טוב זה קרה באופן די ספונטני… בכלל פשוט חיפשתי לחמנייה איכותית ללא גלוטן, כי רציתי להכין בורגר כרובית… דבר הוביל לדבר ופתאום הבנתי לחמניית בטטה!
זוכרים את הפוקאצ’ה בטטה?  אז כזה ממש דומה רק עם עוד כמה רכיבים פשוטים 🙂
הן קריספיות מבחוץ ורכות ופלאפיות מבפנים אחח.. איזה ביס..

הבורגר כרובית נדחה למועד אחר והכריך נמרח בשמנת טופו שום שמיר, ירקות טריים ופריכים ויש לכם כריך מהאגדות! 

יחזיק מדהים בתור סנדביץ’ לבית ספר או לעבודה. 

את הלחמניות אפשר להכין ולהקפיא, הן פשוטות, מרשימות וקלות להכנה. מזכירות סקונס רק בגרסה דלת שומן וללא גלוטן  

זאת הפעם הראשונה שהתנסיתי עם שמרים, באופן כללי אני מעדיפה שלא לאכול מאפים עם שמרים בתזונה היומיומית שלי, אבל היי לכל כלל צריך להיות יוצא מן הכלל אחרת החיים נעשים משעממים 🙂

 

רכיבים:

  • 300 גר’ בטטה אפוייה ( אחרי הקילוף) כ- 2 בטטות בגודל בינוני
  • ½ כוס מים חמימים
  • ¼ 1 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון שיבולת שועל בבלנדר)או להמיר בעוד קמח אורז מלא לימי חג הפסח 
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ⅓ כוס קמח טפיוקה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס רסק תפוחים
  • ¼ 1 כפיות מלח
  • קצח לקישוט

הכנה :

  • לאפות את הבטטה בשלמותה על גבי מצע של מלח גס ל20-30 דק’ עד ריכוך, להוציא לצנן ולקלף
  • בקערת ערבוב לטחון את הבטטה עם בלנדר מוט ו1/2 כוס מים חמימים עד קבלת פירה נוזלי
  • להוסיף לקערה את יתר המרכיבים מלבד הקצח ולערבב עד קבלת בצק דביק ולח
  • לכסות את הקערה במגבת ולהניח במקום חמים ל-1 שעה
  • כעבור שעה ללוש/ לערבב מעט את הבצק כדי להוציא ממנו אויר ובעזרת ידיים רטובות לחלק ללחמניות ולהניח על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות ולקשט בקצח / שומשום
  • לכסות עם מגבת ל 15 דק’ נוספות  
  • לחמם תנור על 220c טורבו ולהניח תבנית עם מים בתחתית התנור
  • כשהתנור מגיע למעלות הרצויות להוריד את המגבת ולהכני לתנור (להיזהר מהאדים שנפלטים כשפותחים את התנור)
  • לאפות ל-18 דק’ – שימו טיימר 🙂
  • להוציא לצנן, לפרוס ולטרוף! 

#ניתן להקפאה

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. האם יש תחליף לקמח אורז? למשל קמח עדשים/אפונה? תודה!

    1. היי מיטל,
      אני לא ניסיתי קמחי קטניות במתכון הזה, ואני לא ממליצה להחליף את כל הכמות של האורז שכן הוא מהווה בסיס עיקרי. את יכולה לנסות להמיר חלק קטן אולי בקמח עדשים, אבל קחי בחשבון שזה ישפיע על הטעם ועל המרקם.
      בהצלחה!
      תעדכני איך יצא:)

    1. תודה רבה אילנה !

  2. איזה קמח ניתן לשים במקום שיבולת שועל ?

    1. היי בת שבע,
      תוכלי לנסות להמיר את השיבולת שועל בעוד קמח אורז מלא.
      בהצלחה!
      תעדכני איך יצא 🙂

  3. האם מדובר בשמרים יבשים?

    1. היי מיכל,
      כן מדובר בשמרים יבשים, עדכנתי בפוסט
      בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא לך:)

  4. האם מדובר בשמרים יבשים או לחים?

  5. הי. נראה נפלא!
    מה עושה במידה ואין לי טורבו בתנור?

    1. תודה! ייתכן ותצטרכי לאפות את זה קצת יותר זמן אבל בתשומת לב, ואולי תצטרכי להוציא את המגש מהתנור ולסובב אותו כדי שהחום יתפזר במדוייק על כל הלחמניות – אבל תעשי את זה רק לקראת סוף האפייה כדי שלא יצנח
      בהצלחה אשמח לעדכון איך יצא:)

  6. אם אוותר על השמרים זה יהיה אסון?

    1. אני חוששת שייצא לך מאוד דחוס ולא אוורירי… אבל אם לא איכפת לך לעשות ניסוי וטעייה אז תנסה לשים עוד כף של אבקת אפייה ולהחזיק אצבעות 😊

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות