כשראיתי שסנפרוסט מוציאים מהדורה מיוחדת לכבוד החג, של פול ירוק מקולף, ידעתי שאני חייבת לעשות עם זה מנה! אני מאלה שהיו עומדים ליד השיש ומקלפים את הקליפות לכל מיני מנות מיוחדות (חכו לעוד מתכונים בהמשך )

יודעים שהאביב הגיע כשמתחילים להופיע  בשווקים תרמילים ירוקים טריים מכל מיני מינים, ואם יש לכם את הזמן והסבלנות, אדרבה, אין מה להשוות בין הפול הטרי לקפוא, אך במיוחד בחגים יש כל כך הרבה הכנות מסביב, אני מודה לסנפרוסט על כך שהם עושים לנו חיים קלים 🙂

הפול עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים אשלגן, ויטמיני B, אבץ, ברזל והמון חומצה פולית!!

עוד רכיב שרציתי להתנסות איתו אלה שבבי הסויה, אני מודה שכמעט ולא יצא להשתמש בהם על שלל צורותיהם, כיוון שלא היו נראים לי סקסיים, אבל וואלה מה אני אגיד, הם עשירים בחלבון, קלים לשימוש, מרקם מעולה והמחיר פצצה (כשקונים במשקל) 

אני אשקול גם לעשות מתכונים ליתר הצורות , בינתיים התחלתי עם השבבים הקטנים.

מבחינת טעם יש פה מרכיב שהוא קצת מחוץ לקופסא, שזיף מיובש, הייתה לי איזה השראה והתנסיתי ואכן זה התברר כמשלים טעמים ומדוייק במרקם! 

אל תוותרו עליו!

רכיבים:

קציצות – 20 יח’ בינוניות – 4 מנות

  • ½ 1 כוס שביי סויה – מושרים לשעתיים או לחצי שעה במים רותחים
  • 1 קישוא – מגורד סחוט היטב מנוזלים
  • 1 בצל – קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
  • 2 שזיף מיובש – קצוץ דק
  • ½ כוס קמח אורז מלא
  • ¼ כוס מים
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 2 כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

רוטב:

  • 2 כוס פול ירוק – ללא הקליפה (אני השתמשתי בקפוא של סנפרוסט)
  • 8 גבעולים בצל ירוק – חתוכים באלכסון
  • 6 גבעולים טימין טרי
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חופן עלי נענע טריים קצוצים
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס ציר ירקות / מים
  • 2 כפות שמן זית

הכנה:

  • סחטו היטב את שבבי הסויה – מומלץ להעזר בבד חיתול כדי ממש להוציא את כל הנוזלים
  • טגנו את הבצל
  • בקערה ערבבו את הקמח אורז עם 2 כפות שמן + ¼ כוס מים והשזיפים הקצוצים, הוסיפו לקערה את יתר מרכיבי הקציצה, ערבבו היטב והניחו במקרר לשעה או לחצי שעה במקפיא
  • חממו תנור על 200c טורבו גריל
  • בעזרת ידיים רטובות צרו קציצות קטנות עגולות והדקו אותן היטב
  • הניחו על תבנית עם נייר אפייה משומן – מומלץ לשמן את הקציצות גם בחלקן העליון – אפו בתנור 15-20 דק’ עד שמשחים יפה
  • הכינו את הרוטב – חממו את שמן הזית על אש גדולה וטגנו מעט את השום, בהדרגה הוסיפו את יתר עשבי התיבול וטגנו מעט עד לריכוך חלקי
  • הוסיפו את הפול הירוק וטגנו במשך עוד כמה דק
  • הוסיפו את הנוזלים וצמצמו אותם על אש קטנה עד שמסמיך מעט הרוטב
  • כשהקציצות מוכנות הוסיפו אותן בעדינות לרוטב והניחו להן לספוג מעט רוטב על אש קטנה או כבויה

בתיאבון!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות