כבר לא גרים קרוב לסביח טשרניחובסקי אבל חוויות טובות לא שוכחים חוויות טובות משחזרים

ביס בלתי נשכח של סביח ביתי מגולגל
בתוך טורטייה...
יאמי!

אנחנו ממש אוהבים את הטורטייה הזו, משתמשים בה בהמון וריאציות. והנה היא בגרסה ים תיכונית, אינטרפרטציה לאוכל רחוב המדהים הזה שכולנו אוהבים.

כשרק הכרנו אני ומולי, היינו גרים בכרם התימנים ונוהגים לאכול בסביח האגדי בטשרניחובסקי, היינו עומדים שם בתור עם כולם, כדי להגיע לדלפק ולבקש שתי מנות בלי ביצה, תמיד זה היה מעורר דיון מסביבנו ואנשים היו מרימים גבה, היום כבר יודעים במה מדובר ולא שואלים, אבל עדיין אין בחוץ כמעט אלטרנטיבות, אז מכינים בבית! 

זה נכון שאפשר בלי וזה עדיין ממש טעים ומספק, אבל כמה כיף זה לפגוש בביס כדור טופו אוורירי !

אז בפסח הטורטייה הזו מקבלת אפילו עוד הכרה, 5 דק’ ערבוב + 5 דק’ הכנה על המחבת, ויש לכם סביח טעים, בריא, עסיסי ומזין

תחתכו לכם את הירקות שאתם אוהבים, תכינו טחינה, סחוג, עמבה או כל ממרח אחר שאתם אוהבים וקדימה תרכיבו לעצמכם את סביח החלומות.

 

  • רכיבים:
  • סביח – 4 מנות
  • 1 חציל גדול / 2 קטנים – קלי משקל
  • 300 גר’ טופו
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כוס מים
  • 2-3 כפות קמח עדשים
  • קורט כורכום
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • ירקות לסלט – עגבניה, מלפפון, כרוב סגול, בצל וכו’
  • טורטייה דוחן – ל4-6 טורטיות קטנות  2\3 גדולות
  • ½ כוס קמח דוחן
  • ¼ כוס קמח עדשים כתומות
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • 0.5 כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • כפית טחינה גולמית
  • 1 כוס מים.

    הכנה סביח:
  • חתכו את החציל לקוביות , והמליחו על מלח דק.
  • הניחו לנוזלים להגיר למשך 20 דק’.
  • הניחו את הקוביות חצילים על תבנית אפייה משומנת, שמנו אותו והמליחו מעט.
  • חממו תנור על 200c טורבו ואפו את החציל למשך 10-15 דק’ או עד שמשחים.
  • במעבד מזון טחנו את הטופו יחד עם קמח עדשים, המים , שמן ותבלינים עד אשר מתקבלת עיסה דביקה.
  • בעזרת כף או כף גלידה הוציאו כדורים מן העיסה והניחו על תבנית אפייה עם נייר משומן.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 7-10 דק’
  • חתכו סלט ירקות

    הכנה טורטייה דוחן :
    חשוב מאוד *מחבת טובה דקה + תרווד טוב.

  • ערבבו את היבשים והרטובים יחד בקערה עד שמתקבל נוזל דליל
  • חממו מחבת על אש גדולה : אחרי שהיא לוהטת – הוסיפו טיפה’לה שמן ומזגו שכבה דקה כ1/4 כוס למחבת לטורטייה קטנה, כ ½ כוס לטורטייה גדולה.
  • הטו את המחבת מצד לצד כדיי לפזר את הבלילה באופן שווה
  • הנמיכו מעט את האש לבינונית.
  • המתינו כ-דקה\דקה וחצי (לא שישחים, אלא שיתגבש, הפכו לצד השני לעוד דקה.
  • *לפעמים קורה שהטורטייה הראשונה לא יוצאת מושלמת, אל תתיאשו… זה קשור לחיבור בין החום של המחבת ולשמן. השנייה תצא לכם מצויין!
  • הרכיבו את הסביח – טורטייה על הצלחת -טחינה –  כדור טופו מפורק – סלט ירקות – קצת סחוג – קצת עמבה למי שאוהב
  • ספרו איך יצא ממש אשמח לשמוע. בתיאבון!!!
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות