הדגן הכי קטן בעולם, במקור מגיע אלינו מאתיופיה, שם נוהגים לעשות איתו אינג’ירה.
הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. בנוסף לכך הטף נטול גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק”ג בשר.
חשוב לציין כיוון שזו שאלה ששואלים הרבה : *הטף כשלעצמו הוא אינו חמוץ, טעמו נייטרלי ומעט אדמתי, רבים מייחסים לו חמיצות בגלל האינג’ירה שעוברת התססה.