בצק פריך מושלם לפיצה או למשהו אחר (תהיו יצירתיים) ללא גלוטן, ללא סוכר מעובד וללא התפחה

אנחנו יודעים שעבור רבים מכם אפייה ללא גלוטן היא לא עניין של מה בכך, ובמיוחד כשרוצים שזה יהיה בריא ככל הניתן, אין מנוס מלהרכיב לעצמנו בבית תערובות קמחים שונות שבהתחלה נשמעות משונות. 

אנחנו לא קונים תערובות מוכנות בגלל אחוז העמילנים הגבוה שנמצא בהם, שמבחינה תזונתית העמילנים מכבידים על המערכת הגופנית שלנו, אנחנו מעדיפים להמעיט בהם.

קמח טף - מזון על שכדאי להכיר

הדגן הכי קטן בעולם, במקור מגיע אלינו מאתיופיה, שם נוהגים לעשות איתו אינג’ירה.

הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. בנוסף לכך הטף נטול גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק”ג בשר.

חשוב לציין כיוון שזו שאלה ששואלים הרבה : *הטף כשלעצמו הוא אינו חמוץ, טעמו נייטרלי ומעט אדמתי, רבים מייחסים לו חמיצות בגלל האינג’ירה שעוברת התססה.

כשמתחילים להכיר ולהרגיש את חומרי הגלם, זה נעשה מובן יותר ופשוט יותר, בדיוק כמו שאנחנו רגילים ש”ביצה מדביקה” או ש”קמח חיטה + מים = לחם..וכן הלאה…

מוזגים את גבינת הקשיו המדהימה...

יאללה תוספות...YAM YAM YAM !!! ולתנור...

יש מספיק בשביל כולם! בתיאבון!

 רכיבים לשתי פיצות בינוניות

בצק – יבשים:

  • 1 כוס + כף טף
  • 1 כוס + כף טפיוקה
  • ½ כוס ועוד כף קמח תירס דק
  • ⅓ כוס שקדים טחונים (50 גר’)
  • 2 כפות פשתן טחון + 6 כפות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1כפית סוכר קוקוס (לא חובה)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • נוזלים:
  • 20 מ”ל שמן
  • 1 גביע יוגורט סויה
  • 1.5 כוס מים

    גבינת קשיו לפיצה :

     

  • 1 כוס קשיו טבעי – מושרה שעה במים רותחים או לילה במים פושרים
  • ½ כוס מים
  • 2 כפיות קמח טפיוקה
  • 2 כפיות שמרי בירה
  • ¾ כפית מלח

    רוטב עגבניות לעצלנים: 

  • 3 כפות רסק עגבניות אורגני
  • ¼ כוס מים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף אורגנו יבש
  • ½ כפית סוכר קוקוס

    הכנה:

    • הדליקו תנור על 250c
    • בצק – ערבבו את כל היבשים בקערה וערבבו את הנוזלים בקערה נפרדת.
    • חברו בין היבשים לנוזלים  ולושו עד שמתקבל בצק, קמחו בעוד קמח טף במידת הצורך. חלקו את הבצק לשני עיגולים.
    • הניחו את אחד מכדורי הבצק על נייר אפייה ומעליו הניחו עוד נייר אפייה ורדדו בעזרת מערוך.
    • גבינת קשיו – הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וטחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק.
    • רוטב – ערבבו בקערה את כל הרכיבים , תבלו במלח לפי הטעם.
    • הניחו את הבצק על תבנית תנור והכניסו לתנור למשך 5 דק’
    • הוציאו מהתנור מרחו את הרוטב ומעליו מזגו את הגבינת קשיו ותוספות, הכניסו חזרה לתנור ואפו למשך 10 דק’ נוספות או עד שמשחים.

    תוספות :מה שאתם הכי אוהבים! אנחנו שמנו פטריות פורטבלו, זיתים ירוקים ובסוף הנחנו מעל עלי אורוגולה על מיץ לימון כמו באיטליה 🙂

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות