טוב אז יש לי וידוי: אני לא מתה על מתוקים אני לא יודעת למה, אולי פשוט מעדיפה א-ו-כ-ל!!! אבל יש כמה דברים שממש עושים לי את זה, אחד מהם זה עוגת תפוחים, או בגרסא הקלילה (וגם קלה להכנה) - קראמבללל…

עוד בתור ילדה כשאמא שלי הייתה שואלת אותי “איזה עוגה את רוצה ליומולדת?”

הייתי תמיד מבקשת עוגת קראמבל תפוחים… זה הסתדר מצויין עם העובדה שהסניף הראשון והמקורי של רולדין היה ועודנו מתחת לבית של הורי ברעננה.

אז אני יודעת עד כמה מתוקים זה WOW בשביל הרבה אנשים, וכבר יומיים אני מנסה לפצח מתכון שיש לי בראש לקינוח מטורףףף, אבל נאבקתי במשך כמה ימים עם כמה ניסויים לא מוצלחים ויותר מדי פרודוקטים יקרים שהלכו לפח, זה יצליח לי בקרוב, אני אפצח אותו ואז הוא יעלה לכאן.

(עדיין לא מגלה לכם מה-זה, אבל TRUST ME…שווה לחכות)

בינתיים חזרתי לאהבה הראשונה שלי… קראמבל תפוחים! רק הפעם בגרסה בריאה, נקייה טבעונית, ללא גלוטן וללא סוכר מעובד, כזאת שהיום קשה למצוא ברולדין 🙂 או בכל מקום…

כן אני יודעת מה חלקכם יגידו ובצדק, גם המייפל פה הוא מעובד, אבל השתמשתי פה ממש בקצת מייפל, רוב המתיקות מגיעה מסוכר קוקוס שהאינדקס הגליקמי שלו הוא נמוך, (בין 33-35) כיוון שהוא מכיל סיב תזונתי בשם אינולין. לשם השוואה, האינדקס הגליקמי של סוכר לבן, הוא- 99 ושל סירופ מייפל – 54. הוא עשיר בויטמיני B, מגנזיום וברזל, מידת החומציות שלו היא כמעט נייטרלית, לעומת רוב הממתיקים, שהם חומציים ולכן גורמים לנזק.

בכל מקרה, סוכר, הוא סוכר, הוא סוכר, גם אם בריא יותר, עדיף להפחית בצריכתו לטובת הבריאות ושמירה על משקל מאוזן  🙂 

תכינו, תזללו, תהנו, ספרו איך היה! 

באהבה, 

 

רכיבים מלית תפוחים:

  • 5-6 תפוחים ירוקים חמוצים (או תותים, פירות יער, אגסים, אפרסקים)
  • ½ כוס סוכר קוקוס / ¼ סוכר חום
  • 1 כף קמח טפיוקה
  • ½ כפית קינמון
  • מיץ מלימון 1

רכיבים קראמבל:

  • ⅔ קמח שקדים / שקדים טחונים
  • 1 כוס שבבי קוקוס גדולים
  • ½ כוס שבבי קוקוס קטנים
  • 3 כפות מייפל
  • 2 כפות שמן קוקוס – לא מומס
  • ¼ כפית מלח

    הכנה מלית:

  • קלפו את התפוחים וחתכו אותם לקוביות.
  • בקערה ערבבו את כל החומרים והניחו לתפוחים להגיר נוזלים.

    הכנה קראמבל:

  • ערבבו בעזרת הידיים את כל המרכיבים בקערה ותחברו בין השמן קוקוס ליתר המרכיבים כך שלא יישארו גושים ממנו.
  • בתבנית אפייה עמוקה מזגו תחילה את מלית התפוחים באופן שווה, מעליה פוררו בעזרת האצבעות את הקראמבל.
  • הכניסו לתנור על 175c למשך 30-35 דקות על אפייה לא טורבו – אפשר ב5 דק’ האחרונות להשחים עם גריל/טורבו מלמעלה .

    # כיוון שלא מדובר בבצק רגיל, צריך לקחת בחשבון שהוא נאפה מהר יותר
    # מוטב לשים את הקראמבל בתנור על המדף הכי נמוך קרוב לתחתית ובסוף להעלות אותו כלפי מעלה שישחים.

    #הוציאו והגישו חם עם גלידה וניל טבעונית או קצפת קוקוס 🙂


שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות