אני לא יודעת מה איתכם אבל אותי בכל ארוחה תמיד מרגשות התוספות והסלטים יותר מהמנה העיקרית... או במילים אחרות כל מה שבא על יד והרי לכם 10 מנות צד וסלטים שיהיו מושלמות לפיקניק או לכל ארוחה אביבית

סלט תפו"א צלוי וצלפים

סלט תפו”א צלוי וצלפים

רכיבים:

  • 700 גר’ תפו”א קטנים פרוסים לחצאים ורבעים
  • 2 כפות צלפים
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף מיונז טבעוני (וגה הצהוב מושלם)
  • 1 כפית חרדל דיז’ון משחה
  • 1 כף לימון כבוש – 2-3 פרוסות
  • 2 כפות מים

הכנה:

  • חממו תנור ל 200c על טורבו. הניחו את התפו”א על תבנית אפייה שמנו בשמן זית והמליחו במלח גס, תעסו היטב שהכל יכוסה, הכניסו לתנור ואפו במשך 15-20 דק’ או עד שמשחים. הוציאו וצננו לטמפ’ חדר.
  • בבלנדר טחנו את המיונז, חרדל, מים ולימון כבוש עד שמתקבל רוטב מעט נוזלי.
  • ערבבו את התפו”א יחד עם הצלפים, בצל ירוק והרוטב והגישו 🙂

גזרים צלויים במייפל ברוטב יוגורט

גזרים צרובים במייפל

רכיבים:

  • 8 גזרים יפים וארוכים לא קלופים
  • 1 כף שמן זית / קנולה אורגני
  • 1 כף מייפל
  • מלח גס
  • להגשה: יוגורט סויה מעורבב עם מיץ לימון וחופן אגוזי מלך בצד

הכנה:

  • חממו תנור ל 200c טורבו גריל.
  • הניחו את הגזרים על תבנית עם נייר אפייה ומזגו עליהם את השמן, מייפל ומלח, עסו אותם היטב שיהיו מצופים מכל עבר והכניסו לתנור למשך 10 דק’ הוציאו היפכו לצד השני ואפו למשך עוד 10 דק’ עד שמשחים ומעט מתקמט
  • הגישו עם רוטב יוגורט ומעליו פזרו אגוזי מלך

סלט כרוב סגול וברוקולי ברוטב בוטנים

רכיבים:

  • 1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
  • ¼ כרוב סגול קצוץ לפרוסות דקות
  • ¼ כוס גרגרי תירס (אני הורדתי גרעינים מקלח טרי )
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף שמן זית 

    הכנה:
  • חממו תנור ל 200c. הניחו את הברוקולי על תבנית עם נייר אפייה, שמנו בשמן זית והמליחו במלח גס ואפו אותו למשך 7 דק’ עד שמשחים קלות. הוציאו וצננו.
  • ערבבו את הרוטב – חמאת בוטנים עם החומץ ומלח.
  • הניחו את כל מרכיבי הסלט בקערה וערבבו היטב.

קרפצ'ו חציל

רכיבים:

  • 1 חציל בינוני במשקל קל
  • 2 כפיות טחינה גולמית
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ מלימון 1
  • מלח לפי הטעם
  • להגשה : צנוברים קלויים מעט על המחבת.

הכנה:

  • צרבו את החציל על הגריל / גז מכל הצדדים עד שהקליפה נחרכת.
  • הורידו מהאש והניחו לנוזלים לצאת.
  • קלפו וחשפו את בשר החציל, הניחו את החציל על צלחת שטוחה ועזרת מזלג שטחו אותו לשכבה דקה.
  • ערבבו את הטחינה, מים, לימון ומלח והזליפו בעזרת כפית על החציל.
  • הזליפו את הסילאן ובזקו את הצנוברים ומעט מלח גס.

סלט "כמו טונה" טבעוני

רכיבים:

  • 230 גר’ גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים
  • 2 דפים אצת נורי
  • 2-3 פרוסות לימון כבוש
  • 2 כפות מיונז טבעוני (אני משתמשת בוגה הצהוב)
  • 1 כפית חרדל דיז’ון משחה
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ½ פלפל אדום קצוץ דק
  • חופן שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 מלפפון חמוץ קצוץ דק
  • מלח לפי הטעם

הכנה:

  • הניחו במעבד מזון את הגרגרי חומוס, אצות, לימון כבוש, מיונז וחרדל ועבדו לזמן קצר כדי שהכל יתאחד אבל לא ייהפך למשחה – השאירו מעט גרגרי
  • בקערה ערבבו יחד עם יתר המרכיבים
  • הגישו קר 🙂

סלט "כמו ביצים" טבעוני

רכיבים:

  • 300 גר’ טופו קדיתא ( ממש ממש מומלץ אפשר כמובן טופו במרקם רך אחר)
  • 1 כף מיונז טבעוני
  • 1 כפית חרדל דיז’ון משחה
  • ¼ כפית כורכום
  • קמצוץ קאלה נמק (מלח שחור) – אופציונלי
  • מלח + פלפל לפי הטעם
  • להגשה : בצל ירוק קצוץ

הכנה:

  • בעזרת אצבעות הידיים פוררו את הטופו לפירורים קטנים לתוך קערה.
  • הוסיפו את יתר המרכיבים וערבבו היטב.
  • הגישו עם בצל ירוק מעל צנים קלוי היטב 🙂

סלט קטניות צבעוני

רכיבים:

  • 230 גר’ – שעועית אדומה מבושלת
  • 230 גר’ – שעועית שחורה מבושלת
  • 230 גר’ – חומוס מבושל
  • ½ צרור כוסברה קצוץ
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ½ פלפל אדום חריף קצוץ – לא חובה
  • מיץ מלימון 1
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן זית

הכנה:

ערבבו את כל הרכיבים בקערה וזהו 🙂

סלט שומר חמוץ ופריך

רכיבים:

  • 3 שומר בינוני
  • 2 לימון סחוט
  • 1 כפית מלח
  • להגשה : פיסטוקים

הכנה:

  • חתכו את השומר לחצאים ובעזרת סכין חדה הוציאו את התחתית הקשה בחיתוך בצורת משולש.
  • פרסו את השומר לפרוסות דקות ומזגו עליו את הלימון ומלח.
  • הניחו במקרר לכשעתיים עד שהשומר סופג את כל הטעמים , ערבבו מדי פעם.
  • הגישו קר עם פיסטוקים מעט קלויים מלמעלה.

זוקיני צרוב

רכיבים:

  • 3 זוקיני גדולים ועסיסיים (קישוא ירוק כהה)
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • להגשה : חופן קטן של נענע טרייה קצוצה

הכנה:

  • חצו את הזוקיני מהמרכז לכל אורכו, עסו אותו בשמן זית ומלח והניחו על הגריל / מחבת פסים למשך 4-5 דק’ , שייצרב אך לא יתרכך
  • פזרו את הנענע והגישו חם

תירס שלם צלוי בגריל ברוטב שום

רכיבים:

  • 4-5 תירס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • להגשה : יוגורט סויה מעורבב עם לימון, שן שום קצוצה , מלח ועשבי תיבול

הכנה:

  • תבלו היטב את התירסים עם השמן זית ומלח.
  • הניחו על הגריל וסובבו מצד לצד עד שמשחים.
  • הגישו עם רוטב יוגורט חמצמץ.
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

חוגגים שבועות טבעוני* סדנת גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.
*לרגל החג תאריכים נוספים!

אפייה ללא גלוטן

ללא מחמצת\הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות