קטגוריות

תפו"א מדורה ממולא בריקוטה טבעונית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

בילדותי אחת המנות המנחמות ביותר הייתה תפו"א ממולא בקוטג' לצד סלט ירקות טרי 🙂

ארוחת ערב אחרי הבריכה או הים כשהשיער רטוב והמזגן דלוק… הבית קריר והחופש הגדול עדיין רובו עוד לפנינו…. אחחח זכרונות מתוקים.

אחד הדברים המענגים ביותר את החך זה שילובי מרקמים וכשהם מגיעים לצד שילובי טמפרטורות זה בכלל פיצוצים!

ומה יותר מנחם מתפו"א חם, פריך מבחוץ ורך מבפנים עם קרם קר ושמנתי זה באמת הביס המושלם… לא אני המצאתי את זה… רבים וטובים חשבו על זה לפניי לא בכדי בכל המסעדות בשנות ה-90 של ילדותי זו תמיד הייתה אופציה של תוספת למנה העיקרית…
לאן זה נעלם? 

אז הנה טבענתי את זה ואפילו שדרגתי, כיוון שהריקוטה טופו עשירה כ"כ בחלבון, דלה בשומן ומכילה רק מעט שומנים טובים של אגוזים וזית בתוכה, ירקות טריים מעל או ליד ויש לכם ארוחה שלמה ככה כולה בתוך התפו"א ! ! 

אפשר לאכול את זה בידייים אפילו מומלץ!

רוצים ללמוד איך מכינים תפו"א בתנור שיהיה פריך כמו במדורה?
לא השתמשתי בנייר כסף – זה לא אקולוגי)
מצורף עבורכם טריק מדהים שאני משתמשת בו המון לאפייה של סוגים רבים של ירקות שורש: בטטה, דלורית, סלק, קולורבי, לפת וכו'… 

אפייה על מלח גס המלח, בשל היותו מוביל חום מצוין, הופך בתהליך הבישול למעין מצבר שצובר ומשדר חום מהצדדים, כאילו הכנסנו את התפו"א לתוך נייר כסף במדורה,  המלח בעצם מבשל את הירקות בתוך הנוזלים של עצמם והם סופגים את האדים שלו ככה שאין צורך להמליח אותם ישירות אלא רק מסביב. בשונה ממתכונים של בשר
(רחמנא ליצלן) שנאפה על מלח אין צורך ביותר מ2 כפות .

רכיבים

  • 4-5 תפו"א בינוניים
  • 300 גר' טופו 
  • 2 כפות שקדים טחונים / חופן קשיו מושרה
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • עשבי תבלין טריים : (כפית מכל אחד) אורגנו, זעתר, טימין
  • 2 כפות מלח גס

לקישוט – עגבניות שרי חתוכות, עלי פטרוזיליה טריים קצוצים, צלפים / זיתים

הכנה

תפו"א: 

  • חממו תנור על 200c טורבו והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  • בעזרת מזלג חוררו את התפו"א לכל אורכם ורוחבם והברישו את הקליפה בטיפונת שמן זית
  • פזרו את המלח גס על התבנית בצורת מעגל והניחו את התפו"א במרכז המעגל. אפו במשך 30-40 דק' עד שמשחים ונהיה רך ועסיסי מבפנים.

 ריקוטה:

  • במעבד מזון טחנו את הטופו יחד עם השקדים, שמרי בירה, כף שמן זית וכפית מלח עד למרקם חלק.
  • הוסיפו את עשבי התבלין וטחנו בפולס קצר רק כדי לערבב הכל יחד ולא לקצוץ. 

הרכבה: 

  • כשהתפו"א מוכן הוציאו מהתנור ופרסו אותו לאורכו והניחו לו מעט להצטנן למגע.
  • הניחו כף גדושה או שתיים של ריקוטה בתוך החריץ וקשטו מעל בירקות טריים, צלפים / זיתים ועוד עשבי תבלין.

בתיאבון!

 

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה