בילדותי אחת המנות המנחמות ביותר הייתה תפו"א ממולא בקוטג' לצד סלט ירקות טרי 🙂

ארוחת ערב אחרי הבריכה או הים כשהשיער רטוב והמזגן דלוק… הבית קריר והחופש הגדול עדיין רובו עוד לפנינו…. אחחח זכרונות מתוקים.

 

אחד הדברים המענגים ביותר את החך זה שילובי מרקמים וכשהם מגיעים לצד שילובי טמפרטורות זה בכלל פיצוצים!

ומה יותר מנחם מתפו”א חם, פריך מבחוץ ורך מבפנים עם קרם קר ושמנתי זה באמת הביס המושלם… לא אני המצאתי את זה… רבים וטובים חשבו על זה לפניי לא בכדי בכל המסעדות בשנות ה-90 של ילדותי זו תמיד הייתה אופציה של תוספת למנה העיקרית… 
לאן זה נעלם? 

אז הנה טבענתי את זה ואפילו שדרגתי, כיוון שהריקוטה טופו עשירה כ”כ בחלבון, דלה בשומן ומכילה רק מעט שומנים טובים של אגוזים וזית בתוכה, ירקות טריים מעל או ליד ויש לכם ארוחה שלמה ככה כולה בתוך התפו”א ! ! 

אפשר לאכול את זה בידייים אפילו מומלץ!

רוצים ללמוד איך מכינים תפו”א בתנור שיהיה פריך כמו במדורה?
לא השתמשתי בנייר כסף – זה לא אקולוגי)
מצורף עבורכם טריק מדהים שאני משתמשת בו המון לאפייה של סוגים רבים של ירקות שורש: בטטה, דלורית, סלק, קולורבי, לפת וכו’… 

אפייה על מלח גס המלח, בשל היותו מוביל חום מצוין, הופך בתהליך הבישול למעין מצבר שצובר ומשדר חום מהצדדים, כאילו הכנסנו את התפו”א לתוך נייר כסף במדורה,  המלח בעצם מבשל את הירקות בתוך הנוזלים של עצמם והם סופגים את האדים שלו ככה שאין צורך להמליח אותם ישירות אלא רק מסביב. בשונה ממתכונים של בשר
(רחמנא ליצלן) שנאפה על מלח אין צורך ביותר מ2 כפות .

 

רכיבים:

  • 4-5 תפו”א בינוניים
  • 300 גר’ טופו 
  • 2 כפות שקדים טחונים / חופן קשיו מושרה
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • עשבי תבלין טריים : (כפית מכל אחד) אורגנו, זעתר, טימין
  • 2 כפות מלח גס

לקישוט – עגבניות שרי חתוכות, עלי פטרוזיליה טריים קצוצים, צלפים / זיתים

 

הכנה:

תפו”א: 

  • חממו תנור על 200c טורבו והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  • בעזרת מזלג חוררו את התפו”א לכל אורכם ורוחבם והברישו את הקליפה בטיפונת שמן זית
  • פזרו את המלח גס על התבנית בצורת מעגל והניחו את התפו”א במרכז המעגל. אפו במשך 30-40 דק’ עד שמשחים ונהיה רך ועסיסי מבפנים.

 ריקוטה:

  • במעבד מזון טחנו את הטופו יחד עם השקדים, שמרי בירה, כף שמן זית וכפית מלח עד למרקם חלק.
  • הוסיפו את עשבי התבלין וטחנו בפולס קצר רק כדי לערבב הכל יחד ולא לקצוץ. 

הרכבה: 

  • כשהתפו”א מוכן הוציאו מהתנור ופרסו אותו לאורכו והניחו לו מעט להצטנן למגע.
  • הניחו כף גדושה או שתיים של ריקוטה בתוך החריץ וקשטו מעל בירקות טריים, צלפים / זיתים ועוד עשבי תבלין.

בתיאבון!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

בישול - PLANT BASED יומיומי טעים ובריא. ללא גלוטן.

לפתוח אפשרויות חדשות וטעמים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וגם למי שלא אוהב לבלות הרבה זמן במטבח אבל רוצה להזין את עצמו ואת האנשים שהוא אוהב באוכל טבעי מחומרי גלם איכותיים שיוצא ממש ממש טעים!

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות