רכיבים לשקשוקה טבעונית עם פטה שקדים
רכיבים ל"ביצי" טופו
- 300 גר' טופו
- 2 כפות שמן זית
- ¼ כוס מים
- 2-3 כפות קמח עדשים
- קורט כורכום
- מלח הודי שחור לפי הטעם
לרוטב עגבניות
- 1 פחית עגבניות מרוסקות 400 גר' (אנחנו מעדיפים MUTTI)
- 1 פלפל אדום מתוק פרוס לרצועות
- 1 בצל לבן קצוץ לקוביות
- 3 שיני שום פרוס
- 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף ממתיק לבחירתכם (סוכר, סוכר קוקוס, אגבה, סילאן)
- 1 כוס מים (250 מ"ל)
לטופינג:
- 100 גר' פטה שקדים (½ חבילה)
הכנה:
- חממו תנור על c200 טורבו
רוטב שקשוקה הכנה:
- טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן זית ומלח הוסיפו למחבת את הפלפלים וטגנו עד לריכוך.
- הוסיפו את העגבניות המרוסקות, הממתיק והמים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ -10-15 דק עד שמסמיך
"ביצי" טופו הכנה:
- במעבד מזון טחנו את הטופו יחד עם המים , שמן ותבלינים עד אשר מתקבלת עיסה דביקה.
בעזרת כף או כף גלידה הוציאו כדורים מן העיסה והניחו בתוך הרוטב.
- הכניסו לתנור החם ואפו במשך כ 10 דק' עד ש"ביצי" הטופו מוכנות.
- הוציאו מהתנור ופוררו את גבינת הפטה מעל הרוטב.
- קשטו בפטרוזיליה הטרייה הקצוצה והגישו.

