ריזוטו ירוקים טבעוני עם ברוקולי לימוני פריך הטעים בעולם

הידעתם שריזוטו יכול להיות דל שומן?! וגם שאתם לא צריכים לעמוד שעה שלמה ולערבב אותו בהדרגה עד שמסמיך?!

בעבר הייתי עושה את זה אולד סקול… מוסיפה בכל פעם מצקת של ציר ומערבבת ומערבבת ומערבבת… אז לא לא עוד! התייעצתי עם שפית איטלקייה אמיתית! ואפילו היא אמרה לי שאני חיה בסרט ואין שום צורך… אפשר לאפות בתנור! כן כן מה ששמעתם בתנור. ערבוב קטן לפני וערבוב קטן אחרי והופ יש לנו ריזוטו קרמי, נימוח, עסיסי ומפנק.

הברוקולי במתכון הזה כ”כ טעים שהוא אפילו ראוי לפוסט משל עצמו הטריק והקיק שלו זה האפייה בתנור עם מעט שמן זית ומלח גס, ואז איך שמוציאים מהתנור סוחטים עליו בדקה הראשונה לימון והוא פשוט סופג אותו בצורה מהממת ומתקבל ברוקולי לימוני ופריך… אחח כמה טעים! 

*אגב את הברוקולי תוכלו להגיש כמנה עיקרית במקרים מסוימים או כתוספת והוא יפאר לכם כל ארוחה.

במתכון הזה גיליתי גם שאין צורך בכלל שיהיה בו הרבה שומן, אפילו את ה – 2 כפות שמן זית שהשתמשתי אתם יכולים להפחית מעט אם זה הרבה לכם, ועדיין יהיה קרמי אני מבטיחה.

ככה האורז נראה כשהוא יוצא מהתנור - אל תיבהלו זה בסדר

המרקם מתקבל מהעמילן שהאורז מפריש כשמוסיפים את כוס הציר האחרונה, והטעם העשיר מתקבל מהציר מרק והיין הלבן.

רכיבים:

  • ½ 1 כוס אורז מלא עגול
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות (ניתן להמיר ראו הערות מטה)
  • ½ כוס יין לבן
  • 2 כפות גדושות פרמז’ן טבעוני ( ניתן להמיר ראו הערות מטה)
  • 2 בצלים קטנים / בינוניים – קלופים וקצוצים (תשמרו את הקליפה)
  • 2-3 שיני שום קלופות וקצוצות (תשמרו את הקליפה)
  • ראש גדול / בינוני של ברוקולי מופרד לתפרחת (תשמרו את הגבעול)
  • גרידת לימון מלימון שלם – ממש לא כדאי לוותר על זה!
  • מיץ מלימון 1
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה / טרייה
  • 2 כפות שמן זית + 1 כפית שמן זית

ציר ירקות מהיר:

  • 7 כוסות מים
  • כף גדושה אבקת מרק פטריות (לא חובה)
  • קליפת בצל מ 2 בצלים
  • קליפות שום מ- 2-3 שיני שום
  • גבעול ברוקלי
  • קליפת גזר 1
  • 2 כפות פטרוזיליה יבשה
  • 1 כף זרעי סלרי
  • ½ כף מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

הכנה ציר ירקות מהיר:

  • הרתיחו את כל הרכיבים בסיר בינוני עם מכסה פתוח ל7-10 דק’
  • סננו בעזרת מסננת צפופה

הכנה ריזוטו:

  • חממו תנור ל190c טורבו
  • בסיר בינוני ללא ידיות פלסטיק חממו 1 כף שמן זית לטגן את הבצל עד שנהיה שקוף עם מעט מלח
  • הוסיפו את השום וטגנו עוד 2 דק’
  • הוסיפו 5 כוסות ציר (250 מ”ל כל כוס) הביאו לרתיחה
  • הוספו את האורז וערבבו במשך כדקה עד שרותח
  • כסו בעזרת מכסה ללא פלסטיק והכניסו לתנור ל -1 שעה
  • ב -15 דק’ האחרונות שמנו את תפרחות הברוקולי ב 1 כפית שמן זית, בזקו מלח גס והכניסו לתנור ל -7 דק’ עד שמשחים מעט בקצוות אבל נותר פריך וירוק, כשמוכן הוציאו מהתנור ומיד תסחטו עליו מיץ לימון ופזרו מעליו את גרידת הלימון
  • הפשירו את הירקות הקפואים בעזרת מים חמים – לא לבשל אותם שישארו פריכים וירוקים
  • כעבור שעה הוציאו את הריזוטו מהתנור והניחו על אש בינונית, הסירו את המכסה – הוא ייראה יבש זה בסדר גמור!
  • הוסיפו 1 כוס ציר ירקות + ½ כוס יין, כף שמן זית ו- 2 כפות פרמז’ן טבעוני ערבבו עד אשר האורז מוציא עמילנים והנוזלים מעט נספגים ומתקבל ריזוטו!  
  • הוסיפו את הירקות וערבבו
  • הגישו מים אפשר לפזר עוד פרמז’ן מלמעלה :))

בתיאבון!

הערות:

*ציר מרק ירקות – ניתן להמיר ב 7 כוסות מים מורתחים עם תבלינים אבל גם ככה יש קליפות מהירקות אז למה לא להכין? :))

*פרמז’ן טבעוני – ניתן להמיר ב 1 כף שמרי בירה, 1 כף שקדים טחונים, ¼ כפית שום יבש – אבל זה בדיוק הפרמז’ן שלנו אז יאללה תכינו כבר כמות :))

*אם תבחרו להשתמש באורז עגול לבן – השתמשו ב5 כוסות ציר 4 בתחילת הבישול + 1 בסוף הבישול ותאפו 45 דק’ בלבד

* אפשר להמיר את הירקות הירוקים בכל ירק אחר שתבחרו: פטריות וכדומה

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. הכנתי ויצא יותר מדי רטוב , 6 וחצי כוסות נוזלים זה יותר מדי

  2. לכמה מנות/סועדים זה?

    1. 4-6 מנות
      אעדכן בפוסט 🙏

    2. היי נורית כמות הנוזלים היא מדוייקת המתכון הזה נוסה הרבה פעמים.
      ייתכן ולא השתמשת בכוס מדידה ויצא לך רטוב מדי, בכל מקרה אין בעיה להספיג את הנוזלים על ידי ערבוב במיוחד כיוון שמדובר באורז מלא והוא יכול לספוג עוד נוזלים לפני שהוא מתפרק.

      בנוסף המתכון הוא ל 6 כוסות ציר מרק + חצי כוס יין המתאדה ברובו.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות