לא קשיו, לא שמן, לא סויה ולא קמח - שעועית לבנה :))) יצא WOW, מפתיע, מנחם, עשיר… נזלל כאן בתיאבון רב. כל הזמן אני חושבת על דרכים יצירתיות לאכול יותר חלבון ובו זמנית שיהיה דל שומן, בלי לוותר על ההנאה.

אני תמיד זקוקה לגיוון, כל הזמן צריכה שדברים יתחדשו וישתנו אבל עם זאת סיגלתי לעצמי הרגלים וגם גבולות גזרה, שבתוכם אני יכולה להתפרע. 

למשל : מהבוקר ועד השעה 12 אוכלים בעיקר פירות, בצהריים אוכלים ארוחה חמה המשלבת חלבון, פחמימה וירקות ובערב אוכלים משהו קל חלבון וירקות.

ככה כמעט בכל יום, רק שכל יום אוכלים משהו אחר כי אני חייבת גיוון!

הארוחות מבחינתי הן זמן ביום לעצור ולהתרכז בחוויה, אצלינו יש הרגל : בלי סלולרי באוכל! תאמצו כדי להיות יותר אחד עם השני ברגעים האלה! 3>

מולי הרבה מתפעם מההתמדה שלי בהכנת אוכל טרי, קשה לי להסביר אבל זה משהו שתמיד היה קיים בי גם לפני פלנטי והבלוג, אם אני אוכלת ארוחה “לא טובה” לא טעימה או לא מספקת מבחינת הערכים התזונתיים שלה אני חווה בתוכי תחושה של חוסר סיפוק וזה יכול לשבש לי את המצב רוח. 

אז כך יוצא שאני כל כל כל הזמן מחפשת מתכונים יצירתיים, במיוחד מאז שנהיינו טבעונים לפני 5 שנים, הצורך בגיוון וב”עשה זאת בעצמך” גדל לאין שיעור. 

בתיאבון!!! ספרו לי איך יצא… 

רכיבים:

  • 240 גר’ = כוס שעועית לבנה מבושלת
  • 1 בצל גדול – קצוץ
  • 4-5 שיני שום – קצוצות
  • ¾ כוס חלב צמחי לא ממותק
  • 1 כף שמרי בירה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו קטנות
  • חופן עלי קייל ללא הגבעול
  • 1 חב’ פסטה לבחירתכם – אני השתמשתי בפסטה קינואה תירס

הכנה:

  • על מחבת נון סטיק טגנו את הבצל עם מעט מלח ללא שמן הוסיפו שפריץ של מים קרים במידת הצורך. כשהבצל מתאדה ונעשה שקוף הוסיפו את השום וטגנו גלות.
  • העבירו את הבצל והשום לבלנדר והוסיפו את השעועית, חלב צמחי, כף שמן זית, שמרי בירה, מלח + פלפל וטחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק.  
  • בשלו את הפסטה לפי הוראות יצרן 
  • .טגנו את הפטריות והקייל על אותו מחבת אין צורך להוסיף שמן. 
  • כשהפסטה מוכנה מזגו את הרוטב למחבת עם הפטריות, הוסיפו את הפסטה ואחדו ביניהם. 

הגישו מיד עם סלט חסה ופרמז’ן טבעוני כמובן 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

בישול - PLANT BASED יומיומי טעים ובריא. ללא גלוטן.

לפתוח אפשרויות חדשות וטעמים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וגם למי שלא אוהב לבלות הרבה זמן במטבח אבל רוצה להזין את עצמו ואת האנשים שהוא אוהב באוכל טבעי מחומרי גלם איכותיים שיוצא ממש ממש טעים!

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות