טופו זה בריא? כן!

ב-3 שנים הראשונות שלי כטבעונית בקושי אכלתי טופו בגלל הדעות החלוקות שהיו עליו הורמונים לא הורמונים כן הורמונים…. איזה מזל שזיכו את שמו! בשבילי טופו זה החיים!
היום אין שבוע שאני לא מכינה מנה עם טופו לפחות פעמיים או שלוש :))

חומר גלם מופלא ומתמסר, פחות מ-5% שומן, מפוצץ בחלבון 23 גר’ במנה!! סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, חומצה פולית ועוד ועוד…

 

כל כך הרבה מאכלים אפשר לעשות עם טופו, מתוקים, מלוחים, מוקפצים, אפויים, כתחליף גבינה, כתחליף בשר, מוצר גאוני כבר אמרתי? בכללי יש חכמה גדולה בעיני בתזונה שמגיעה מהמזרח ובמיוחד בתזונה הסינית, אני ארחיב על כך בפוסט אחר.

והפעם…

קציצות טופו, זוקיני ועשבי תיבול בעלות מרקם בשרני, עסיסי ומושלם, פריך במידה הנכונה בזכות הזוקיני, טעמים פרשיים ועמוקים בזכות העשבי תיבול, אותי זה ממש החזיר הביתה לקציצות של אמא מהילדות… מוגשות לצד סלט רוקט חמוץ ופריך… מנה עיקרית מושלמת לכל יום בשבוע, לשישי בערב ובצהריים עם המשפחה בשבת.

 

תנסו את זה בבית ותודו לי אח”כ 🙂

רכיבים:

  • 300 גר’ טופו
  • ½ כוס עדשים כתומות מושרות (כמות לפני השרייה)
  • 2 זוקיני מגורדים בפומפייה
  • חופן נענע קצוצה
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • ½ 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית

רוטב להגשה :  גביע יוגורט תנובה מעורבב עם מיץ מלימון 1 , מלח, פלפל, שן שום קצוצה ושמיר יבש

הכנה:

  • חממו תנור ל175c
  • במעבד מזון טחנו את הטופו יחד עם העדשים, מלח ושמן זית (אל תוסיפו מים), עד שמתקבל מרקם אחיד
  • בקערה חברו יחד עם יתר המרכיבים
  • בעזרת ידיים רטובות צרו קציצות בגודל הרצוי והניחו על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות
  • אפו במשך 20 דק’ או עד שמשחים

בתיאבון הגישו לצד יוגורט סויה מתובל או טחינה לימונית 🙂

#אנחנו אכלנו את המנה לצד סלט רוקט, בצל סגול, עגבניות וצנוניות חתוכים גס עם הרבה לימון טרי, מעט שמן זית ומלח אטלנטי גס.

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. כמה זמן העדשים הכתומות צריכות להיות מושרות?

    1. אני משרה שעה במים רותחים.
      אפשר גם להשרות במים פושרים למשך שעתיים\שלוש.

      1. תודה, אני אנסה.
        המתכון נראה טוב!

        1. מהמם תעדכן ☺️

      2. מה יכול להחליף את הזוקיני.? .. גזר יהיה מתקתק מדי

        1. תרד
          מנגולד
          בצל אפוי
          ברוקולי / כרובית מאודה
          תירס
          קוביות דלעת אפוייה
          ☺️

  2. קציצות מפתיעות וטעימות מאוד 🙂
    תודה :))

    1. כיף לשמוע תודה 💜

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות