קטגוריות

קלצונה פטה שקדים טבעוני וללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מאפים מבצק פריך זה החיים עצמם…. וכשהם ממולאים בגבינות שקדים זה החלום בהתגלמותו !

לאפות טבעוני וללא גלוטן זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע… אם לא מכוונים לכך שייצא בדיוק אותו הדבר כמו המקור אלא מבינים שמדובר בשדרוג מבחינה תזונתית אז זה מתכון בטוח להנאה 

קלצונה ממולא בפטה שקדים ותרד: 

טבעוני וללא גלוטן

רכיבים: 

מילוי – 

  • ½ חב' (100 גר') פטה שקדים בסגנון יווני
  • 2 כוסות עלי תרד טריים
  • ½ כוס עגניות שרי חצויות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט פלפל שחור

בצק –

  • ½ כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח

# לזיגוג – ½ כפית סילאן מומס בכף מים וחופן שומשום שחור / לבן / קצח (הזיגוג נותן צבע שחום ויפה לבצק לא לוותר עליו)

הכנה:

  • חממו תנור על 175c

בצק –

  • חממו תנור ל175c על מצב אפייה.
  • במעבד מזון טחנו יחד את כל הרכיבים עד שמתקבל כדור בצק לח .
  • הניחו את הבצק בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ.

מילוי – 

  • בקערה ערבבו את כל מרכיבי המילוי היטב עד שמתאחד
  • הניחו את המילוי על מחצית הבצק המרודד, וקפלו מעליו בעדינות את החצי השני.
  • הדקו היטב את הקצוות בעזרת האצבעות, ועצבו את הבצק בצורה חלקה.
  • משחו מעל את הסילאן המומס ופזרו שומשום / קצח .
  • אפו בתנור למשך 30 דקות.

# צננו מעט לפני החיתוך והאכילה.

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע

פטה שקדים - עשבי תיבול
פטה שקדים פלנטי מוצרים טבעוניים
פטה שקדים - טבעי בסגנון יווני
אגוז'נו פיקנטי - תערובת שקדים ואגוזים בסגנון פרמז'ן
אגוז'נו - תערובת שקדים ואגוזים בסגנון פרמז'ן
כמוצרל'ה - חצי קשה בסגנון מוצרלה

קודם
הבא

בואו לאינסטוש!

[instagram-feed]

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה