מאפים מבצק פריך זה החיים עצמם.... וכשהם ממולאים בגבינות שקדים זה החלום בהתגלמותו !

לאפות טבעוני וללא גלוטן זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע… אם לא מכוונים לכך שייצא בדיוק אותו הדבר כמו המקור אלא מבינים שמדובר בשדרוג מבחינה תזונתית אז זה מתכון בטוח להנאה 

קלצונה ממולא בפטה שקדים ותרד: 

טבעוני וללא גלוטן

רכיבים: 

מילוי – 

  • ½ חב’ (100 גר’) פטה שקדים בסגנון יווני 
  • 2 כוסות עלי תרד טריים 
  • ½ כוס עגניות שרי חצויות 
  • 1 כף שמן זית
  • קורט פלפל שחור

בצק –

  • ½ כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח

# לזיגוג – ½ כפית סילאן מומס בכף מים וחופן שומשום שחור / לבן / קצח (הזיגוג נותן צבע שחום ויפה לבצק לא לוותר עליו)

הכנה:

  • חממו תנור על 175c

בצק –

  • חממו תנור ל175c על מצב אפייה. 
  • במעבד מזון טחנו יחד את כל הרכיבים עד שמתקבל כדור בצק לח .
  • הניחו את הבצק בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו לעיגול בעובי של 1/2 ס”מ. 

מילוי – 

  • בקערה ערבבו את כל מרכיבי המילוי היטב עד שמתאחד
  • הניחו את המילוי על מחצית הבצק המרודד, וקפלו מעליו בעדינות את החצי השני.
  • הדקו היטב את הקצוות בעזרת האצבעות, ועצבו את הבצק בצורה חלקה.
  • משחו מעל את הסילאן המומס ופזרו שומשום / קצח .
  • אפו בתנור למשך 30 דקות. 

# צננו מעט לפני החיתוך והאכילה.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות