מאפים מבצק פריך זה החיים עצמם.... וכשהם ממולאים בגבינות שקדים זה החלום בהתגלמותו !

לאפות טבעוני וללא גלוטן זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע… אם לא מכוונים לכך שייצא בדיוק אותו הדבר כמו המקור אלא מבינים שמדובר בשדרוג מבחינה תזונתית אז זה מתכון בטוח להנאה 

קלצונה ממולא בפטה שקדים ותרד: 

טבעוני וללא גלוטן

רכיבים: 

מילוי – 

  • ½ חב’ (100 גר’) פטה שקדים בסגנון יווני 
  • 2 כוסות עלי תרד טריים 
  • ½ כוס עגניות שרי חצויות 
  • 1 כף שמן זית
  • קורט פלפל שחור

בצק –

  • ½ כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח

# לזיגוג – ½ כפית סילאן מומס בכף מים וחופן שומשום שחור / לבן / קצח (הזיגוג נותן צבע שחום ויפה לבצק לא לוותר עליו)

הכנה:

  • חממו תנור על 175c

בצק –

  • חממו תנור ל175c על מצב אפייה. 
  • במעבד מזון טחנו יחד את כל הרכיבים עד שמתקבל כדור בצק לח .
  • הניחו את הבצק בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו לעיגול בעובי של 1/2 ס”מ. 

מילוי – 

  • בקערה ערבבו את כל מרכיבי המילוי היטב עד שמתאחד
  • הניחו את המילוי על מחצית הבצק המרודד, וקפלו מעליו בעדינות את החצי השני.
  • הדקו היטב את הקצוות בעזרת האצבעות, ועצבו את הבצק בצורה חלקה.
  • משחו מעל את הסילאן המומס ופזרו שומשום / קצח .
  • אפו בתנור למשך 30 דקות. 

# צננו מעט לפני החיתוך והאכילה.

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

בואו לאינסטוש!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for plenty_veganlifestyle needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות