קטגוריות

קלצונה פטה שקדים טבעוני וללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מאפים מבצק פריך זה החיים עצמם…. וכשהם ממולאים בגבינות שקדים זה החלום בהתגלמותו !

לאפות טבעוני וללא גלוטן זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע… אם לא מכוונים לכך שייצא בדיוק אותו הדבר כמו המקור אלא מבינים שמדובר בשדרוג מבחינה תזונתית אז זה מתכון בטוח להנאה 

קלצונה ממולא בפטה שקדים ותרד: 

טבעוני וללא גלוטן

רכיבים: 

מילוי – 

  • ½ חב' (100 גר') פטה שקדים בסגנון יווני
  • 2 כוסות עלי תרד טריים
  • ½ כוס עגניות שרי חצויות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט פלפל שחור

בצק –

  • ½ כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח

# לזיגוג – ½ כפית סילאן מומס בכף מים וחופן שומשום שחור / לבן / קצח (הזיגוג נותן צבע שחום ויפה לבצק לא לוותר עליו)

הכנה:

  • חממו תנור על 175c

בצק –

  • חממו תנור ל175c על מצב אפייה.
  • במעבד מזון טחנו יחד את כל הרכיבים עד שמתקבל כדור בצק לח .
  • הניחו את הבצק בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ.

מילוי – 

  • בקערה ערבבו את כל מרכיבי המילוי היטב עד שמתאחד
  • הניחו את המילוי על מחצית הבצק המרודד, וקפלו מעליו בעדינות את החצי השני.
  • הדקו היטב את הקצוות בעזרת האצבעות, ועצבו את הבצק בצורה חלקה.
  • משחו מעל את הסילאן המומס ופזרו שומשום / קצח .
  • אפו בתנור למשך 30 דקות.

# צננו מעט לפני החיתוך והאכילה.

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע

פטה שקדים - עשבי תיבול
פטה שקדים פלנטי מוצרים טבעוניים
פטה שקדים - טבעי בסגנון יווני
אגוז'נו פיקנטי - תערובת שקדים ואגוזים בסגנון פרמז'ן
אגוז'נו - תערובת שקדים ואגוזים בסגנון פרמז'ן
כמוצרל'ה - חצי קשה בסגנון מוצרלה

קודם
הבא

בואו לאינסטוש!

[instagram-feed]

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה