היי היי אני לא עוגת גבינה!
אז מי אני ? קלפוטי! בצרפתית הכל נשמע יותר סקסי…
קלפוטי בעברית זו חביצה או אם תרצו באנגלית...עוגת פודינג אפוייה.
כאמור אין לי ראש לקינוחים מסובכים, תמיד מעדיפה לסגור פינה ולהישאר נאמנה לערכים שלי : ללא גלוטן וללא סוכר מעובד.
וכך יוצא שאני מחפשת השראה לקינוחים מרשימים בכמה דקות שיהיו טעימים לכולם…
הקלפוטי עונה בדיוק על ההגדרה… אשכרה 5 דק’ הכנה, טעים, מפנק, נימוח, קרמי, ונילי… בקיצור יאמי!
אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר, מומלץ להגיש לצד גלידה טבעונית
נשיקות! וספרו לי איך יצא לכם…
רכיבים:
250 מ”ל נוזל קוקוס (אני השתמשתי בארוי די ירוק)
350 גר’ טופו משי (אני השתמשתי בסגול)
½ כוס אגבה/ מייפל/ סוכר
1 כף אינסטנט פודינג ללא סוכר
½ כוס קמח אורז דביק/קמח רגיל
7-8 משמשים חצויים מגולענים
6 דובדבנים
גרידת לימון מלימון 1 – לא לוותר על זה
1 כפית תמצית וניל
הכנה:
חממו תנור על 175c ושמנו היטב תבנית
בבלנדר או מעבד מזון טחנו את הטופו, אגבה, נוזל קוקוס ואינסטנט פודינג. לאחר שמתקבל מרקם חלק הוסיפו את הקמח וגרידת הלימון וטחנו עוד כמה דקות עד שהכל מתחבר ואין גושים.
מזגו את הבלילה לתוך התבנית והניחו את המשמשים עם הפנים כלפי מעלה ואת הדובדבנים בשלמותם שיבצבצו.
הכניסו לתנור ואפו במשך 25 דק’
הוציאו מהתנור כשהמרכז קצת רוקד אך יציב והניחו לקלפוטי להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
קרן
3 יונ 2019מאוד יפה.
במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג? טפיוקה? עמילן תירס?
Plenty
3 יונ 2019אני חושבת שקורנפלור או טפיוקה יעבדו אבל במינון גבוה יותר מאשר כף 1
תנסי 2 כפות ותקחי בחשבון שייתכן ויהיה רטוב יותר מבפנים
אשמח לעדכון 🙏😘
אנה
4 יונ 2019היי!
מה גודל התבנית?
תודה, אנה
Plenty
4 יונ 2019היי 😊 קוטר 24