תמיד כשחשבתי על להכין קיש, זאת הייתה נראית לי משימה מורכבת וגם בכנות רוויית קלוריות, אבל היום מצאתי את עצמי עם כמות בלתי הגיונית של חצילים ופלפלים מהמשלוח של הירקות האורגניים, ורציתי למצוא להם פתרון סקסי וטעים

 (כמה באבא גנוש בנאדם כבר יכול לאכול 

אני לא אוהבת לקחת על עצמי מתכונים עם הרבה רכיבים וזמני הכנה ארוכים, אמנם במתכון הזה יש כמה סוגים שונים של טכניקות בישול, אבל בפועל הוא די פשוט, בריא, עשיר בחלבון ויחסית דל קלורי שזה תמיד משמח להצליח ליצור משהו טעים ועסיסי שלא נופל בטעם ובמרקם.

מתכון :

קלתית / בצק פריך:
½ כוס קמח חומוס
1 כוס קמח אורז מלא
½ כוס מים
1 כף שמן זית
½ כוס אגוזי מלך

מלית:
שני חצילים גדולים
שני פלפלים אדומים גדולים 
½ חבילה טופו במרקם רך
מיכל קטן שמנת צמחית (אני השתמשתי בשיבולת שועל) 
כף גדושה שמרי בירה
מלח + פלפל לפי הטעם
80 גר’ גבינת פטה שקדים אפוייה בהכנה ביתית

הכנה:

קלתית / בצק :
במעבד מזון לטחון את כל הרכיבים עד שמתקבל בצק (ניתן להוסיף עוד קמח חומוס לפי הצורך)
לרדד את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ ( אני השתמשתי בתבניות מיני כי זה מה שהיה לי)

מלית:
חצילים – לקלף ולפרוס לפרוסות של 8 מ”מ (קצת פחות מאצבע) להניח על קרש ולהמליח שיוציאו נוזלים ואז לאפות על 200 c בתבנית שטוחה עם נייר אפייה משומן עד שמוכן.
פלפלים – לשטוף ולשרוף על מחבת קלייה או בתנור עד שנחרכים היטב – להעביר לכלי עם מכסה סגור עד שיצונן ולאחר מכן לקלף את השכבה החיצונית שנחרכה, לפרוס לרצועות.
במעבד מזון לטחון את הטופו עם השמנת, שמרי הבירה ומלח פלפל
לחתוך את הפטה שקדים לקוביות ולהחזיר למקרר
אחרי שהחצילים התקררו, לערבב עם הפלפלים והקרם טופו, ניתן להוסיף מלח לפי הטעם
להוסיף בעדינות את קוביות הפטה שלא יתפוררו ולשטח על גבי הקלתית
לאפות כחצי שעה או עד שמשחים יפה על חום 200c 
להוציא מהתנור ולצנן היטב לפני שפורסים פרוסה 

בתיאבון!!! 

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. כמה מנות יוצאות מהכמות הזאת?

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות