שבועות החג האהוב ביותר על כולם גם בגלל המאכלים הקלילים השופעים בירקות ופירות העונה וגם בגלל שזהו חג שמגיע אלינו כל שנה בעיצומו של האביב רגע קטן לפני חופשת הקיץ שריח הים והחול כבר באוויר, והשנה יש לו משמעויות נוספות הוא מסמל עבור כולנו את תחילת החזרה לשגרה לאחר ימי הקורונה , מפגש משפחתי מורחב ראשון מזה חודשים אחח איזה כיף וכמה חיכינו לזה

ולכבוד המפגש הראשון והמרגש הזה, הכנו לכם בשיתוף פעולה מלא עם חגי הספורטאי הטבעוני, קיש ברוקולי עשיר וגבינתי, גם מושחת וגם מזין , גם עשיר בחלבון וגם עשיר בשומנים טובים מן הצומח…
כי זה אנחנו גם וגם וגם וגם 🙂

יאללה רוצו להכין 
את הגבינות שלנו ניתן למצוא בכל חנויות הטבע ורשתות הטבע… ועוד בשורה משמחת לפני שבועיים נכנסנו לשופרסל גרין ויש מבצע השקה מטורף!

לכל שאלה ובקשה אנחנו כאן ונשמח לעזור!

קיש ברוקולי 

מצרכים לבצק: 

  • כוס +שליש קמח כוסמין לבן
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס מים חמימים
  • ½ כפית מלח
  • למלית 
  • אריזה אחת של גבינת פטה שקדים עם עשבי תיבול
  • 200 גרם טופו משי
  • ½ כוס חלב שקדים 
  • ⅓ כוס שמרי בירה
  • ⅓ כוס קמח טפיוקה
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס פרחי ברוקולי טריים או חלוטים 

    מצרכים להקרמה: לפרוס או לגרד כמוצרלה קשיו. 

  • 3 תבניות אפיה בגודל 12 סמ או תבנית אחת גדולה בגודל 24 סמ

    הוראות הכנה:

  • חממו תנור לחום בינוניי 180 מעלות 
  • בקערה עמוקה מערבבים את כל מצרכי הבצק עד שמקבל כדור בצק גמיש ונוח לעבודה. 
  • במידה ולא הוסיפו מעט מים או מעט קמח עד שתתקבל התוצאה הרצויה. 
  • בעזרת מערוך רדדו את הבצק והניחו על גבי תבנית האפייה
  • הסירו בצק עודף בעזרת הידיים
  • בעזרת מזלג נקבו חורים קטנים על גבי הבצק שלא יתרומם באפיה.
  • אפו את הבצק כ 15 דקות עד השמחה קלה
  • מכינים את המלית: 
  • במעבד מזון טחנו את כל מרכיבי המלית מלבד פרחי הברוקולי וגבינת כמוצרלה
  • לאחר שהבצק נאפה
  • הניחו על גבי הבצק מספק פרחי ברוקולי וצקו כמחצית מכמות המלית 
  • הניחו עוד מספר פרחי ברוקולי וצקו את שארית המלית
  • הניחו עוד כ 2-3 פרחי ברוקולי לקישוט ופזרו מעל כמוצרלה
  • אפו את הקיש כ30 -40 דקות עד השחמה. 
  • הניחו בצד לצינון 
  • הוציאו את הקיש מהתבנית רק כאשר הקיש התקרר לחלוטין 
  • נשמר במקרר עד 3-4 ימים
  • ניתן להקפיא
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות