אני מזהירה אתכם זה אחד הדברים היותר טעימים שאי פעם הכנתי!!! תכינו את זה בסופש וינשקו לכם את הידיים אני מבטיחה.

אני יודעת שזו לא בדיוק עונת הממולאים אבל הקישואים העגולים האלה שהם בשיאם בקיץ, לא יכולתי להתאפק ולהשאיר אותה אצל החקלאי.

אנחנו לאחרונה התחלנו לקנות את כל הירקות שלנו במשק קנטור, זה שוק איכרים גדול שנמצא בקצה של רמת השרון סמוך לגלילות.

החוויה של לקנות את הפירות והירקות שלנו טריים, ישירות ממי שמגדל אותם, ללא פערי תיווך זה עונג שקשה לתאר… אנחנו מחכים כל שבוע ליום בו אנחנו יוצאים יחדיו עם סלים וארגזים ואוספים את כל הפירות והירקות שלנו, ללא שקיות וקופסאות פלסטיק.

למען הדיוק, במשק הם אורזים עם קופסאות פלסטיק, אז אנחנו לאחר החשבון והשקילה פשוט מרוקנים הכל לתוך הסלים והארגזים שלנו ומחזירים להם את הקופסאות לשימוש חוזר. 

ובחזרה למתכון, רציתי ממולאים עם טעמים פרשיים, שלא יכבידו על עומס החום, אבל שכן יהיו קרמיים ועסיסיים. 

רציתי גם שזו תהיה מנה דלת שומן, שמכילה את כל הערכים הנדרשים לנו בגוף בכמות יפה, לכן בחרתי למלא את זה בריזוטו דל שומן ובמתכון של 6-8 מנות יש רק 2 כפות שמן זית! פחות מכפית לאדם 🙂 

הגשתי עם צזיקי מהיר וקר מתובל בנענע טרייה… טוב תקשיבו…
החם והקר, העסיסי והפריך, העשבי והחמצמץ…. עונג עונג עונג… :)))

יאללה רוצו להכין ותודו לי אח”כ

נ.ב. להכין ריזוטו זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע! נתתי שתי אפשרויות קלילות קדימה תפרצו תקרות זכוכית ותהנו 

רכיבים : 6-8 מנות

  • 6-8 קישואים עגולים
  • 2 כוסות אורז מלא עגול
  • 6 כוסות ציר מרק לעצלנים
  • ½ כוס יין לבן
  • ½ 1 כוס אפונה ירוקה
  • 300 גר’ עגבניות שרי חצויות לרבעים
  • 2 חופן עגבניות מיובשות חתוכות לשבבים
  • 5-6 שיני שום
  • בצל קצוץ
  • מיץ מלימון 1 מחולק לשניים
  • 2 כפות שמן זית

    הכנה: 
  • בעזרת סכין הורידו מכסה – ראש לקישואים.
  • בעזרת כפית הוציאו את הפנים של הקישואים עם כל הגרעינים ואחסנו בצד, אנחנו לא נשתמש בהם למתכון הזה.
  • ישנם שתי שיטות להכנת הריזוטו, אחת עם ידיים חופשיות ובישול של שעה, והשנייה עם ערבוב מתמיד ובישול של חצי שעה אכתוב את שתיהן לשיקולכם:

    ריזוטו ידיים חופשיות:

  • חממו תנור ל190c טורבו
  • בסיר בינוני ללא ידיות פלסטיק חממו 1 כף שמן זית לטגן את הבצל עד שנהיה שקוף עם מעט מלח, הוסיפו את 2 שיני שום וטגנו עוד 2 דק’
  • הוסיפו 5 כוסות ציר (250 מ”ל כל כוס) הביאו לרתיחה 
  • הוספו את האורז וערבבו במשך כדקה עד שרותח
  • כסו בעזרת מכסה ללא פלסטיק והכניסו לתנור ל -1 שעה.
  • כעבור שעה הוציאו את הריזוטו מהתנור והניחו על אש בינונית, הסירו את המכסה – הוא ייראה יבש זה בסדר גמור!
  • הוסיפו 1 כוס ציר ירקות,  ½ כוס יין, מיץ מ -½ לימון ואת העגבניות המיובשות, ערבבו עד אשר האורז מוציא עמילנים והנוזלים נספגים ומתקבל ריזוטו!  
  • הוסיפו את האפונה וערבבו קלות לאיחוד
  • מלאו את הקישואים ודחסו אותם היטב 
  • בתבנית אפייה שטוחה הניחו את העגבניות, יתרת שיני השום, כף שמן זית ומיץ מ- ½ לימון ערבבו היטב והמליחו במלח גס.
  • הניחו את הקישואים הממולאים ואפו אותם במשך 15-20 דק’.

    ריזוטו ערבוב מתמיד :

  • בסיר בינוני חממו 1 כף שמן זית לטגן את הבצל עד שנהיה שקוף עם מעט מלח, הוסיפו את 2 שיני שום וטגנו עוד 2 דק’.
  • הוסיפו את האורז וטגנו במשך כחצי דקה.
  • הוסיפו כוס ציר וערבבו עד שנספג לחלוטין לתוך האורז, הניחו מדי פעם לנוזל לבעבע ואז המשיכו לערבב.
  • חזרו על הפעולה הזו עד שנספג ונגמר כל הציר. (אם משום מה האורז עדיין קשה הוסיפו עוד כוס מים/ ציר) 
  • הסיפו את היין הלבן וערבבו עד שנספג, הוסיפו את העגבניות המיובשות ומיץ מ- ½ לימון וערבבו היטב.
  • הוסיפו את האפונה וערבבו קלות לאיחוד
  • מלאו את הקישואים ודחסו אותם היטב 
  • בתבנית אפייה שטוחה הניחו את העגבניות, יתרת שיני השום, כף שמן זית ומיץ מ- ½ לימון ערבבו היטב והמליחו במלח גס.
  • הניחו את הקישואים הממולאים ואפו אותם במשך 15-20 דק’.
  • הגישו עם צזיקי טבעוני :

    רכיבים

  • 300 גרם טופו במרקם רך 
  • 1 לימון בינוני סחוט
  • ¼ כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • ½ צרור שמיר \ נענע 
  • 1 מלפפון גדול מגורד 
  • 1 שן שום גדולה 
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרי בירה

    הכנה:

  • בבלנדר טחנו את הטופו עם המים, לימון, שמן זית, שום ומלח עד למרקם חלק.
  • הוסיפו את השמיר וטחנו עוד קצת.
  • ערבבו יחד עם המלפפון
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

בישול - PLANT BASED יומיומי טעים ובריא. ללא גלוטן.

לפתוח אפשרויות חדשות וטעמים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וגם למי שלא אוהב לבלות הרבה זמן במטבח אבל רוצה להזין את עצמו ואת האנשים שהוא אוהב באוכל טבעי מחומרי גלם איכותיים שיוצא ממש ממש טעים!

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות