אפשר קצת בוזוקי ברקע?

אמנם עדיין לא יום העצמאות אבל זה מה שהתחשק לנו להכין, וגם הזדמנות מצויינת לעשות גרסא משלנו לקציצה הים תיכונית הקלאסית שכולם כל כך אוהבים!

אני ומולי הכרנו ב’קלמטה’ – מסעדה יוונית ביפו (טרום הטבעונות שלנו), יש שם חלון מדהים שמשקיף לים התיכון ולמעשה אחת המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ.

אנחנו מקווים שבקרוב הם יכניסו עוד כמה מנות טבעוניות לתפריט ונשוב לאותו חלון שבו נפגשנו.

הטברנה של פלנטי ?!

מה אנחנו עושים כשאנחנו יוצרים מתכון טבעוני למנה אהובה מהעבר? אנחנו מחפשים אחר המרקם המושלם זה שייקח אותנו אל החוויה המדוייקת.

לכן בחרתי להשתמש בפטריות מיובשות דווקא, יש להם יכולת להחזיק את המרקם של הביס ולתת טעם חזק ועמוק. השתמשתי בשלשה סוגים שקניתי בשוק לוינסקי במשקל, אם אין לכם מקור זמין גם רק שיטאקי מיובשות יעבדו מצויין – אותן ניתן למצוא בכל חנות טבע

בקיצור חברים, סופלקי טבעוני משגע על בסיס של פטריות שאפשר לצלות על מחבת גריל או בתנור…

על טורטייה דוחן ועדשים (מתכון בבלוג) כמו סופלקי
ציזיקי טופו מופלא ב-5 דקות הכנה

רכיבים :

  • 85 גר’ פטריות מיובשות: 45 גר’ שיטאקי שלם, 20 גר’ שיטאקי פרוס, 20 גר’ אוזן פיל – מושרות במים רותחים לחצי שעה
  • ½ כוס עדשים חומות (לפני השרייה) מושרות לחצי שעה במים חמים
  • ½ כוס קמח אורז מלא
  • ½  כוס בצל יבש
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור שמיר
  • חופן שקדים
  • חופן גרעיני חמניה
  • 4 כפות שמן זית
  • תבלינים ¼ כפית מכל סוג: כמון, קינמון, פלפל שחור, פפריקה מעושנת
  • ½ 1 כפית מלח

    הכנה :

     

  • במעבד מזון הכניסו את הפטריות (לאחר סינון וסחיטה קלה ממים) ואת כל שאר המרכיבים וטחנו עד אשר העיסה מתאחדת אבל לא חלקה – תשאירו מרקם גרוס גס
  • בעזרת ידיים רטובות הכינו את הקציצות בגודל ובצורה הרצוי
  • ניתן לטגן ישירות על מחבת פסים משומנת קלות או לאפות בתנור על 200c למשך כ 10 דק’

    צזיקי
    רכיבים :

     

  • 300 גרם טופו במרקם רך
  • 1 לימון בינוני סחוט
  • ¼ כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • ½ צרור שמיר
  • 1 מלפפון גדול מגורד
  • 1 שן שום גדולה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרי בירה

    ציזיקי הכנה :

  • בבלנדר טחנו את הטופו עם המים, לימון, שמן זית, שום ומלח עד למרקם חלק.
  • הוסיפו את השמיר וטחנו עוד קצת.
  • ערבבו יחד עם המלפפון

    להגשה תוכלו להכין גם – טורטייה דוחן ועדשים כתומות – מתכון 
    יאסו!!! 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

סדנאות קרובות :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות