כשעברתי לטבעונות לפני 4 שנים  הדבר שהיה לי הכי לא פשוט לשחרר היה הפרמז’ן … כל כך אהבתי פרמז’ן  שלפעמים לאכול פסטה היה רק תירוץ כדי לגרר גוש פרמז’ן איטלקי ואיכותי, וכמעט בכל ימות השנה היה ניתן למצוא אצלי במקרר גוש שכזה 🙂

אז חיפשתי מה מן המזונות הצמחיים והלא מעובדים יוכל להחליפו, הכי מיידי ונגיש היו פתיתי שמרי הבירה כמובן, הם נראים מאוד דומה וטעמם העמוק והגבינתי היה נראה שיעשה את העבודה, אך הם לא לגמרי ספקו את הסחורה, אז מצאתי מתכון מהמם לתערובת “פרמז’ן” יבשה כזו שאפשר לערבב ולאחסן בצנצנת זכוכית כך שתמיד יש “פרמז’ן” נגיש

תערובת “פרמז’ן” טבעוני יבשה:

 

מרכיבים:

  • ¾ כוס שקדים טחונים / קשיו טבעי
  • 3 כפות פתיתי שמרי בירה
  • ¾ כף מלח אטלנטי / המלאיה
  • רבע כף שום יבש טחון

 

הוראות הכנה:

  • להכניס את כל המרכיבים לבלנדר / מעבד המזון
  • לערבב במשך כמה דקות עד שכל המרכיבים מתחברים יחדיו
  • לאחסן בצנצנת זכוכית במקרר (נשמר טרי למשך מס’ שבועות)



לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. איזו גרסה היתה לך טעימה וקרובה יותר למקור – עם הקשיו או עם השקדים הטחונים?

  2. הקשיו יותר מתחנף ללשון:)

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות