טוב זהו אני מאוהבת… ידעתם שאפשר להכין פסטה "שמנת" בסיר אחד! אני לא יכולה לתאר לכם כמה זה קרמי וכמה הטעמים עמוקים…אני נעשית שוב רעבה בעודי כותבת שורות אלו, למרות שהרגע סיימתי לאכול את זה!

טכניקות במטבח זה סטארט אפ ויש בכוחן לשבור הרגלים של שנים ולשפר נפלאות את איכות החיים, אז תאמצו! תלמדו! ולא תצטערו!

זה אשכרה לוקח 20 דק’ מהרגע שהתחלתם להכין ועד הרגע שתתחילו לאכול מנת פסטה שלא תבייש שום מסעדה! וגם לא פחות חשוב כמות החלבון מאוד נאה וכמות השומן סבירה לגמרי למנה שכזו… AKA אפשר לאכול בלי רגשות אשמה (במידה כמובן)

קיצור, עפתי על זה! ואני הולכת להכין את המתכון הזה בעוד כמה גרסאות וטכניקות תתכוננו.

ציר ירקות לעצלנים
חמאה טבעונית וחלב סויה והירקות שנכנסו בסוף הבישול

פסטה “פרימוורה” טבעונית עשירה בירקות, כי ירקות זה החיים!! (במיוחד לצד פחמימות מכל סוג) וכן כן.. הם תורמים גם לתחושת שובע בזכות הסיבים, ועוזרים ליצור במנה נפח שהוא דל קלורי, דל פחמימה, דל שומן ועשירים בויטמינים ומינרלים.

זה הטריק שלי, בכל תבשיל שאני מכינה תמיד יהיו בתוכו המון ירקות, אני תמיד אוכל מנה עיקרית ותוספת לצד סלט גדול וכך אני יכולה להמשיך ולאכול הכל (במידה, הכי חשוב במידה).

עוד טריק שעוזר לי לשמור על המשקל, אני לא אוכלת מעבר ליכולת שלי, ז”א אני לא מגיעה למצב שבו אני מרגישה “מפוצצת” והבטן מתחילה לכאוב וטריק אחרון חביב להיום זה לסיים לאכול בשעה 19-20 לכל המאוחר.

 

אם תרצו אז אספר לכם גם על שגרת האימונים המגניבה שלי, זו שאין מצב לא להתחייב אליה בקלות! כל מי שפגש אותי בשנה האחרונה התחיל להתאמן ככה גם כן.

רכיבים ל-4\6 מנות: 

  • 1 בצל סגול – פרוס
  • 4 שיני שום – פרוסות
  • 1 קישוא – מקולף לרצועות עם קולפן
  • 3 עלי מנגולד קצוצים – מופרדים מהגבעול
  • 1 כוס אפונת גינה קפואה/טרייה
  • 2 חופנים עגבניות שרי פרוסות לחצאים
  • 1 חב’ ספגטי 400 גר’ (אני השתמשתי באורז מלא של פליסיה)
  • ½ 2 כוסות חלב סויה (אני השתמשתי ב THE BRIDGE)
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות / מים
  • 2 כפות חמאה טבעונית (אני השתמשתי בוגה זה טעיםםם ורכיבים מעולים)
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים: 1 כף שמרי בירה, מלח + פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט,1 כפית אבקת בצל

    הכנה:

     

  • חממו תנור ל200C גריל והכינו תבנית אפייה עם נייר משומן בשמן זית
  • בסיר גדול המיסו את החמאה, חממו את השמן וטגנו את הבצל ואז את השום. הוסיפו את הגבעול הקצוץ של המנגולד וטגנו עד שנהיה שקוף.
  • הוסיפו את החלב, ציר מרק והתבלינים והביאו לרתיחה עם מכסה סגור.
  • כשהנוזלים רתחו הוסיפו את הספגטי ובעזרת כף מעץ עזרו לאטריות לרדת אל הנוזלים. בשלו למשך 10 דק’ וערבבו מדי פעם שלא ידבק לתחתית, ניתן להנמיך מעט את האש ולהוסיף עוד חלב במידת הצורך.
  • הכניסו את העגבניות ל10 דק’ לתנור בזמן שהפסטה מתבשלת.
  • לאחר 10 דק’, הוסיפו לסיר את אפונה, מנגולד וקישוא. ערבבו היטב והניחו להכל להתבשל לעוד 3-4 דק’.
  • לערבוב הסופי הוסיפו את העגבניות הצלויות.
  • הגישו מיד עם פרמז’ן טבעוני תוצרת בית 🙂

    בתיאבון!!! 

  • # נשמר מצויין במקרר וניתן לחמם מחדש בתנור זה יוצא פצצה!
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. היי:) נראה מהמם!
    ממה עשויה החמאה? ניתן להחליף אותה?
    והאם יתאים לכל סוג של פסטה?(פסטה כוסמת/מקמחי קטניות)

    1. תודה רבה!
      החמאה עשוייה מתערובת של שמנים אורגניים ותמציות טעם טבעיות היא מאווד טעימה, את יכולה להחליף אותה בעוד שמן זית או שמן קוקוס או שילוב של שניהם.

      פסטה כוסמת כן, לגבי קטניות אני לא בטוחה כיוון שהמרקם שלהם הוא יותר דביק ויהיה צורך לשנות את הכמויות של הנוזלים אבל את מוזמנת להתנסות:)

  2. אז מה שגרת האימונים?

    1. כיף ששאלת:)

      אני מתאמנת 6 פעמים בשבוע למשך 15-20 דק’ מסלון הבית שלי:)
      אני מתאמנת דרך תוכנית שמותאמת לי אישית על ידי מאמן כושר אישי שבנה אתר בן כל האימונים מצולמים בוידאו כך שלא צריך לצאת מהבית!
      גאוני נכון?!
      וחכי חכי זה עולה רק 79.9 בחודש

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות