מרכיבים לפיצה בינונית:
בצק:
- 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 1.5 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים
- 1 כפית מלח
תוספות:
- 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי
- חופן עלי תרד חלוטים
- רבעי לביבות ארטישוק
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. במקרה הצורך, אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה. הבצק יתפח, אבל לא יכפיל את עצמו, וזה בסדר.
- מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש, לפחות 220 מעלות.
- מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעיגול בעובי 3-4 מ"מ.
- מפזרים על עיגול הבצק את כמוצרלה המגורדת ושאר התוספות.


- מעבירים את הפיצה יחד עם נייר האפייה לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-10-12 דקות, או עד שהבצק מזהיב, הגבינה הטבעונית נמסה ומזהיבה, והפיצה נראית מוכנה.
- מברישים את קצוות הפיצה במעט שמן זית, חותכים למשולשים ומגישים מיד.
- שומרים בכלי אטום במקרר.





