פולנטה זה גאוני! למה? סופר קל להכנה, קרמי ונימוח

וכשעולים על השיטה...

הפולנטה תהפוך להיות חברה מאד מאד טובה שלכם, חוץ מזה שזה מסתדר מעולה עם יין אדום. תרגישו באיטליה 🙂

אז הפעם בגרסא המקוצרת שלו, כזו שמתאימה לחגים שיש הרבה מנות נוספות להכין והזמן קצר.

אם אתם רוצים להשקיע קצת יותר תשומת לב בפולנטה שלכם – זה המתכון הקודם עם תירס טרי.

אצלי במשפחה קוראים לזה ממליגה, וזה מאכל ידוע ומסורתי בעדה הרומנית, אני בוחרת לקרוא לזה פולנטה כי מה לעשות זה נשמע יותר סקסי! לאבא שלי החמוד זה קצת מציק שאני קוראת לזה ככה אבל סה”כ הוא זורם, והוא ממש אוהב את הגרסה הטבעונית שעשיתי למנה, המשפחה שלי תמיד מבקשת שאכין את זה בחגים החשובים, אני דואגת להחליף בכל פעם את התוספת מעל 🙂

זה בישול קצרצר והכנה קלילה בלחץ כל הסיפור כולל הכל 10 דק' ויוצא...

קרמי
גבינתי
עסיסי
נימוח...

האורחים שלכם ילקקו אצבעות ויחמיאו לכם על מעשה ידכם מבטיחה!

רכיבים: 4-6 מנות

  • 1 כוס פולנטה
  • 2 כוסות חלב סויה/שקדים
  • 1 כוס מים
  • ½ 1 כוס גרעיני תירס
  • 1 כף שמרי בירה
  • 2 כף חמאה טבעונית ניתן להמיר  – 2 כף שמן זית + 2 כף שמן קוקוס
  • 1 סלסילת פטריות – פרוסות לאורך
  • 2 שיני שום – פרוסות לאורך
  • 1 צרור מנגולד – כ 6 עלים קצוצים גס גבעולים לבנים להפריד
  • חופן צנוברים – לא חובה אבל מוסיף המון
  • מלח פלפל לפי הטעם

    הכנה:

  • הניחו שני מחבתות רחבות ועמוקות על אש בינונית ובכל אחת המיסו כף חמאה טבעונית או תערובת השמנים
  • במחבת אחת החלו לטגן את גרעיני התירס, ובמחבת השנייה טגנו את השום ובהדרגה הוסיפו את הפטריות והגבעולים של המנגולד
  • במחבת של התירס הוסיפו את הנוזלים – חלב + מים + ½ כפית מלח + כף שמרי בירה וחממו אך אל תרתיחו
  • כשהנוזלים חמים ערבבו אותם כך שתצרו מערבולת ושפכו פנימה את הפולנטה, הנמיכו את האש וערבבו תדיר עד שמתגבש, המנעו מגושים – הוסיפו עוד מים במידת הצורך.
  • כשהפולנטה מוכנה הוסיפו את העלים הירוקים של המגולד והקפיצו עד לריכוך אך לא מדי שיישארו ירוקים.
  • מזגו את הפולנטה לצלחת עמוקה ומעליה הניחו את הפטריות והמנגולד, קשטו בצנוברים קלויים והגישו חם!

    חשוב* # הפולנטה מתגבשת בטמפרטורת חדר לכן הכינו אותה קרוב למועד ההגשה

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות