קטגוריות

פולנטה טבעונית עם מנגולד ופטריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

פולנטה זה גאוני!
למה?
סופר קל להכנה, קרמי ונימוח

וכשעולים על השיטה…

הפולנטה תהפוך להיות חברה מאד מאד טובה שלכם, חוץ מזה שזה מסתדר מעולה עם יין אדום. תרגישו באיטליה 🙂

אז הפעם בגרסא המקוצרת שלו, כזו שמתאימה לחגים שיש הרבה מנות נוספות להכין והזמן קצר.

אם אתם רוצים להשקיע קצת יותר תשומת לב בפולנטה שלכם – זה המתכון הקודם עם תירס טרי.

אצלי במשפחה קוראים לזה ממליגה, וזה מאכל ידוע ומסורתי בעדה הרומנית, אני בוחרת לקרוא לזה פולנטה כי מה לעשות זה נשמע יותר סקסי! לאבא שלי החמוד זה קצת מציק שאני קוראת לזה ככה אבל סה"כ הוא זורם, והוא ממש אוהב את הגרסה הטבעונית שעשיתי למנה, המשפחה שלי תמיד מבקשת שאכין את זה בחגים החשובים, אני דואגת להחליף בכל פעם את התוספת מעל 🙂

 

זה בישול קצרצר והכנה קלילה בלחץ כל הסיפור כולל הכל 10 דק' ויוצא…

קרמי
גבינתי
עסיסי
נימוח…

האורחים שלכם ילקקו אצבעות ויחמיאו לכם על מעשה ידכם מבטיחה!

רכיבים: 4-6 מנות

 

  • 1 כוס פולנטה
  • 2 כוסות חלב סויה/שקדים
  • 1 כוס מים
  • ½ 1 כוס גרעיני תירס
  • 1 כף שמרי בירה
  • 2 כף חמאה טבעונית ניתן להמיר  – 2 כף שמן זית + 2 כף שמן קוקוס
  • 1 סלסילת פטריות – פרוסות לאורך
  • 2 שיני שום – פרוסות לאורך
  • 1 צרור מנגולד – כ 6 עלים קצוצים גס גבעולים לבנים להפריד
  • חופן צנוברים – לא חובה אבל מוסיף המון
  • מלח פלפל לפי

הכנה

  • הניחו שני מחבתות רחבות ועמוקות על אש בינונית ובכל אחת המיסו כף חמאה טבעונית או תערובת השמנים
  • במחבת אחת החלו לטגן את גרעיני התירס, ובמחבת השנייה טגנו את השום ובהדרגה הוסיפו את הפטריות והגבעולים של המנגולד
  • במחבת של התירס הוסיפו את הנוזלים – חלב + מים + ½ כפית מלח + כף שמרי בירה וחממו אך אל תרתיחו
  • כשהנוזלים חמים ערבבו אותם כך שתצרו מערבולת ושפכו פנימה את הפולנטה, הנמיכו את האש וערבבו תדיר עד שמתגבש, המנעו מגושים – הוסיפו עוד מים במידת הצורך.
  • כשהפולנטה מוכנה הוסיפו את העלים הירוקים של המגולד והקפיצו עד לריכוך אך לא מדי שיישארו ירוקים.
  • מזגו את הפולנטה לצלחת עמוקה ומעליה הניחו את הפטריות והמנגולד, קשטו בצנוברים קלויים והגישו חם!  

חשוב: הפולנטה מתגבשת בטמפרטורת חדר לכן הכינו אותה קרוב למועד ההגשה.

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה