לא הרבה יודעים את זה, אבל פולנטה זה אחד המאכלים היותר פשוטים להכנה, ועם מעט שדרוגים ותוספות היא נעשית מנה כייפית משביעה וממש וקלה להכנה.

הרבה פעמים כשאנחנו מזמינים אורחים בספונטניות זה הדבר הכי קל במשוואה של טעים\סקסי\מהיר. 🙂

לתירס יש מוניטין לא “איי איי איי” בגלל התעשייה סביבו וההנדסה הגנטית, אבל מה שלא כולם יודעים הוא שתירס שגדל באירופה ובאיטליה בפרט (ארץ הפולנטה) הוא לא מהונדס גנטית כלל וסך הכל מהווה מקור טוב, זמין לפחמימה מתקתקה קלה להכנה.

אני הכי אוהבת את הפולנטה עם תוספת של ירקות ירוקים ופריכים גם בשל שילוב הצבעים המהמם של הירוק והצהוב וגם בגלל האיזון והקלילות שהם נותנים למנה,הירוק מרענן ופריך – הצהוב קרמי ונימוח.

שחקו עם הירקות, הפולנטה היא בסיס מעולה והיא סופגת טעמים נהדר ומשתלבת גם עם קציצות חריפות, טופו מתובל, סויה ופטריות, תבשיל עדשים, ירקות צלויים, רוטב עגבניות הזו תבשיל של פטריות ובעצם כל תבשיל אחר שעולה בדמיונכם.

ספרו איך היה … בתיאבון!!! 🙂 

מרכיבים (כ4-6 מנות) :

לפולנטה:

  • 3-4 קלחי תירס טרי אורגני / ניתן להמיר בשתי כוסות תירס קפוא
  • כוס פולנטה תירס מסוג איטלקי משובח מומלץ, אני השתמשתי בזאתי
  • כף חמאה טבעונית  – ניתן להמיר את החמאה ב: כפית שמן קוקוס, כפית שמן זית
  • 50 מל’ חלב שקדים/אורז/ שיבולת שועל
  • כף שמרי בירה
  • כפית מלח אטלנטי / הימלאיה
  • 2-3 כוסות מים חמים

תוספת ירקות ירוקים מוקפצים:

  • צרור עלי קייל/מנגולד/תרד
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 200 גר’ שעועית ירוקה טרייה/ קפואה
  • 2-3 שיני שום קלופות ופרוסות
  • כף שמן זית

הוראות הכנה פולנטה:

  • שלב התירס הטרי:
  • מקלפים ושוטפים  את קלחי התירס משאריות וסיבים, ומחזיקים בצורה אנכית על קרש החיתוך, ובעזרת סכין חדה וטובה מתחילים להפריד בין הגרעינים לקלח.
  • את גרעיני התירס להעביר למחבת עמוקה ולכסות במים עד גובה הגרעינים.
  • מוסיפים את קוביית החמאה לתירס ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים עד לבישול מלא של הגרעינים 5-8 דק’ 
  • *בשלב הזה מעבירים את התערובת לקערה וטוחנים את הגרגירים עם בלנדר מוט, להעביר דרך מסננת כדיי להיפרד מהקליפות ולהחזיר למחבת ביחד עם הנוזלים מהבישול. (אפשר לוותר על השלב הזה או לטחון ממש בקטנה את הגרגירים) 
  • מוסיפים את החלב, מים, שמרי בירה ומלח
  • מערבבים את התערובת כך שתיווצר בה “מערבולת” ובהדרגה שופכים את הפולנטה היבשה ביד אחת לתוך המערבולת שיצרנו, וביד השנייה ממשיכים לערבב בתנועה מעגלית – זאת על מנת שלא ייווצרו גושים
  • מערבבים במשך כמה דק  עד שהתערובת כולה סמיכה אך לא סמיכה מדי מפני שכאשר היא מעט תתקרר היא תתגבש עוד יותר
  • מגישים טרי

תוספת ירקות ירוקים מוקפצים: (מומלץ לעשות לפני או בזמן הפולנטה כדי להגיש טרי)

  • מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים קלות את השום
  • מוסיפים את שאר הירקות
  • כעת מוסיפים חצי כוס – כוס מים רותחים, שיגיעו עד הירקות אך לא יכסו אותם ומאפשרים להכל לבעבע עם מכסה פתוח עד שמוכן
  • כשהירקות רכים אך עדיין ירוקים ופריכים זה הזמן למזוג מן הפולנטה לצלחת עמוקה ומעליה להניח מנה מן הירקות עם איסוף של הרוטב שהפרישו במהלך הטיגון-אידוי
  • אפשר לתבל מעל במעט שמן זית ולהגיש עם פרמז’ן טבעוני.

    יאם יאם! 🙂 

       

        

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. הי למה השמרי בירה?

    1. היי
      השמרי בירה נותנים טעם גבינתי וטיפונת מתחלבים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות