למי שלא יודע ספגטי & מיטבולז זה טוויסט אמריקאי על הבולונז האיטלקי

כשהתחיל לרדת הבוקר כל כך הרבה גשם ידעתי מה בא לי להכין (למעשה אני כל הזמן חושבת מה להכין)

והיום, חשבתי שיהיה קל ומשמח משהו מיוחד, מפנק ומחמם שייתן תחושה של בית :

קציצות עגולות ובשרניות שוחות ברוטב עגבניות עשיר ומפנק, וכמובן על אם כל הפחמימות מבחינתי  – פסטה! איך אני אוהבת פסטה… אני חושבת שזה בשלישייה הפותחת שלי, אם הייתי צריכה לבחור 3 מאכלים לקחת איתי לאי בודד, זה ללא ספק היה צריך להיות אחד מהם!

ואיזה כיף שלימים נהיו כל כך הרבה סוגים שונים ומזינים של הפחמימה המופלאה הזו. 

אני השתמשתי במתכון הזה בספגטי אורז מלא של פליסיה – תאמינו לי אתם לא תרגישו בהבדל! ורק תזכו לערך תזונתי גבוה יותר, סיבים תזונתיים, חלבונים ועוד

הקציצות המופלאות האלה, עשירות בטעמים, חלבון, דלות שומן ועסיסייות בצורה בלתי רגילה, אפשר ממש לתת בהן ביס כזה טוב והן יציבות ומושלמות לרוטב, תכינו סיר גדול לכל המשפחה ותראו איך הוא נטרף בהנאה 🙂 



רכיבים

 קציצות :

  • שני סלקים בינוני/ קטן – חתוכים לרבעים
  • סלסילת פטריות שמפיניון – חתוכות לרבעים
  • 1 בצל לבן גדול – פרוס
  • 300 גר’ טופו במרקם קשה – מפורר לחתיכות
  • ½ כוס עדשים אדומות – מושרות במים חמים ל ½ שעה
  • ½ כוס שיבולת שועל (לבפסח – ניתן לוותר) 
  • 2 כפות קמח עדשים – או יותר במידת הצורך
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מעושנת
  • ½ כפית פלפל שחור

    רוטב עגבניות:

     

  • 2 פחיות של עגבניות (אני ממליצה על mutti)
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל – קצוץ
  • 2-3 שיני שום – פרוסות
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1-2 כוס מים

    הכנה : 

     

  • במחבת עם מעט שמן זית ומלח טגנו את הפטריות והבצל עד לריכוך וסננו את הנוזלים שהופרשו
  • במעבד מזון – טחנו את הסלקים, טופו, שיבולת שועל, ועדשים עד למרקם עיסתי – אין צורך להוסיף מים
  • הוסיפו את הפטריות והבצל ואת הפטרוזיליה וטחנו בפולסים כדי שישארו קצוצים ולא טחונים
  • הוסיפו קמח עדשים במידת הצורך כדי שהעיסה תהיה דביקה ויציבה
  • בתבנית אפייה עם נייר אפייה משומן קלות תיצרו כדורים מהעיסה ותניחו במרווחים שווים
  • תאפו כ 15-20 דק’ על 175c
  • הוציאו צננו מעט עד לייצוב מלא
  • בינתיים הכינו את הרוטב עגבניות:
  • טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן זית ומלח
  • הוסיפו את העגבניות, הסילאן, המלח והמים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ -10-15 דק עד שמסמיך
  • הוסיפו את הפטרוזיליה
  • וכשהקציצות מוכנות ומיוצבות הוסיפו אותן לרוטב ובשלו יחד כמה דק
  • הכינו את הספגטי לבחירתכם לפי הוראות יצרן והגישו טרי.

    יאמיייי!!! אשמח לשמוע איך יצא לכם 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. איזה ספגטי השתמשת

    1. ספגטי אורז מלא של חברת פליסיה מאוד מאוד מומלץ וטעים

  2. הכנתי ויצא נהדר, תודה!!

    1. איזה כיף לשמוע!! בתיאבון רב 😋😋😋

  3. יצא מעולה. הקטנה שלי, בת שנה, מביאה אוכל לגן. במשך שלושה ימים היא אכלה עם תוספת מתחלפת, ובכל יום סיימה את הקופסה. בסך הכל 7 קציצות. אחת המנות שהיא יותר אהבה. כל הכבוד!

  4. באיזה גודל הקציצות?

  5. תודה! אפשר להשתמש בסלק מוכן בואקום?

    1. אפשר אבל צריך להבין שיש לו הרבה נוזלים והמרקם שלו שונה. ייתכן והעיסה תצטרך איזון עם הקמח עדשים \ שיבולת שועל כדיי למצק מעט.
      צריךך לעשות את זה בהדרגה ואני לא יודעת להגיד בדיוק כמה להוסיף, תבדקי שהיא נשארת דביקה ועם זאת לא יבשה מדיי.

      בהצלחה! ובתיאבון ! אשמח לשמוע איך יצא,
      🙂 שירי.

  6. כמה זה פחית עגבניות? מה המשקל או הנפח? יש כל מיני גדלים…

    1. פחית “רגילה” במשקל 400 גר’

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות