קטגוריות

ספגטי & "ביטבולס" ברוטב עגבניות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

למי שלא יודע ספגטי & מיטבולז זה טוויסט אמריקאי על הבולונז האיטלקי

כשהתחיל לרדת הבוקר כל כך הרבה גשם ידעתי מה בא לי להכין (למעשה אני כל הזמן חושבת מה להכין)

והיום, חשבתי שיהיה קל ומשמח משהו מיוחד, מפנק ומחמם שייתן תחושה של בית :

קציצות עגולות ובשרניות שוחות ברוטב עגבניות עשיר ומפנק, וכמובן על אם כל הפחמימות מבחינתי  – פסטה! איך אני אוהבת פסטה… אני חושבת שזה בשלישייה הפותחת שלי, אם הייתי צריכה לבחור 3 מאכלים לקחת איתי לאי בודד, זה ללא ספק היה צריך להיות אחד מהם!

ואיזה כיף שלימים נהיו כל כך הרבה סוגים שונים ומזינים של הפחמימה המופלאה הזו. 

אני השתמשתי במתכון הזה בספגטי אורז מלא של פליסיה – תאמינו לי אתם לא תרגישו בהבדל! ורק תזכו לערך תזונתי גבוה יותר, סיבים תזונתיים, חלבונים ועוד

הקציצות המופלאות האלה, עשירות בטעמים, חלבון, דלות שומן ועסיסייות בצורה בלתי רגילה, אפשר ממש לתת בהן ביס כזה טוב והן יציבות ומושלמות לרוטב, תכינו סיר גדול לכל המשפחה ותראו איך הוא נטרף בהנאה 🙂 

רכיבים

 קציצות :

  • שני סלקים בינוני/ קטן – חתוכים לרבעים
  • סלסילת פטריות שמפיניון – חתוכות לרבעים
  • 1 בצל לבן גדול – פרוס
  • 300 גר' טופו במרקם קשה – מפורר לחתיכות
  • ½ כוס עדשים אדומות – מושרות במים חמים ל ½ שעה
  • ½ כוס שיבולת שועל (לבפסח – ניתן לוותר) 
  • 2 כפות קמח עדשים – או יותר במידת הצורך
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מעושנת
  • ½ כפית פלפל שחור

    רוטב עגבניות:

     

  • 2 פחיות של עגבניות (אני ממליצה על mutti)
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל – קצוץ
  • 2-3 שיני שום – פרוסות
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1-2 כוס מים

    הכנה : 

     

  • במחבת עם מעט שמן זית ומלח טגנו את הפטריות והבצל עד לריכוך וסננו את הנוזלים שהופרשו
  • במעבד מזון – טחנו את הסלקים, טופו, שיבולת שועל, ועדשים עד למרקם עיסתי – אין צורך להוסיף מים
  • הוסיפו את הפטריות והבצל ואת הפטרוזיליה וטחנו בפולסים כדי שישארו קצוצים ולא טחונים
  • הוסיפו קמח עדשים במידת הצורך כדי שהעיסה תהיה דביקה ויציבה
  • בתבנית אפייה עם נייר אפייה משומן קלות תיצרו כדורים מהעיסה ותניחו במרווחים שווים
  • תאפו כ 15-20 דק' על 175c
  • הוציאו צננו מעט עד לייצוב מלא
  • בינתיים הכינו את הרוטב עגבניות:
  • טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן זית ומלח
  • הוסיפו את העגבניות, הסילאן, המלח והמים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ -10-15 דק עד שמסמיך
  • הוסיפו את הפטרוזיליה
  • וכשהקציצות מוכנות ומיוצבות הוסיפו אותן לרוטב ובשלו יחד כמה דק
  • הכינו את הספגטי לבחירתכם לפי הוראות יצרן והגישו טרי.

    יאמיייי!!! אשמח לשמוע איך יצא לכם 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע



לעמוד המוצרים שלנו לחץ כאן

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט
קבל את העדכונים האחרונים

הירשם לניוזלטר שלנו

.ללא ספאם, התראות רק על מתכונים חדשים, עדכונים.

Related Posts

קיש ברוקולי וגבינות טבעוני

שבועות החג האהוב ביותר על כולם גם בגלל המאכלים הקלילים השופעים בירקות ופירות העונה וגם בגלל שזהו חג שמגיע אלינו כל שנה בעיצומו של האביב

14 מחשבות על “ספגטי & "ביטבולס" ברוטב עגבניות”

  1. יצא מעולה. הקטנה שלי, בת שנה, מביאה אוכל לגן. במשך שלושה ימים היא אכלה עם תוספת מתחלפת, ובכל יום סיימה את הקופסה. בסך הכל 7 קציצות. אחת המנות שהיא יותר אהבה. כל הכבוד!

    1. אפשר אבל צריך להבין שיש לו הרבה נוזלים והמרקם שלו שונה. ייתכן והעיסה תצטרך איזון עם הקמח עדשים \ שיבולת שועל כדיי למצק מעט.
      צריךך לעשות את זה בהדרגה ואני לא יודעת להגיד בדיוק כמה להוסיף, תבדקי שהיא נשארת דביקה ועם זאת לא יבשה מדיי.

      בהצלחה! ובתיאבון ! אשמח לשמוע איך יצא,
      🙂 שירי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה