קטגוריות

סלט של סתיו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

סלט סלק, דלורית, עדשים שחורות ופטה שקדים

איך אני אוהבת את הירקות של הסתיו, הם כל כך טעימים, מזינים ומנחמים וגם פוטוגניים לאללה! 🙂

למי שלא שם לב – יש לי רומן עם דלורית, היא צנועה למראה, וניתן להשיג אותה כמעט בכל ימות השנה ובכל חנות ירקות, הבשר שלה רך, חמאתי ואגוזי, לכן שמה באנגלית הוא: Butternut Squash , ובשונה מדלעת הערמונים, היא מתבשלת יותר בקלות ומחירה נמוך יותר. 

היא עשירה בוויטמין A ויטמין C (בכוס דלורית מבושלת יש כשליש מהדרישה היומית), ויטמינים מקבוצת B וחומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, נחושת, אשלגן ומגנזיום וכן חומצות שומן אומגה 3 ואנטי דלקתיות!

בקיצור לא רק טעים ומנחם אלא גם מזין את הגוף בצורה מופלאה.

הסלט טעים בפני עצמו גם ללא הפטה שקדים כך שאם לא מתחשק לכם להכין זה עובד, אבל זו בהחלט תוספת מפנקת שמעשירה את המנה.

זה סלט שהוא יכול להיות ארוחה שלמה שמכילה את כל מה שהגוף צריך, או מנת מרכז שולחן סקסית וצבעונית

רכיבים

1 דלורית
2 סלקים בינוניים
1/2 צרור כוסברה
100 גר' עדשים שחורות (מושרות למשך שעה)
מעט "פטה שקדים" 
3 כפיות חומץ בלסמי לבן חומץ תפוחים אורגני
מלח אטלנטי
2 כפיות שמן זרעי ענבים 

הכנה

– שטפו היטב את הדלורית והסלקים – אין צורך לקלף אותם
לפרוס פרוסות דקות את הדלורית והסלקים.
– להניח שתי תבניות עם נייר אפייה, משומנות בכפית אחת של שמן
– הבזיקו את המלח הגס האטלנטי (או מלח רגיל – גם עובד ופחות יקר)
– להכניס לתנור את הירקות על 200C לכ-20 דק' או עד שמוכן ומתרכך, הוציאו וצננו לטמפרטורת החדר.
– עדשים : מבשלים כמו פסטה – בסיר עם מים רותחים, כדיי שיהיה להם מקום ויישארו שלמים ויפים.
– בינתיים הפרידו את העלים מהגבעול של הכוסברה 

הגשה : 

– כאשר כל הרכיבים מוכנים העבירו לקערת בישול גדולה וערבבו עם החומץ, מעט מלח נוסף (אם יש צורך)
– לאחר הערבוב העבירו לצלחת הגשה יפה ופוררו את גבינת הפטה מעל יחד עם תערובת של גרעינים לטעמכם – אני השתמשתי בדלעת וחמניה. 

בתיאבון!!! 

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה