מה לבשל בוולנטינז? סלט צבעוני טבעוני מרענן ורומנטי עם קריצה אלכוהולית שיקשט את השולחן, פטה שקדים, פינוקים, קצת שמפניה וכמה דקות הכנה.
רכיבים:
- לסלט:
ראש אנדיב סגול
1/2-3/4 חב׳ פטה שקדים
1/2 כוס אגוזי מלך
1 אגס אדום בשל חתוך לפלחים
10 תותים חצויים לאורך - לווינגרט:
1/4כוס שמפניה/קאווה יבשה
1/3 כוס שמן זית
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 כפית שטוחה מייפל
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
לוויניגרט: בקערה גדולה מערבבים את החרדל, המייפל, מלח ופלפל ומתחילים לזלף לסירוגין באיטיות את השמפניה ושמן הזית תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, עד לקבלת רוטב וינגרט סמיך
הרכבת הסלט:
מפרידים את עלי האנדיב ושמים בקערה יחד עם האגס והתותים. רק לפני ההגשה מזלפים את הרוטב ומפוררים את הפטה שקדים ואגוזי המלך.בתיאבון!

