סלט אטריות אסייתי ברוטב קשיו פיקנטי

אוקיי אז זה אבסורד אבל חם חם ממש! וזה הזמן לשלוף ארוחות צהריים מרעננות ומהירות, ואין יותר קליל משביע מהסלט הזה ובנוסף הוא גם מרשיםםםם… 

זה מה שנקרא סלט של מה שיש לי בבית 🙂 

למה? כי תערובת הירקות יכולה להשתנות לגמרי לפי מה שיש במקרר, לפי העיקרון הפשוט של ירקות פריכים כמו גזר, מלפפון, כרוב וכן הלאה

בימים האלה שאני עסוקה בכל כך הרבה דברים במקביל –  בקמפיין הגיוס, בהקמת המותג, בייצוב המוצרים וההתאמה שלהם לפס הייצור…

אני צריכה פתרונות מהירים ומזינים לארוחות שלי ושל מולי, וכמובן גם שיהיה לנו מגוון וטעים!! אני לא יודעת להסביר למה בדיוק, אבל אנחנו כמעט ולא אוכלים את אותו הדבר יום אחרי יום.

אני תמיד מבשלת כמות יחסית קטנה כך יוצא שאני מכינה משהו חדש כמעט בכל יום… בטח אמהות שקוראות את זה חושבות לעצמן
“חכי כי ותראי מה זה כשיהיה לך ילדים…”
(נכון אני עוד לא יודעת איך זה יהיה בעתיד כשיהיה לנו ילד בבית) 

אז עכשיו אני מרשה לעצמי ואני מקווה שבעתיד זה לא ישתנה מדי כי ממש חשוב לי המגוון. 

רכיבים לסלט :

  • 112 גר’ אטריות אורז / שעועית
  • חופן אצות וואקמה
  • 1 גזר
  • 2 מלפפונים
  • 1 פלפל אדום
  • חופן עלים ירוקים מכל סוג שיש לכם בנמצא: חסה, עלי בייבי, פטרוזיליה, כוסברה
  • 100 גר’ טופו במרקם רך (אני השתמשתי בקדיתא)
  • קשטו עם קשיו, סומסום שחור וגרעינים קלויים

    לרוטב :

  • 50 גר’ קשיו מושרה
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות רוטב סויה
  •  ½ כפית פלפל קאיין

    הכנה סלט :
  • בקערה ם מים חמים הכינות את האטריות לפי הוראות יצרן
  • בקערה עם מים קרים השרו את האצות עד שמוכנות
  • את המללפונים והגזר פרסו לג’וליאנים בעזרת קולפן ג’וליאנים או בפומפייה
  • את הפלפל פרסו דק ככל האפשר בעזרת סכין חדה
  • קצצו את העלים הירוקים וערבבו הכל יחדיו

    הכנה רוטב : 
  • בבלנדר טחנו הכל למרקם חלק – הוסיפו מעט מים / מיץ לימון / סויה במידת הצורך

    ערבבו הכל יחדיו והגישו טרי ופריך… בתיאבון!!! 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות