השנה בפסח אף אחד לא יגיד שלטבעונים אין מה לאכול! יחד נציג מנות טעימות, צבעוניות ומגוונות על שולחנות החג 🙂

הנה מתכון ל”פינגר פוד” של פסח (אבל ממש לא רק) שיהפוך לכם את השולחן לסקסי ומשמח קליל מרשים ומשמח

המרקם של גרגרי חומוס תמיד הזכיר לי חלמון של ביצה קשה ועם התיבול הנכון זה ממש עובד, מנה לא רק לטבעונים, כי מי לא אוהב תפו”א ומי לא אוהב חומוס?  

אני משתמשת בכלי אידוי מבמבוק, שהוא לא יקר ומכיל הרבה, גם שושנת אידוי אפשר למצוא בקלות בחנויות לכלי בית, זה לא תופס מקום ואפשר לעשות עם זה ירקות רבים מומלץ!

רכיבים:

  • 10 תפו”א קטנים
  • ½ מיכל גרגרי חומוס
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית מיונז טבעוני
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית כורכום
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שבבי צ’ילי מתוק לקישוט

הכנה:

  • תחצו את התפו”א לאורכם
  • בסיר / כלי אידוי תאדו את תפו”א האדמה עד לריכוך בסביבות 15-20 דק’
  • במעבד מזון טחנו יחד את יתר המרכיבים של המילוי מלבד הבצל הירוק
  • קצצו את הבצל הירוק ידנית והוסיפו לעיסה
  • כשהתפו”א מוכנים צננו אותם כדי שתוכלו לעבוד איתם ובעזרת כפית קטנה או סקופר של כדורי מלון – חפרו בעדינות בתפו”א וצרו גומה למילוי
  • בעזרת כפית מלאו את הגומות במילוי שהכנתם.
  • הגישו בטמפ’ חדר
  • ניתן להכין כשעתיים מראש אך לכסות היטב שלא יווצר כרום
  • בתאבון !
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות