פורטבלו בשרניות ועסיסיות, עדשים, טחינה. מי צריך יותר מזה ? אחת המנות הטעימות והמהממות שאי פעם הכנתי

ימים של התחדשות עם בוא האביב
האמת שזה ללא ספק ייזכר אצלי כאביב משמעותי, ובכלל שנה משמעותית מאוד בחיי בה חוויתי שינויים גדולים מאוד.

לפני שנה עוד עבדתי במשרה מלאה בתוכנית טלוויזיה שהלבשתי את המנחים ובמקביל החזקתי את המטבח של המעדנייה הביתית שלנו, הוצאתי תפריטים מיוחדים לחג הפסח…

זה היה הרבה ולפעמים קצת הרבה מדי, זו אחת הסיבות שבחרנו ללכת בקנה מידה גדול יותר על קו המוצרים שלנו וגם מפני שזה תמיד היה החלום שלנו כשפתחנו את המעדנייה לגדול ולספק פתרונות של אוכל טבעוני, בריא וטעים לכל בית לכל ארוחה ביום בוקר צהריים וערב.

לפעמים בחיים אנחנו לא יודעים איזה דלתות יפתחו לנו ואילו ייסגרו, איך דבר מוביל לדבר ולפעמים הניווט המדוייק מתגלה לנו רק בדיעבד, מה שכן אני תמיד מגלה, שגם כשנדמה לי שטעיתי בדרך, הלמידה הייתה כל כך משמעותית עבורי שלא הייתה טעות בכלל רק התנסות והתפתחות.

אז בחיפוש שלי אחר מנות עיקריות סקסיות לחג, אני שמחה להכין את הגרסה שלי לסינייה, אבל כזו שתביא גם טוויסט חדש למנה ומה נותן יותר טוויסט מאשר פטריות?

פטריות ממולאות בשרניות ועסיסיות יאמי…

המנה הזו היא שילוב של כמה רכיבים משמעותיים ביותר בטבעונות : טחינה, פטריות ועדשים ולא בהכרח בסדר הזה.

תגידו… מה היינו עושים בלעדיהם?!

מנה מרשימה חגיגית וקלה להכנה שזה הכי חשוב 🙂
תכינו ובבקשה תספרו איך יצא 🙂

רכיבים:

  • 6 פטריות פורטבלו גדולות
  • 1 כוס עדשים שחורות (לפני השרייה) מושרות לשעה לפחות
  • 2 כפיות קמח טפיוקה מעורבב עם 2 כפות מים
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל לבן גדול פרוס לרצועות
  • 1 פלפל אדום פרוס לרצועות
  • 1 קישוא ירוק פרוס לפלחים
  • 2 שיני שום
  • לרוטב:
  • 1 כוס טחינה
  • 1 כוס מים 250 מ”ל
  • מיץ מלימון 1
  • 1 + ½ כפית מלח מחולק
  • 1 כפית שמן זית

    הכנה:

  • בשלו את העדשים עד לריכוך מלא אך לא התפרקות
  • קטמו את הרגליים של הפטריות בעזרת סכין , בעזרת כפית גרדו את השערות הפנימיות של הפטריה כדי לפנות מקום למילוי
  • חחמו תנור ל 200c טורבו והכינו את הרוטב טחינה –  הרוטב צריך להיות דליל
  • על מחבת רחבה ועמוקה ללא ידיות פלסטיק חממו כפית שמן זית וטגנו קלות את הפטריות מכל צד
  • הוציאו את הפטריות מהמחבת והניחו בצד , טגנו את הבצל והשום ולאחר מכן הוסיפו את הפלפל והקישוא לטיגון קצר המליחו מעט וכבו את האש
  • בקערה נפרדת ערבבו ½ כוס עדשים מבושלות עם התערובת של הטפיוקה והפטרוזיליה הקצוצה תבלו במלח ופלפל
  • מלאו את הפטריות בתערובת והדקו בעזרת כף – התערובת תידבק היטב בחום התנור
  • הוסיפו את שארית העדשים המבושלות למחבת וערבבו עם הירקות תתבלו במלח ופלפל לפי הטעם
  • מזגו מעל התבשיל את הרוטב טחינה והשאירו מעט בשביל הפטריות, הניחו את הפטריות מעל ובעזרת כפית מזגו גם עליהן טחינה בעדינות
  • הכניסו לתנור החם ל15 דק’ למעט השחמה

    בתיאבון הגישו חם 🙂
    ניתן לשדרג עם צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה מלמעלה
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מכינה בדיוק את קיש הבצל.
    מבינה ששמרי בירה נחשבים לחמץ.
    במה אפשר להחליפם?
    תודה
    נראה נפלא

  2. אין לשמרי בירה קשר לבירה או לחמץ, הם לא שמרים פעילים, לא מחמיצים ולא תופחים ומגודלים באופן סינטטי.
    לגבי הכשרות יש פרשנויות שונות ע”פ רבנים שונים, לא יודעת אם זה יש לזה חותמת, תעשי מה שאת מרגישה לנכון.

    אפשר במקום לתבל במעט אגוז מוסקט כדיי להעמיק את הטעם אבל במקרה הזה אין להם תחליף.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות