למראית עין נראה שמדובר פה במנה מושחתת למדי - אך זה לא המקרה.
נתחי סויה (91% סויה - 10% מים)
רוטב ברביקיו ביתי עם מעט שמן ומסוכר קוקוס

ובכלל... אם תבחרו להשקיע ולהגיש את זה עם הטורטיות דוחן שלנו וסלט ירקות פריך יש לכם ארוחת צהריים מאוזנת מכל הבחינות.

המנה יצאה סקסית שתעיף לכם ולבני ביתכם את הסכך… והרי התוצאה לפניכם...
#גן עדן_למתקדמים
#מזכיר_קצת
את התמונות בתפריט של מסעדות בתורכיה נכון?! 🤣

ואי ואי – חבל שלא הייתם פה כשאכלנו את זה, למעשה אנחנו ממש רוצים להתחיל לצלם את החוויה בוידיאו, לכן אם אחד מכם שקורא שורות אלו הוא צלם\צלמת טבעוני\ת רעב\ה ומוכשר\ת, יותר ממוזמנ\ת לבוא לעזור לנו מדיי פעם 🙂 דברו איתנו באינבוקס! 

אז מה שונה מנתחי סויה רגילים?

ניסיתי כל מני סוגים של סויה, בעיני המוצר הזה ספציפית פשוט יותר מוצלח, המרקם הוא הרבה יותר רך ופחות סיבי, הגודל מדוייק והצורה שלו אורגנית ומגרה גם את העיניים, אני לא נוהגת לפרסם מתכונים שהרכיבים שלהם פחות ברי השגה אבל לשמחתנו הרבה החנות אונליין הטבעונית – בטבע שלי תביא לכם את זה עד הבית 🙂 

למטיבי לכת ניתן גם למצוא את הנתחים האלה בחנויות דראגון בשוק לוינסקי ונווה שאנן בדרום תל אביב ובחלק מחנויות מזרח מערב – תאמינו לי זה שווה את זה אחרת לא היינו שולחים אתכם, ואם כבר אתם בלוינסקי ואנחנו כבר ממליצים על נבחרי הגודיז’ שלנו, אז תאכלו חומוס ב”גרגר הזהב“!

להסתובב בשווקים ובאיזורים שגרות בהן אוכלוסיות ממדינות שונות זה מעשיר את המזווה משמעותית, בכל ביקור מגלים מוצרים חדשים ואקזוטיים כמו למשל שלל פטריות מיובשות, רטבים, מחיות,תבלינים ועוד שלל המצאות…איזה כייף?!?!
מול הסניף של דרגון בנווה שאנן תוכלו גם למצוא חנות ירקות שמביאה ירקות למטבח האסייתי שלא רואים כמעט בשום מקום, תשאלו את המוכר הוא יידע להנחות אתכם מה לעשות עם כל מה שלא תצליחו לזהות 😵🤓 בקיצור חוויה!!! 

 

רכיבים: 4 מנות

  • 2 כוסות נתחי סויה יבשים
  • ½ 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 כפית אבקת בצל (תבלין)
  • 1 כפית אבקת שום (תבלין)
  • ½ 1 כפית זרעי כוסברה
  • ½ 1 כפית מלח
  • ½ 1 כף שמן 
  • 3-4 כוסות מים רותחים
  • ½ כוס מחית עגבניות קלה
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כף סוכר קוקוס
  • 2 ס”מ ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ
  • 2-3 שיני שום קלופות קצוצות

הכנה:

  • המיסו את הפפריקה, מלח, א.בצל, א.שום, זרעי כוסברה ומלח במים הרותחים. 
  • הוסיפו את נתחי הסויה וערבבו היטב, השרו את הנתחים לשעה לפחות (אני השריתי ללילה כדיי שיספוג עוד טעמים)
  • סננו את הנתחים בעזרת מסננת מהמים *חשוב:שמרו את מי ההשרייה. 
  • סחטו את הנתחים היטב בעזרת הידיים או בעזרת בד חיתול.
  • חממו תנור על 175c והניחו את הנתחים על תבנית עם נייר אפייה ושמנו את הנתחים עם כף שמן. 
  • אפו את הנתחים כ -10 דק’ עד השחמה קלה, היזהרו שלא ישרפו או יתיבשו.
  • חממו ½ כף שמן במחבת עמוקה וטגנו קלות את השום וג’ינג’ר, הוסיפו למחבת כוס מנוזל ההשרייה ששמרתם, מחית העגבניות, חומץ תפוחים וסוכר הקוקוס והביאו לרתיחה. 
  • הנמיכו את האש וערבבו עד אשר הרוטב מצטמצם, הוסיפו את השבבים וערבבו היטב שהרוטב ייספג, הוסיפו עוד נוזלים ממי ההשרייה במידת הצורך.  

# מתכון טורטייה דוחן כאן 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות