ניוקי כרובית! כל הכיף וחצי מכמות הקלוריות, לא שאני סופרת כרגע קלוריות אבל למי שכן זה מידע חשוב

אם הייתי משוררת הייתי כותבת לכרובית שיר… כמה דברים אפשר להכין מהירק המופלא הזה: אורז, טבולה, פירה, בצק לפיצה ועכשיו ניוקי!

גילוי נאות: את הרעיון למתכון הזה קיבלתי משיטוטים בבלוגים אמריקאיים של אוכל טבעוני וראיתי לפחות 5-6 בלוגים שאני עוקבת אחריהם שהכינו מנה עם ניוקי כזה!  בארה”ב זה מוצר זמין בחנויות… אז אמרתי לעצמי טוב אם אין לנו בחנויות אז נכין לבד 🙂

אולי גם אנחנו נתחיל לייצר כזה?! הלוואי…

להכין ניוקי זו משימה ממש ממש פשוטה והתוצאה לא דומה לשום דבר שקונים בחנות, הניוקי הזה עשוי מארבעה רכיבים בלבד: קמח אורז, קמח טפיוקה, שמן זית וכרובית

להכנה שלו למדתי טריק נחמד: במקום לבשל במים, אופים בתנור!!! ככה הוא יוצא קצת קריספי וצרוב, כשמוסיפים אותו לרוטב הוא סופג אותו באהבה אבל לא נעשה מושי…

יצאה לי כמות מאוד גדולה מהמתכון הזה וכיוון שאנחנו רק שניים פה בבית אז הקפאתי ועכשיו אני פשוט שולפת מהמקפיא כשבא לנו לאכול או שבאים אורחים 🙂

חותכים, מגלגלים, חותכים...

והתוצאה הסופית....

רכיבים:

  • כרובית גדולה מחולקת לפרחים
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • 1 כוס קמח טפיוקה + עוד לקימוח
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

הכנה:

  • חממו תנור על 200c
  • הניחו את פרחי הכרובית על תבנית עם נייר אפייה ושמנו והמליחו אותם. הכניסו לתנור ואפו כ20- דק או עד שמשחים קלות
  • כשהכרובית מוכנה הוציאו מהתנור , צננו לטמפ’ חדר
  • בבלנדר בעל מהירות גבוהה הכניסו את פרחי הכרובית והשמן זית וטחנו לעיסה חלקה (כן כן בלי מים)
  • ערבבו את שני הקמחים והמלח
  • הניחו נייר אפייה על משטח העבודה שלכם ופזרו את הקמחים במעגל ובמרכז המעגל הניחו את עיסת הכרובית
  • בהדרגה חברו בין הקמחים לעיסה הוסיפו קמח טפיוקה ואורז מלא במידת הצורך
  • מתקבל בצק יחסית דביק זה בסדר, תעבדו איתו בעדינות ותיעזרו בשוליים של הנייר אפייה וקמחו היטב את החלק החיצוני של הבצק
  • קמחו מערוך ורדדו את הבצק למשטח בעובי של 2 סמ’ קמחו היטב את משטח העבודה בטפיוקה/ אורז מלא
  • בעזרת סכין או גלגלת חיתוך חתכו רצועות ברוחב 1.5 סמ’ (ככה פחות או יותר לא קריטי האחידות)
  • בעזרת ידיים לחות / רטובות מעט גלגלו בעדינות את הרצועות לכל אורכן שיהיו מעוגלות
  • בעזרת סכין או הגלגלת חתכו לקוביות בגודל של הניוקי שרצוי עליכם.
  • מוכן 🙂 עכשיו אפשר להקפיא או להכין

לבישול במים:

הרתיחו סיר גדול של מים מומלחים זרקו את הניוקי פנימה וכשהם צפים הם מוכנים.

לאפייה בתנור:

חממו תנור ל200c

שמנו קלות תבנית עם נייר אפייה והניחו את הניוקי , שמנו מעט את הניוקי ואפו למשך 10-15 דק’ או עד שמשחים קלות אבל לא מדי.

 המרות והחלפות : 

קמח אורז מלא ניתן להחליף בסורגום לאופציה נוספת ללא גלוטן או לקמח חיטה לבן / קמח כוסמין ובמקרה הזה הפחיתו חצי מכמות הטפיוקה.

קמח טפיוקה ניתן להחליף בקורנפלור / עמילן תפו”א.

*הניוקי יעבוד נפלא עם כל רוטב שתרצו : שום ושמן זית, פטריות ועשבי תיבול, רוטב עגבניות , רוטב רוזה, אלפרדו וכן הלאה…:)

*בתמונה הקפצתי שום ושמן זית, עגבניות שרי וחופן עלים ירוקים – פטרוזיליה, אורוגולה, רוקט והוספתי את הניקי מהתנור לעוד הקפצה קטנה עם הרוטב.

בתיאבון!!! 🙂 

 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

סדנאות קרובות :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. זה מתכון נהדר! אני כל כך אוהבת כרובית.

    1. איזה כייף!! גם אנחנו כל כך אוהבים אותה 🌱🌱🙏🌱🌱

  2. כשכתבת שיצאה כמות מאוד גדולה והקפאת, האם הכוונה היא שניתן להקפיא גם אחרי הבישול במים או האפייה בתנור?

    1. היי תמר, לא. הכוונה להקפאה לפני הבישול במים\בתנור.

      1. תודה!

  3. תודה!

  4. היי, אפשר לשים קמח אורז רגיל במקום מלא ?

    1. כן בהחלט:)

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות