קטגוריות

נאצ'וס מקסיקני טבעוני.בריא.ביתי.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

במסגרת סדרת המתכונים : #זה_רק_נראה_מושחת
ולי ולכל מי שהכין בסופ"ש את המאק בלי צ'יז נשאר הרבה "צ'דר טבעונית" (קיבלתי הרבה הודעות במהלך הסופ"ש 🙂

רקחתי מתכון נוסף בריא, פשוט, סקסי וטעים בטירוף שאי אפשר להשאיר ממנו כלום בצלחת!

מנה מרשימה וטעימה בצורה בלתי רגילה…

תכינו לאורחים והם ישתגעו! תכינו לילדים לארוחת ערב והם יטרפו!

https://www.youtube.com/watch?v=mXPZCFFnJpc&feature=youtu.be

מלבד הבטטה (שהיא אחד הירקות העשירים ביותר ברכיבים תזונתיים) יש לנו פה את השעועית השחורה שהיא בעלת ערכים בריאותיים ותזונתיים רבים במיוחד, היא מכילה שפע של חלבונים, סיבים תזונתיים, אבץ, נחושת, ברזל, וסידן. 

חלק נכבד מהעמילנים המצויים בשעועית שחורה אינם מתפרקים ולכן הם אינם הופכים להיות סוכרים פשוטים, בזכות התכונה הזאת מוגדרת השעועית השחורה כבעלת ערך גליקמי נמוך. 

לכן זה רק נראה כמו חטיף אבל בפועל מדובר במנה מאוזנת ובריאה של חלבונים ופחמימות עם שומנים טובים ועוד שלל יתרונות, אבל אוי אוי יוי.. הטעם… 😋

בגלל שהנאצ'וס הוא תוצרת בית, שמכינים בכלום זמן ומינימום תקציב, אנחנו יכולים לשלוט בדיוק במה שאנחנו אוכלים, בלי תוספים מלאכותיים מיותרים ורק בריאות מהטבע

מנה עשירה בירקות, צבעונית וסקסית כבר אמרתי?

רכיבים:

  • 1 בטטה בינונית
  • 2 תפו"א בינוניים
  • 1 פחית שעועית שחורה באיכות טובה
  • ½ בצל לבן/סגול
  • 1 פלפל אדום
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • ½ צרור כוסברה
  • מיץ מלימון 1
  • מלח + פלפל
  • ½ כוס "צ'דר טבעונית"

הכנה:

  • פרסו את הבטטה והתפו"א עם הקליפה לפרוסות של 2-3 מ"מ – רצוי במנדולינה -אם אין אז עם סכין חדה דקה לאט לאט כמה שיותר דק – עובי הפרוסות ישפיע על הקריספיות! 
  • הניחו ע"ג תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן קלות (1-2 כפית שמן) ופזרו בנדיבות מלח גס בין הפרוסות
  • אפו על 200c למשך 15-20 עד שמשחים
  • הכינו את הסלסה שעועית:
  • קצצו את הבצל, כוסברה, פלפל
  • סננו את השעועית ושטפו אותה היטב
  • ערבבו היטב את כל החומרים ותבלו במיץ לימון + מלח פלפל לפי הטעם
  • כשהנאצ'וס מוכנים ופריכים סדרו אותם בחפיפה על תבנית / צלחת שמתאימה לתנור
  • מעל פזרו בנדיבות את הסלסה שעועית כך שתכסה כמעט לגמרי את הנאצ'וס, אבל תשאירו מרווחים שיהיה אפשר לשלוף אותם אחד אחד
  • מזגו בעזרת כפית את "הצ'דר הטבעונית" ומעל הניחו פרוסות של פלפל חריף ירוק
  • הכניסו לתנור החם לעוד 5-10 דק' עד שהגבינה מעט מתייבשת/נחרכת מעל
  • הוציאו מהתנור המתינו מס' דק וטרפו! – מומלץ להגיש מיד כשיוצא מהתנור כדי שהנאצ'וס יישארו פריכים 🙂

    בתיאבון! אשמח לשמוע איך יצא לכם 🙂 

– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע



לעמוד המוצרים שלנו לחץ כאן

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן

2 מחשבות על “נאצ'וס מקסיקני טבעוני.בריא.ביתי.”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה