פטריות טובות לנו: בשרניות ועסיסיות, אפס אחוזי שומן, מעט קלוריות, מעט פחמימות, נתרן נמוך וללא כולסטרול.
סטארט אפ של הטבע!

אחח אחח אחח איזה שבוע מטורף היה לנו!! לכן קצת נעלמנו ולא העליתי פוסט, בשעה טובה ומוצלחת סוף סוף עלינו על הגל וייצרנו את המוצרים לתומכים שלנו בהדסטארט! 

אני רוצה בהזדמנות זו להודות לכל מי שלקח חלק ותמך בנו, חיכה בסבלנות, פרגן, עודד, האמין ושמח בשמחתנו 🙂 אנחנו כל כך לא רואים את זה כמובן מאליו, והמילים קטנות מכדי להביע את התודה וההערכה שלנו.

ובלי להלאות אתכם ביותר מדי פרטים, לבלות ימים שלמים במפעל על פס הייצור בתור מישהי שפחות או יותר חיה במטבח שלה, ונוהגת לבשל משהו טרי ושונה כמעט בכל יום (כן אני יודעת שזה כי עדיין אין לי ילדים:)) למדתי מה זה אומר לעבוד שעות מטורפות מחוץ לבית, מחוץ לתל אביב בה הכל מהכל זמין כל הזמן, ולסגור פינה.

לכן מתכונים זריזים, טעימים ובריאים שעושים שמח בלב וטעים בפה ממש היו נחוצים לי!

 האיזון בין מנות מורכבות יותר ומנות פשוטות יותר הוא חשוב, הדבר המשמעותי בשני המקרים הוא לדייק בצורת העשייה, התיבול, והערך התזונתי אליו אתם שואפים.

 וכך נולדו להם הנאגטס פטריות אפויים עם ½ 1 כף שמן בלבד!! 

כן כן כל הקריספיות, העסיסיות והכיף רק בגרסה נטולת גלוטן ודלה בשומן.

רכיבים: 15-16 יח’

נאגטס –

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון / פורטבלו קטנות
  • ½ 1 כוס ציפוי פריך ללא גלוטן (או פירורי לחם)
  • ¼ כוס שומשום מלא
  • ½ 1 כף שמן 
  • 3 כפות גדושות קמח עדשים
  • ¾ כוס מים
  • תבלינים : שום יבש, פלפל שחור, מלח

רוטב טחינה – ¼ כוס טחינה גולמית, ½ צרור פטרוזיליה, מיץ מלימון 1, ½ כפית מלח, ¼ כוס מים. טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק. 

 

הכנה: 

  • חממו תנור על 190c והכינו תבנית עם נייר אפייה משומן קלות.
  • ערבבו בקערה את הקמח עדשים עם המים ותבלו ב ½ כפית שום יבש, ¼ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור. ערבבו עד שמתקבל נוזל במרקם נוזלי ודביק.
  • שפכו לצלחת שטוחה או תבנית קטנה את הציפוי הפריך והוסיפו לו את השמן, 2 כפיות אבקת שום, ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור וערבבו היטב.
  • טבלו היטב מכל הצדדים את הפטריות אחת אחת בנוזל הדביק והעבירו לצלחת של הציפוי, שקשקו את הצלחת מצד לצד עד שהפטרייה מתכסה כולה, תיעזרו בכף או בידיים כדי לפזר ציפוי איפה שחסר.
  • נערו מעודפי ציפוי ושימו לב שלא חדר יותר מדי ציפוי לפנים הפטרייה – שכן הוא ינזל החוצה ולא יהיה פריך.
  • אפו במשך 25 דק’ על טורבו או טורבו גריל עד שנעשה פריך למגע אפשר גם להפוך לצד השני במידת הצורך.
  • הגישו לצד ירקות פריכים והרוטב 🙂

 

בתיאבון ספרו לי איך יצא!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

בישול - PLANT BASED יומיומי טעים ובריא. ללא גלוטן.

לפתוח אפשרויות חדשות וטעמים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וגם למי שלא אוהב לבלות הרבה זמן במטבח אבל רוצה להזין את עצמו ואת האנשים שהוא אוהב באוכל טבעי מחומרי גלם איכותיים שיוצא ממש ממש טעים!

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות