וואי וואי התאהבתי קשות במשחת קארי אדום! בניגוד למה שחושבים המשחות המוכנות לא תמיד מכילות כל מיני רכיבים מוזרים כדוגמת מספרי E, חומרים משמרים וכדומה… ניתן למצוא משחות קארי שלא מכילות דבר מלבד ירקות, עשבים ומלח, וניתן למצוא גם כאלה ללא סוכר אבל גם המשחה הסטנדרטית זאת שבמיכל היא בסדר גמור אם לא צורכים אותה בהפרזה.

כשמכינים אוכל אסייתי מומלץ לטפל ולהכין את כל המרכיבים מראש שיחכו לנו כיוון שיש חשיבות רבה לטריות ופריכות הירקות, לצד הטעמים העזים והבולטים לכן טכניקת: הציר מרק לעצלנים שאני משתמשת בה הרבה מנצלת היטב את כל מרכיבי הירקות וגם מעשירה ומעמיקה את הטעמים, ומעניקה למרק או לתבשיל טעמי אוממי – הטעם החמישי זה שאין לו הגדרה מוגדרת אבל גורם לנו לרצות עוד ועוד ממנו… 

אני ממליצה לא לוותר על השלב הזה, הוא מוסיף לכל הבישול בדיוק עוד כמה דקות ספורות והערך שלו מבחינת הטעם שווה הרבה הרבה יותר.

אם בכל זאת כן וויתרתם והשתמשתם במים רגילים, בחרו למון גראס טרי וטגנו אותו יחד עם השום והג’ינג’ר. 

מרק חם ומהביל שהוא ארוחה שלמה שהיא פשוט עונג צרוף! המון ירקות פריכים, חלבון ופחמימה תאכלו לצד סלט מללפונים פריך ותרגישו את עצמכם במזרח….אחחחח…

רכיבים:

  • 2 כפות גדושות משחת קארי אדום
  • 1 כוס חלב קוקוס 18% שומן (השתמשתי בארוי די ירוק)
  • 150 גר’ טופו – חתוך לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים – פרוסים לרצועות
  • 1 כוס עגבניות שרי מתוקות – פרוסות לרבעים
  • 1 בצל לבן פרוס (שמרו את הקליפה)
  • 3 שיני שום קצוצות (שמרו את הקליפות)
  • 4 ס”מ ג’ינג’ר קלוף – קצוץ
  • ¼ כפית צ’ילי חריף יבש
  • ½ ראש ברוקולי – מחולק לתפרחות 
  • חופן פטריות מכל סוג – פרוסות 
  • 3 גבעולי בצל ירוק – קצוץ
  • ¼ צרור כוסברה – עלים מופרדים מהגבעולים (שמרו את הגבעולים) 
  • למון גראס יבש / טרי – קצוץ 
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן שומשום – או כל שמן אחר לטעמכם מלבד זית
  • מיץ מ- ½ לימון

# להגשה מומלץ ביותר אטריות אורז / אורז דביק 

הכנה: 

  • הציר – בסיר הרתיחו את קליפות הבצל והשום יחד עם הגבעולים של הכוסברה, הלמון גראס ומלח. לאחר הרתחה סננו את הנוזלים לקערה נפרדת.
  • בסיר חממו את השמן שומשום וטגנו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. הוסיפו את הצ’ילי החריף, השום והג’ינגר וטגנו למשך דקה נוספת. 
  • הוסיפו לסיר את הפלפלים וטגנו עד לריכוך. הוסיפו את העגבניות והמשיכו לטגן היטב עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים.
  • הוסיפו את הציר, החלב קוקוס והמשחת קארי והביאו לרתיחה. בשלו במשך כ-5 דק’ עד שמעט מצטמצם ומסמיך.
  • הוסיפו את הפטריות והברוקולי ובשלו למשך כ-4-5 דק’ עד לריכוך.
  • הוסיפו את הטופו ואת הלימון וערבבו היטב.
  • קשטו מעל עם העלי כוסברה טריים והבצק הירוק.
  • הגישו חם ומהביל עם אטריות אורז או אורז דביק.
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. תודה על המתכון. כמה מים צריך בשביל הציר?

    1. כנראה נשמט לי בעריכה 6-7 כוסות
      אני אוסיף ברכיבים:)
      בהצלחה תעדכני איך יצא

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות