פלנטי טבעוני ללא גלוטן סדנאות מתכון טעים בישול בריא פשוט פלנטי מוצרים טבעוניים

יש כזה דבר פלז’ר 😛 בלי הגילטי 🔨
זה רק נראה מושחת.

כשהייתי ילדה בגן גרנו בארה”ב, ושם לאכול פסטה ברוטב גבינה כתומה, דביקה ונמסה זה מאכל לגיטימי לכל דבר… לא פלא כשחזרנו לארץ הייתי ילדה קצת שמנמנה ☺️

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות, מלבד לטבען מנות אהובות כמובן, זה לעשות אותן בריאות ומזינות יותר מבלי להתפשר על הטעם והחוויה.

המשמעות היא להוריד בכמויות השומן והסוכר ולהגביר ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים איפה שאפשר…

המתכון הזה הוא דוגמא מושלמת, לא רק שאין פה טיפה של שמן וממש מעט קשיו יחסית, השילוב של הדלורית המתוקה עם הקשיו הקרמי, יוצרים שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו!

אולי באמת יותר מדיי זמן לא אכלתי גבינה 😜 אבל זה מזכיר את המקור בצורה מטורפת!

השתמשתי בפסטה פנה מאורז מלא של פליסיה – מוזמנים להשתמש באיזה סוג שבא לכם

זה אפילו ממש מאוזן ובריא! (כמובן שכל דבר במידה) בכל המתכון יש רק 120 גר’ קשיו ויצא לי המון המון רוטב אז עשיתי איתו עוד כמה מתכונים, תתכוננו הם יעלו בהמשך :))

הוספתי בצד ברוקולי חלוט במי מלח – כי אפילו שזה לא מושחת תמיד מומלץ לאכול ירוקים בכל ארוחה, זה משביע, מזין ועוזר לחילוף החומרים מלא  בברזל, סידן, ויטמין C וחלבון!

זאת מנה מאוזנת של שומנים טובים, סיבים תזונתיים, ויטמינים, פחמימות טובות וחלבון

בתיאבון! 

פלנטי טבעוני ללא גלוטן סדנאות מתכון טעים בישול בריא פשוט פלנטי מוצרים טבעוניים

לרוטב:

  • 1 דלורית בינונית / קטנה
  • 120 גר’ קשיו – מושרה ללילה או 20 דק’ במים רותחים
  • 2 כפות שמרי בירה
  • ½ כפית פלפל קאיין – לא חובה מוסיף עוקץ נעים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כוס חלב סויה
  • 1 כפית מלח אטלנטי – מלח שאתם משתמשים
  • בלנדר במהירות גבוהה
  • סיר מים רותחים
  • פסטה לבחירתכם – אני השתמשתי בפנה אורז מלא של פליציה
  • ברוקלי  – כי מומלץ לאכול ירוק בכל ארוחה עיקרית 🙂
  •  

הכנה:

  • פרסו את הדלורית לאורכה והוציאו את הגרעינים
  • הניחו אותה עם הפנים כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה
  • מסביב פזרו בנדיבות מלח גס
  • הכניסו לתנור על 200c ל-35 דק’ על טורבו – כשמוכן הוציאו וצננו לטמפ’ חדר
  • בעזרת כף הוציאו את הבשר של הדלורית לתוך המיכל של הבלנדר
  • הוסיפו את הקשיו המסונן, 1 כפית מלח, את שמרי הבירה, קאיין, פ.מתוקה וחלב סויה וטחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק
  • בסיר המים הרותחים הוסיפו מלח וחלטו את הברוקולי 3-4 דק’ עד שמתרכך אבל עוד ירוק ופריך – הוציאו בעזרת כף מחוררת והניחו בצד
  • באותם המים בשלו את הפסטה לפי הוראות יצרן
  • סננו את הפסטה וערבבו אותה עם כמות הרוטב שתרצו

 

*מומלץ להגיש עם פרמז’ן טבעוני

* אני השתמשתי בכוס רוטב על חבילה אחת של פסטה ואת השאר שמרתי למתכונים נוספים בהמשך

* אפשר להפחית את כמות הרוטב לחצי במידה ולא רוצים שיהיה הרבה שארית



לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. וואו.. תודה גדולה לכם על הפתרונות המדהימים.
    הבלוג מקסים ומעורר את בלוטות הטעם והריח.. ממש עושה חשק.

    1. איזה כיף! תודה רבה 3>

  2. היי, האם אפשר לבשל את הדלורית במקום לאפות בתנור? אם כן איך וכמה זמן?

    1. למה לא לאפות בעצם? כי אין תנור?
      יעבוד גם בטוסטר אובן
      ואם גם זה אין, אז אני מציעה לקלף את הדלורית, לחתוך לקוביות ולבשל במחבת רחבה, עם מעט מים עד שמתרכך ולתת למים להתאדות על להבה בינונית כדי שלא יהיו נוזלים עודפים ברוטב
      בהצלחה ותעדכני 🙂

  3. היי,
    אפשר במקום חלב סויה חלב שקדים?

    1. היי טל,
      לא ניסיתי אבל אני מאמינה שכן 😊

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות