רכיבים מקושקשת :
(2 סועדים)
- 150 גר’ טופו
- 1 קישוא חתוך לחתיכות קטנות
- 1 כף גדושה קמח חומוס
- ½ כפית אבקת בצל – לא חובה אבל מוסיף
- 1 כפית שמרי בירה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כוס חלב צמחי לא ממותק
- ½ כוס מים
# אבוקדו, בצל ירוק וכל תוספת שתרצו
הכנה מקושקשת:
- בקערה ערבבו את כל החומרים היבשים והוסיפו את הנוזלים ערבבו היטב שלא יהיו גושים
- בעזרת האצבעות פוררו את הטופו לתוך הבלילה לפירורים קטנים ולא אחידים
- חממו כפית שמן זית במחבת וטגנו קלות את הקישואים
- הוסיפו את התערובת הנמיכו לאש קטנה וערבבו היטב מצד לצד שלא יידבק לתחתית עד שמוכן
הגישו חם בתוך הטורטייה או לצד פרוסת לחם וירקות טריים חתוכים
קישור לפוסט המלא של הטורטייה
רכיבים טורטייה דוחן :
4-5 טורטיות קטנות 2\3 גדולות
- ½ כוס קמח דוחן
- ¼ כוס קמח עדשים כתומות
- 1.5 כפות קמח טפיוקה
- 0.5 כפית מלח
- כפית שמן זית
- כפית טחינה גולמית
- 1 כוס מים.
הכנה טורטייה :
חשוב*מחבת טובה דקה + תרבד טוב.
- ערבבו את היבשים והרטובים יחד בקערה עד שומתקבל נוזל דליל
- חממו מחבת על אש גדולה : אחרי שהיא לוהטת – הוסיפו טיפה’לה שמן ומזגו שכבה דקה כ1/4 כוס למחבת לטורטייה קטנה, כ ½ כוס לטורטייה גדולה.
- הטו את המחבת מצד לצד כדיי לפזר את הבלילה באופן שווה
- הנמיכו מעט את האש לבינונית.
- המתינו כ-דקה\דקה וחצי (לא שישחים, אלא שיתגבש, הפכו לצד השני לעוד דקה.
- *לפעמים קורה שהטורטייה הראשונה לא יוצאת מושלמת, אל תתיאשו… זה קשור לחיבור בין החום של המחבת ולשמן, השנייה תצא לכם מצויין!