מקושקשת טופו מושלמת בטורטייה דוחן

יש הרבה מקושקשות שם ברחבי הרשת אבל זאת המקושקשת שלי ובעיני היא מושלמת 🙂

עוד כילדה מקושקשת תמיד היה האוכל האהוב עליי ואיזה כיף שזה לא הלך לאיבוד אלא רק שינה תצורה ונעשה מזין יותר מלא בחמלה ואהבה

אני לא חושבת שזה בהכרח לוקח יותר זמן מהמקור, זאת מנה פשוטה ומזינה שמתאימה לבוקר, לערב, לבראנץ’ בשבת.



מדובר בכמה דקות של ערבוב, קערה אחת בכיור והופ יש לנו את זה

במתכון שלי יש גם קישואים צרובים במחבת, זו תוספת מופלאה מבחינת מרקם וטעם וגם מעשירה בערכים תזונתיים

 

אני מהאסכולה של מקושקשת רכה ונימוחה כמו בבית מלון דאז, אם את אוהבים את שלכם well done פשוט המשיכו לטגן אותה עד שתגיעו למרקם הרצוי

רכיבים מקושקשת :
(2 סועדים)

  • 150 גר’ טופו
  • 1 קישוא חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 כף גדושה קמח חומוס
  • ½ כפית אבקת בצל – לא חובה אבל מוסיף
  • 1 כפית שמרי בירה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כוס חלב צמחי לא ממותק
  • ½ כוס מים

# אבוקדו, בצל ירוק וכל תוספת שתרצו

הכנה מקושקשת:

  • בקערה ערבבו את כל החומרים היבשים והוסיפו את הנוזלים ערבבו היטב שלא יהיו גושים
  • בעזרת האצבעות פוררו את הטופו לתוך הבלילה לפירורים קטנים ולא אחידים
  • חממו כפית שמן זית במחבת וטגנו קלות את הקישואים
  • הוסיפו את התערובת הנמיכו לאש קטנה וערבבו היטב מצד לצד שלא יידבק לתחתית עד שמוכן  

הגישו חם בתוך הטורטייה או לצד פרוסת לחם וירקות טריים חתוכים


קישור לפוסט המלא של הטורטייה 

רכיבים טורטייה דוחן :
4-5 טורטיות קטנות  2\3 גדולות

  • ½ כוס קמח דוחן
  • ¼ כוס קמח עדשים כתומות
  • 1.5 כפות קמח טפיוקה
  • 0.5 כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • כפית טחינה גולמית
  • 1 כוס מים.

הכנה טורטייה :

חשוב*מחבת טובה דקה + תרבד טוב.

  • ערבבו את היבשים והרטובים יחד בקערה עד שומתקבל נוזל דליל
  • חממו מחבת על אש גדולה : אחרי שהיא לוהטת – הוסיפו טיפה’לה שמן ומזגו שכבה דקה כ1/4 כוס למחבת לטורטייה קטנה, כ ½ כוס לטורטייה גדולה.
  • הטו את המחבת מצד לצד כדיי לפזר את הבלילה באופן שווה
  • הנמיכו מעט את האש לבינונית.
  • המתינו כ-דקה\דקה וחצי (לא שישחים, אלא שיתגבש, הפכו לצד השני לעוד דקה.
  • *לפעמים קורה שהטורטייה הראשונה לא יוצאת מושלמת, אל תתיאשו… זה קשור לחיבור בין החום של המחבת ולשמן, השנייה תצא לכם מצויין!





שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

סדנאות הבית שלנו :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות