ממרחים שמחים עשירים בחלבון דלים בשומן מלאים בירקות, ירוקים וקטניות 🙂

זה הדברים הקטנים האלה שהופכים ארוחה שגרתית למשהו חגיגי ומפנק

הממרחים האלו ישמחו לכם כל כריך ,סלט , חביתת עדשים, טורטייה דוחן וכל שעולה על לבכם…

בכל המתכונים יש שום טרי ומיץ לימון כיוון שהם גם משמרים באופן טבעי, תרגישו חופשי להפחית או להוסיף לפי טעמכם…

חומוס סלק רכיבים : 

  • 2 סלקים צלויים בתנור
  • 290 גר’ חומוס מבושל
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית מחוקה מלח

    הכנה:

  • לקלף את שאריות הקליפה מהסלקים ולחתוך לקוביות
  • להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולטחון עד שמתקבל מקרם חלק
  • לקשט עם פטרוזיליה שמן זית וכמון ולהגיש 🙂 (נשמר כ 4 ימים במקרר)

    קרם באבא גנוש
    רכיבים:

  • 1 חציל בינוני/ גדול
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מ1/2 לימון
  • 1 שן שום

    הכנה:

  • לקלות את החציל על מחבת רשת או בתנור על 220c עד שנחרך מכל הכיוונים
  • כשהחציל מוכן  צננו מעט והניחו על קרש חיתוך קלפו אותו ותנו לנוזלים העודפים לנזול החוצה אם להיעזר בסכין
  • הכניסו את בשר החציל ללא הראש למעבד מזון עם יתר המרכיבים וטחנו למרקם חלק וקרמי

    פסטו אפונה
    רכיבים:

  • ½ 1 כוס אפונה ירוקה מופשרת
  • 80 גר’ עלים ירוקים לבחירתכם – מנגולד/ תרד/ קייל/ בזיליקום
  • 3-4 שיני שום
  • 1 כף שמרי בירה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

    הכנה:
  • הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו למרקם הרצוי. 

    בתיאבון וספרו לי איך יצא 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות