קטגוריות

מוסקה טבעונית עם בולונז עדשים ויין

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

יש מתכונים כדיי לסגור פינה, ויש מתכונים לחגיגה, ועל השולחן… אני אוהבת דברים טובים שמגיעים במנות קטנות, ובשם אחר – טאפאס.  

אגב למי ששואל מה זה טאפאס? זה כינוי ספרדי למנות קטנות המוגשות לצד כוס יין או בירה, לרוב לפנות ערב

המוסקה הזאת בגרסה הקטנה והאישית נופלת בדיוק למשבצת הזאת, תשתלב מעולה בשולחן האירוח שלכם כמנה מרשימה ומפוארת, עשירה בירקות, דלת פחמימות, מזינה והכי חשוב! טעימה וכייפית לאכילה.

אם לא שמתם לב עד עכשיו אני אוהבת לבשל עם יין, במיוחד בחורף, זה מוסיף ארומה משגעת וטעמים עמוקים שאי אפשר להשיג אותם בשום דרך אחרת.

הסוד לחציל טוב רך ומתקתק הוא לתת לו לשבת עם יחסית כמות נדיבה של מלח למשך זמן כמה שיש לכם בין חצי שעה לשעה וחצי שיגירו טוב טוב את הנוזלים המרירים , ואז למשוח בעזרת מברשת סיליקון בטיפונת שמן זית, מבטיחה שייצאו לכם חצילים זהובים ורכים ללא צורך בטיגון .

אני מאמינה באוכל מגרה וטעים – במינונים כדיי לשמור גם על הבריאות וגם על זה הגזרה.

 

ו……נכנסים לתנור….

רכיבים:

  • 2-3 חצילים בגודל בינוני – פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 כוס עדשים חומות מושרות לשעתיים
  • 2 גזרים מרוסקים
  • ½ דלורית מרוסקת – לא חובה אבל טעים 🙂
  • פלפל אדום פרוס דק
  • 2-3 עגבניות בשלות
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות (אני משתמשת ב- mutti)
  • שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • 2-3 כפות פרמז'ן טבעוני
  • מלח – להמלחת החצילים ולתיבול
  • תבלינים: פלפל, פפריקה מעושנת, זרעי כוסברה, טימין יבש

    הכנה:

  • מניחים את פרוסות החציל על קרש מעץ וממליחים היטב בנדיבות – נותנים להם להגיר נוזלים כמה שיותר זמן שיש להמתין (בסביבות 20-30 דק')
  • בינתיים מכינים את הבולונז עדשים:
  • עם כפית שתיים שמן זית מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ומוסיפים את השום לדקה, מוסיפים לטיגון את יתר הירקות מלבד החצילים, מוסיפים את התבלינים ומאדים במחבת עוד כמה דקות
  • מוסיפים את העדשים מערבבים הכל היטב במחבת ומוסיפים את המים ואת היין.
  • מכסים במכסה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ 20-30 דק' עד שהעדשים מתרככות והרוטב נהיה סמיך ועשיר ולא נוזלי.
  • מחממים תנור ל 175c
  • מנערים את החצילים מהמים שהגירו ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות בשמן זית, ומשמנים את החלק העליון של החציל במעט שמן זית ואופים בתנור על טורבו ל 15 דק'
  • מכינים תבנית תנור נוספת ומוזגים בה את העגבניות המרוסקות עם תבלינים ומלח מעורבבים היטב.
  • כשהחצילים והרוטב מוכנים מתחילים להרכיב את הפרוסות:
  • פרוסת חציל – כף בולונז עדשים – פרוסת חציל – כף בולונז עדשים וכן הלאה (אני עשיתי כל מנה כ- 3 פרוסות חציל)
  • מכניסים לתנור ואופים כ 15-20 דק' עד שמעט משחים מלמעלה  והחצילים רכים וספוגים ברוטב
  • מוציאים ומקשטים בנדיבות בפרמז'ן טבעוני.  

    בתיאבון!!! 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע



לעמוד המוצרים שלנו לחץ כאן

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה