טבעוני ללא גלוטן וללא דגנים

**תתכוננו להזיל ריר ולהתמוגג***

טוב אני מודה מתוקים זה לא הקטע שלי… אבל שוקולד כן 🙂 קצת שחיתות בחיים זה דבר חשוב! ואני לא מדברת על שחיתות פוליטית זה מיותר לגמרי …אבל איזה כיף שאפשר לשחק עם רכיבים מדהימים שיש לנו זמינים בטבע ולעשות את “השחיתות” בריאה ומזינה הרבה יותר 🙂

אתם לא תאמינו כמה שהמתכון הזה הוא קל להכנה, בלחץ כולל זמן הכנה, אפייה וקירור הכל יחד לוקח כחצי שעה!

והתוצאה… המאפינס הכי נימוח, הכי פאדג’י,הכי רך מבפנים ומפוצץ בשוקולד שיש! תקלטו אין פה טיפת קמח וסוכר מעובד 🙅

שחקני המפתח כאן הם הקקאו והאבוקדו. 

 

רכיבים ל6 מאפינס גדולים או 12 קטנים :

למאפינס:

½ כוס אבוקדו בשל לא יותר מדי ולא פחות מדי (1 שלם בינוני)
¼ כוס מייפל 
½ כוס אבקת קקאו הולנדי / אורגני / נא – אני השתמשתי בזאת 
⅓ כוס שקדים טחונים
½ כפית אבקת אפייה
1 חבילת שוקולד מריר חתוכה עם סכין לקוביות קטנות 70%

לזיגוג:

½ חבילת שוקולד מריר
1 כף חמאת בוטנים
¼ כוס חלב צמחי

הכנה:

  • לחמם תנור מראש על 180c ולהכין את תבנית המאפינס או התבניות נייר.
  • במעבד מזון להוסיף את האבוקדו המקולף והמייפל ולעבד למרקם קרם חלק חלק ללא גושים
  • להעביר את המשחה לקערת ערבוב ולהוסיף את הקקאו, שקדים טחונים ואבקת אפייה ולערבב עד אשר כל המרכיבים מתחברים למרקם אחיד.
     *בשלב זה לטעום את הבלילה – אם לא מספיק מתוק לכם ניתן להוסיף עוד מייפל\ממתיק שבחרתם. 
  • הכניסו את שברי השוקולד וערבבו היטב.
  • בעזרת כף העבירו בחלוקה שווה את התערובת לתבנית שבחרתם.
  • אפו ל 12-15 דק’ על 180c כשהחלק העליון אפוי המאפינס מוכן.
  • הוציאו מהתנור וצננו לפחות ל10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית , השלב הזה חשוב כדי לתת למאפין להתמצק ולהישאר פאדג’י מבפנים.
  • לאחר 10 דקות הוציאו מהתבנית ואפשרו למאפינס להתקרר לגמרי.
  • ניתן לשמור במקרר ואז המרקם נעשה ממש פאדג’ 🙂

לזיגוג:

  • בבן מרי (סיר קטן בתוך סיר גדול שצף על מים רותחים)  המיסו את השוקולד
  • הסיפו את חמאת הבוטנים והחלב הצמחי וערבבו עד אשר מתקבל קרם חלק ונוצץ
  • הורידו מהאש, אם התערובת מוצקה מדי הוסיפו מעט חלב צמחי.
  • בעזרת כף זגגו מעל המאפינס והניחו להצטנן 🙂

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. היי! במה ניתן להמיר את המייפל?

    1. סירופ אגבה יעבוד גם 😊

  2. נשמע טוווב…תודה רבה

    1. בשמחה!:)

  3. ניתן להחליף את אבקת השקדים בקמח מסוג כלשהו? (פחות אכפת לי מהגלוטן)

    1. זה ישנה מאוד את הרכב המתכון, לא ניסיתי לכן אני לא יכולה להתחייב, את מוזמנת להתנסות יש סבירות גבוהה שזה יעבוד
      אם ניסית תעדכני!

  4. אפשר להכין בתבנית של עוגה? אם כן, באיזה גודל?

    1. היי עינת
      לא ניסיתי אבל אולי זה יעבוד בתבנית אינגליש קייק קטנה, זה יוצא מאוד לח ונימוח אז קחי בחשבון
      תעדכני איך יצא!:)

  5. איזה חלב צמחי מומלץ? (הבנתי שלא סויה ולא קוקוס מפחית)

    1. אפשר כל חלב צמחי, כאן אני השתמשתי בסויה.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות