לקחתי את האפייה עם קטניות עוד צעד אחד קדימה :)) לאור ההצלחה הגדולה של החטיפי חומוס שוקולד צ'יפס הפעם מאפינס דאבל שוקולדדדדד ושעועית שחורה מטורף!

זה קטע אדיר לאפות עם קטניות, הן בבסיס שלהן חסרות טעם שלא מוסיפים להן מלח, ולכן אפשר לעשות איתן המון המון דברים שלא תיארתם לעצמכם. 

המרקם שלהן משאיר את המאפה עסיסי מבפנים בלי צורך להוסיף הרבה שומן או שמן וכך אנחנו נהנים גם מערך גבוה של חלבון וגם מכמות סבירה של שומן. 

המאפינס טעים גם בפני עצמו ללא הציפוי של הגנאש , זה ללא ספק מוסיף לרושם אם ככה בא לכם להפציץ אבל זה לא חובה. 

 

כך יצא שהתבקשתי השבוע על ידי חברה להכין מאפינס ללא גלוטן לבת מצווש של הבת שלה שיהיה לילדות צליאקיות מה לאכול, אמרתי לעצמי שזה יהיה המבחן האמיתי, אני אגיש להן בלי לגלות להן ממה זה עשוי ונראה את התגובה… 

ובכן לא נשאר פירור על השולחן ! ילדים ומבוגרים כאחד טרפו את את המאפינס וניגשו לומר לי כמה זה טעים להם !! ניצחון!

 

המאפינס האלה הם נשנוש מושלם לאחר הצהריים עם הילדים או לשלוח איתם לביה”ס ולקייטנה .

 

יאללה תכינו ותספרו לי איך יצא! 

 

רכיבים:

מאפינס – 

  • 230 גר’ שעועית שחורה מבושלת 
  • ¼ כוס שקדים טחונים / קמח שקדים
  • ½ כוס קמח שיבולת שועל
  • ¼ כוס אבקת קקאו באיכות גבוה (אני משתמשת בקקאו הולנדי)
  • ¼ כוס מים/ חלב צמחי
  • ½ כוס אגבה / מייפל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית קפה נמס 
  • 1 כפית אבקת אפייה

 

גנאש שוקולד – 

  • 1 חב’ שוקולד מריר ללא סוכר
  • 1 כף סוכר קוקוס (במידה והשוקולד ללא סוכר)
  • ½ כוס חלב צמחי

 

הכנה:

מאפינס – 

  • לחמם תנור על 175c 
  • במעבד מזון טחנו את כל מרכיבי המאפינס עד אשר מתקבלת עיסה חלקה.
  • מזגו את התערובת לתוך תבנית שקעים משומנת קלות.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 25 דק’.
  • הוציאו צננו לטמפרטורת החדר לפני שאתם מוציאים מהתבנית.

גנאש – 

  • בבן מרי (סיר קטן בתוך סיר גדול יותר עם מים) המיסו את השוקולד והסוכר קוקוס וערבבו היטב עם החלב.
  • מזגו מעל המאפינס והניחו לשוקולד מעט להצטנן לפני ההגשה.

 

בתיאבון!!! ספרו לי איך יצא 🙂

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. המאפינס פצצההה
    תודה על המתכון
    מוצלח מאדדדד

    1. ייההיי איזה כיף לשמוע ❤️

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות