קטגוריות

מאפינס דאבל שוקולד שעועית שחורה טבעוני ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

לקחתי את האפייה עם קטניות עוד צעד אחד קדימה :)) לאור ההצלחה הגדולה של החטיפי חומוס שוקולד צ'יפס הפעם מאפינס דאבל שוקולדדדדד ושעועית שחורה מטורף!

זה קטע אדיר לאפות עם קטניות, הן בבסיס שלהן חסרות טעם שלא מוסיפים להן מלח, ולכן אפשר לעשות איתן המון המון דברים שלא תיארתם לעצמכם. 

המרקם שלהן משאיר את המאפה עסיסי מבפנים בלי צורך להוסיף הרבה שומן או שמן וכך אנחנו נהנים גם מערך גבוה של חלבון וגם מכמות סבירה של שומן. 

המאפינס טעים גם בפני עצמו ללא הציפוי של הגנאש , זה ללא ספק מוסיף לרושם אם ככה בא לכם להפציץ אבל זה לא חובה. 

 

כך יצא שהתבקשתי השבוע על ידי חברה להכין מאפינס ללא גלוטן לבת מצווש של הבת שלה שיהיה לילדות צליאקיות מה לאכול, אמרתי לעצמי שזה יהיה המבחן האמיתי, אני אגיש להן בלי לגלות להן ממה זה עשוי ונראה את התגובה… 

ובכן לא נשאר פירור על השולחן ! ילדים ומבוגרים כאחד טרפו את את המאפינס וניגשו לומר לי כמה זה טעים להם !! ניצחון!

 

המאפינס האלה הם נשנוש מושלם לאחר הצהריים עם הילדים או לשלוח איתם לביה"ס ולקייטנה .

 

יאללה תכינו ותספרו לי איך יצא! 

 

רכיבים:

מאפינס – 

  • 230 גר' שעועית שחורה מבושלת 
  • ¼ כוס שקדים טחונים / קמח שקדים
  • ½ כוס קמח שיבולת שועל
  • ¼ כוס אבקת קקאו באיכות גבוה (אני משתמשת בקקאו הולנדי)
  • ¼ כוס מים/ חלב צמחי
  • ½ כוס אגבה / מייפל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית קפה נמס 
  • 1 כפית אבקת אפייה

 

גנאש שוקולד – 

  • 1 חב' שוקולד מריר ללא סוכר
  • 1 כף סוכר קוקוס (במידה והשוקולד ללא סוכר)
  • ½ כוס חלב צמחי

 

הכנה:

מאפינס – 

  • לחמם תנור על 175c 
  • במעבד מזון טחנו את כל מרכיבי המאפינס עד אשר מתקבלת עיסה חלקה.
  • מזגו את התערובת לתוך תבנית שקעים משומנת קלות.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 25 דק'.
  • הוציאו צננו לטמפרטורת החדר לפני שאתם מוציאים מהתבנית.

גנאש – 

  • בבן מרי (סיר קטן בתוך סיר גדול יותר עם מים) המיסו את השוקולד והסוכר קוקוס וערבבו היטב עם החלב.
  • מזגו מעל המאפינס והניחו לשוקולד מעט להצטנן לפני ההגשה.

 

בתיאבון!!! ספרו לי איך יצא 🙂

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

פטה שקדים - עשבי תיבול 43% שקד טבעי
פטה שקדים פלנטי מוצרים טבעוניים
פטה שקדים - טבעי בסגנון יווני 43% שקד טבעי
אגוז'נו פיקנטי - תערובת שקדים ואגוזים בסגנון פרמז'ן 87% אגוזים ושקדים
אגוז'נו - תערובת שקדים ואגוזים בסגנון פרמז'ן 87% אגוזים ושקדים
כמוצרל'ה קשיו - חצי קשה בסגנון מוצרלה לפיצה 15% קשיו טבעי

קודם
הבא

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה