לאפות ללא גלוטן זה דווקא יותר קל ממה שזה נשמע, בייחוד אם אנחנו לא מצפים לתוצאה זהה למה שהורגלנו.
בדומה לטבעונות זה עניין של שינוי הרגלים והכרות עם טעמים ומרקמים חדשים.
נושא שמצאתי חוזר על עצמו כבעייתי במאפים ללא גלוטן הוא התוספת המיותרת של עמילנים, שומנים ומייצבים סינטטיים, וזאת על מנת לספק תוצאה זהה למראית עין של הגלוטן…כל מי שטעם מאפים שכאלה יודע שזה למראית עין בלבד, אשליה אופטית אם תרצו 🙂 בצריכה קבועה עלול להזיק לבריאות.
לאפות עם מה שנקרא – קמחי מקור, דגנים איכותיים שנמצאים בשפע בטבע והם באופן טבעי ללא גלוטן, זו התנסות מעשירה ומספקת, כיוון שהדגנים הללו עשירים ביותר ברכיבים תזונתיים וגם קלים הרבה יותר על הבטן.
מקווה שזה עורר בכם את החשק להכין את המאפינס המדהים הזה, ובכלל לקבל יותר ביטחון לעבוד ולהתנסות בקמחים ללא גלוטן שהם קצת פחות מקובלים.
אשמח כמובן לענות על שאלות …
בתיאבון! 🙂
איתמר
7 פבר 2019במה אפשר להשתמש במקום קמח טף?
פלנטי
10 פבר 2019אפשר גם קמח דוחן
עמבר
5 נוב 2019את השקדים לטחון כמו שהם? או להשרות ולקלף?
Plenty
5 נוב 2019היי לא זה ולא זה פשוט לקנות שקדים טחונים קמח שקדים