מאפינס בצל עסיסי וטעים בטירוף!
סוג של מיני פשטידת בצל עסיסית ואישית שאפשר גם להקפיא ולשלוח עם הילדים לבית ספר.

בגרסת האירוח הסקסית תגישו אותה עם איזשהוא קרם ON TOP, כאן שמתי קרם טופו קדיתא 
חמצמץ (מתכון גם נמצא כאן)
זה להיט וגם עשיר בחלבון!

אז
קמח טף מה הסיפור שלו?
מזון על שממש כדאי להכיר!

הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.

בנוסף לכך הטף נטול גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק”ג בשר!!! קולטים?! 

 

טווח המחירים של קמח הטף נע בהפרשים עצומים מספק לספק. 
אני קונה אותו טהור וללא גלוטן מהחנות אינטרנטית המצויינת : ממש”ק  – 
במחיר הנמוך ביותר שמצאתי 18 ש”ח לק”ג. 

בלי קשר –  ניתן למצוא בממש”ק מוצרים רבים נוספים שהינם טבעוניים, אורגניים ובסחר הוגן. המחירים בממש”ק הם בעלי פער תיווך נמוך יחסית לשוק מתוך הרצון לאפשר צרכנות בריאה ומחיר נגיש לכולם

מזמינים מהאתר ואוספים מאחת מ22 הנקודות חלוקה שפרושות ברחבי הארץ – לפעמים גם אפשר לבוא לאסוף מאצלינו בהדר יוסף 🙂  

לאפות ללא גלוטן זה דווקא יותר קל ממה שזה נשמע, בייחוד אם אנחנו לא מצפים לתוצאה זהה למה שהורגלנו.

בדומה לטבעונות זה עניין של שינוי הרגלים והכרות עם טעמים ומרקמים חדשים.

נושא שמצאתי חוזר על עצמו כבעייתי במאפים ללא גלוטן הוא התוספת המיותרת של עמילנים, שומנים ומייצבים סינטטיים, וזאת על מנת לספק תוצאה זהה למראית עין של הגלוטן…כל מי שטעם מאפים שכאלה יודע שזה למראית עין בלבד, אשליה אופטית אם תרצו 🙂 בצריכה קבועה עלול להזיק לבריאות.

לאפות עם מה שנקרא – קמחי מקור, דגנים איכותיים שנמצאים בשפע בטבע והם באופן טבעי ללא גלוטן, זו התנסות מעשירה ומספקת, כיוון שהדגנים הללו עשירים ביותר ברכיבים תזונתיים וגם קלים הרבה יותר על הבטן.

מקווה שזה עורר בכם את החשק להכין את המאפינס המדהים הזה, ובכלל לקבל יותר ביטחון לעבוד ולהתנסות בקמחים ללא גלוטן שהם קצת פחות מקובלים. 

אשמח כמובן לענות על שאלות …
בתיאבון! 🙂 

 

רכיבים ל 6 מאפינס עסיסיים

450 גר’ בצל לא מקולף – בערך 3 בינוניים
½ כוס קמח טף
½ כוס שקדים טחונים / קמח שקדים
5-6 כפיות חלב צמחי (אני השתמשתי בסויה)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי (או מלח רגיל)
1 כף אבקת אפייה ללא אלומיניום (או אבקה רגילה)
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
1 גבעול רוזמרין טרי – לא חובה אבל מוסיף המון

הכנה:

  • קלפו ופרסו את הבצל לפרוסות דקות
  • בקערת ערבוב הפרידו בין כל הפרוסות שיהיו אחת אחת ותעסו פנימה את הכפית מלח טוב טוב שיגיע לכל הפרוסות ושהבצלים יוציאו נוזלים
  • הניחו משהו כבד מעל הבצלים כדי לעזור להם להפריש נוזלים מהר יותר המתינו כ- 10 דק

ובינתיים…

  • חממו תנור על 175c
  • ערבבו את כל החומרים היבשים בקערת ערבוב
  • שמנו את תבנית השקעים שלכם, או רפדו אותה בעזרת נייר אפייה
  • הוסיפו את הבצל, השמן זית והחלב הצמחי וערבבו היטב עד שהכל מתאחד
  • בעזרת כף מלאו את השקעים – אל תדחסו את התערובת לתוך השקע שתישאר אוורירית.
  • אפו ל 35-40 דק’
  • הוציאו וצננו לגמרי לפחות 10 דק’ לפני שאתם שולפים מן התבנית
  • הגישו בטמפ’ חדר בתוספת קרם טופו חמצמץ וירקות טריים.

    # המרקם של המאפינס בצל הוא עסיסי מאוד מבפנים, אין זה אומר שהוא לא מוכן או נא 🙂 זאת בחירה להשתמש ביותר ירקות ופחות דגנים. 
 

קרם טופו חמצמץ:

רכיבים:

1 חבילת טופו קדיתא / משק ויילר במרקם רך ( לא מומלץ להשתמש בטופו רגיל)
מיץ מלימון אחד
¼ כוס מים
½ כפית מלח
1 כפית שמרי בירה

הכנה:

בבלנדר תטחנו את כל הרכיבים עד שמתקבל קרם אחיד. 

בתיאבון 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. במה אפשר להשתמש במקום קמח טף?

    1. אפשר גם קמח דוחן

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות