קטגוריות

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ:

מלית:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי

מעטפת פילו:

  • 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
  • מעט שמן להברשה

הגשה:

  • ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי
  • בצל ירוק, קצוץ דק

אופן הכנה:

  1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבטטה, תוך ערבוב, כ-3-4 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך.
  2. מוסיפים את הקייל וממשיכים להקפיץ עוד דקה, עד שהוא מוריד בנפחו. מתבלים את המלית לפי הטעם, מוסיפים מוצרלה קשיו, מערבבים ושומרים בצד.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות מחבת ברזל או תבנית אפייה.
  4. פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן. מסדרים מעל עוד עלה ומברישים שוב. חוזרים על הפעולה עם העלה השלישי.
  5. מעבירים את שלושת העלים לתוך המחבת / תבנית ומהדקים את הפילו לתחתית ודפנות.
  6. שמים במרכז המאפה את תערובת הירקות והמוצרלה ומיישרים.
  7. מסדרים מעל המלית את קצוות הפילו בצורה חופשית ומברישים גם אותם בשמן.

8. אופים את המאפה כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב יפה.

9. מפוררים מעל פטה שקדים, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.

 

קרדיט מתכון + צילומים : אולגה טוכשר

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *