קטגוריות

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות:

בצק:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

3 כפות שמן

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים

1 כפית מלח

מלית:

1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים

4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק

מעט שמן להברשה

זיגוג:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום, כתושות

בצל ירוק, קצוץ דק

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה במשך 5-6 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק, שמתקבץ מסביב לוו.
  • משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, שמים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מעבירים את הבצק על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. אם הוא דביק מדי, מוסיפים ממש קצת קמח. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.
  • משמנים קלות את תבנית האפייה. מכדררים משולשי מוצרלה קשיו לכדורים פחוסים.
  • מרדדים כדור בצק לעיגול, שמים במרכז כף בצל ירוק וכדור קטן של מוצרלה, וסוגרים את העיגול למעין שקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי. מסדרים את הכדורים בשתי שורות עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • משמנים קלות את החלק העליון של הלחמניות (הכי נוח בתרסיס שמן) ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות יפה. 
  • מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית שמן זית ושום לעיסה אחידה.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים את הלחמניות בנדיבות בזיגוג השום ומפזרים מעל בצל ירוק. 
  • מגישים מיד או מצננים ושומרים בתוך שקית.

מתכון ותמונות: אולגה טוכשר

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה