דוחן - חומר גלם נפלא הדוחן בעל יתרונות בריאותיים מדהימים, מכיל ערכים תזונתיים גבוהים, הוא טעים, מתעכל בגופנו בקלות ובאופן טבעי הינו ללא גלוטן. אחוז העמילן בו הוא די גבוה ומאוד קל להפיק ממנו כל מיני מאפים למשל...הטורטייה המושלמת שלנו.

יש לי עניין רב בקישואים… אחוז לא מבוטל של המתכונים בבלוג מכילים קישואים, מה אני אגיד יש להם כ”כ הרבה יתרונות: 

הם חסרי שומן מכל סוג , עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, ומבחינה קולינרית נותנים עסיסיות לכל מיני סוגים שונים של מאכלים, וטעמם העדין מאפשר לשלב אותם באינספור דרכים. 

והפעם… לחם ללא גלוטן על בסיס ירקות!!! 

קיבלתי הרבה פניות להעלות מתכון ללחם ועוגיות לבלוג, אז חכו להמשך השבוע והכל ייקרה.

לחם ללא גלוטן זה לא עניין של מה בכך. כמי שנמנעת מגלוטן כבר כמה שנים, אני כבר יודעת להסתדר, או יותר נכון הסתגלתי למצב, אין הרבה אופציות, בטח לא כאלה שהן בריאות ולא מפוצצות בעמילנים, סוכרים, שמרים, מסמיכים ומייצבים.

התעסקתי לא מעט עם נושא הלחם בניסיון למצוא פתרונות קלים וטעימים, אפילו הייתה תקופה שגידלתי מחמצת מטף והכנתי לחמים בעבודת יד ומכרתי אותם לחברים, זה היה כיף ובהחלט אני שמחה שלמדתי איך לעשות את זה, אבל ההתעסקות היומיומית עם המחמצת עם הזמן הפכה מורכבת בשבילי והבנתי שמי שעושה לחם צריך לעשות רק לחם, כי זו התמחות ועשייה מאוד מאוד מוקפדת. 

אז איך בכל זאת מכינים לחם ללא מחמצת וללא שמרים?

(שמרים ידועים כמזיקים למערכת העיכול ואף כגורם לפטריית המעיים קנדידה – לכן מומלץ להימנע)

ע”י שילוב של אבקת אפייה וסודה לשתייה עם חומץ תפוחים. אין לזה את אותה התפיחה כמו מחמצת או שמרים, המרקם של הלחם יוצא מעט דחוס, זו אחת הסיבות ששילבתי קישואים ועשבי תיבול, כך השתמשתי במרקם המעט דחוס “לטובתי” ונוצר לחם שהוא בין היתר גם סוג של עוגה מלוחה, והכי הכי טעים לפרוס ממנו פרוסות, להקפיא ולאחר מכן לקלות במצנם/ טוסטר/ מחבת ללא שמן .

יאללה רוצו להכין וספרו לי איך יצא! 

רכיבים:

  • 1 זוקיני / קישוא – מגורד
  • ½ צרור בזיליקום/ פטרוזיליה – קצוץ
  • 2 גבעולי כרישה – פרוסים לטבעות (מהלבן ועד הירוק הבהיר)
  • חופן זיתים פרוסים
  • ½ כוס קמח חומוס / עדשים
  • ½ כוס קמח טפיוקה / קורנפלור
  • 1 כוס קמח דוחן
  • 1 כוס אקוופאבה – נוזל מי חומוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה 
  • 1 כפית חומץ תפוחים

הכנה:

  • חממו תנור על 170c טורבו
  • במחבת עם מעט שמן טגנו קלות את הכרישה עד לריכוך חלקי
  • לתוך קערה נפו את הקמחים בעזרת מסננת דקה שלא יהיו גושים
  • הוסיפו אבקת אפייה, סודה לשתייה, שמן זית ואת מי החומוס וערבבו היטב. 
  • הוסיפו לקערה את הקישוא, עשבי תיבול זיתים וערבבו היטב.
  • הוסיפו את החומץ ערבבו היטב ומזגו לתוך תבנית אינגליש קייק. (חשוב להוסיף את החומץ רק בסוף לפני ההכנסה לתנור כדי שיבעבע ויתפיח).
  • קשטו מלמעלה בזיתים וגרעינים, והכניסו לתנור למשך 50 דק’. לאחר 50 דק’ הכניסו שיפוד עד למטה, אם הוא יוצא רטוב – אפו למשך עוד 10 דק’.
  • כשמוכן הוציאו מהתנור והניחו לו להתקרר עד לטמפ’ חדר לפני שאתם פורסים ממנו.

 

# טיפ חשוב, פרסו לפרוסות, הקפיאו וקלו במצנם/ טוסטר / מחבת ללא שמן

# המרות של קמחים – מאמינה שבגרסא ללא גלוטן יעבוד גם עם קמח אורז מלא, ובגרסא עם גלוטן כוסמין.

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

בישול - PLANT BASED יומיומי טעים ובריא. ללא גלוטן.

לפתוח אפשרויות חדשות וטעמים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וגם למי שלא אוהב לבלות הרבה זמן במטבח אבל רוצה להזין את עצמו ואת האנשים שהוא אוהב באוכל טבעי מחומרי גלם איכותיים שיוצא ממש ממש טעים!

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. היי,
    הכנתי ויצא מאוד טעים, אבל ממש רך ורטוב בפנים (היה שעה בתנור, הקיסם יצא יבש וחיכה כמה שעות טובות עד שחתכתי). זה תקין? איך מומלץ לייבש?

    1. היי שחר:)
      כמו שכתבתי בפוסט המרקם של הלחם הוא דומה לעוגה, לח ועסיסי בגלל הזוקיני ועשבי התיבול
      ממליצה לקלות את הפרוסות במצנם/ טוסטר/ מחבת ללא שמן ע”מ שיהיה יותר יבש וקריספי 😘

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות