קטגוריות

לזניה רולס במילוי ריקוטה ותרד טבעוני וללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

רשמית אפשר להכריז ששבועות כבר מגיע?
זה תמיד היה החג האהוב עליי מבחינת המאכלים… בצקים, גבינות, ירקות, פירות אביב ופסטה!!! כבר אמרתי לכם כמה אני אוהבת פסטה? נראה לי שזה כבר מובן 🙂

 

באופן כללי אוכל איטלקי הוא האהוב עליי…
אני ואיטליה זה סיפור אהבה, זו המדינה שביקרתי בה הכי הרבה פעמים (6) אפילו לתקופה ניסיתי לגור בה, במילאנו כשסיימתי ללמוד עיצוב תלבושות ותפאורה לתיאטרון… בדיעבד בחרתי בעיר הלא נכונה לרילוקיישן וחזרתי כעבור 3 חודשים בלבד, לא שאני חלילה מזלזלת במילאנו, יש לה את הסטייל שלה ללא כל ספק, פשוט אווירת המותגים והשופינג פחות השרו עליי השראה בזמנו, הייתי צעירה חסרת נסיון וחיפשתי את עצמי, היום אני יודעת שסביבה יותר יצירתית הייתה מתאימה לי יותר.

 

השנה יש לנו אביב אמיתי, ממש עונה בפני עצמה, החצר שלנו פורחת , המנגולד עולה על גדותיו, לכן זה היה רק טבעי שאמלא איתו את עלי הלזניה למרות שכתבתי ברכיבים תרד, הרגישו חופשי להשתמש במנגולד או בתרד או אפילו להמיר לפטריות מוקפצות 

 

טוב אפשר רגע לדבר על ריקוטה טופו?!… 

אני כבר שנים משתמשת בה במאכלים איטלקיים, אבל בואו רגע ניתן לה כבוד, בלי שהאפיפיור השני יתהפך בקברו מי היה מאמין שאפשר לקחת גוש של טופו ולטחון אותו עם כמה מרכיבים ושייצא ריקוטה במרקם מושלם!!!

תכינו אתם תודו לי אח"כ

רכיבים ל 4-6 מנות

דפי לזניה:

לריקוטה טופו:

  • 300 גר' טופו במרקם קשה 
  • 2 כפות גדושות פרמז'ן טבעוני – (ניתן להמיר בשתי כפות שקדים טחונים, ½ כפית שום גבישי, ½ כפית מלח, 1 כף שמרי בירה)
  • 1 כף שמרי בירה
  • מלח +פלפל לפי הטעם – אל תוותרו על הפלפל!
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות:

  • 2 פחיות של עגבניות מרוסקות – אני השתמשתי ב – Mutti ממליצה!
  • 3 שיני שום פרוסות
  • מלח + פלפל לפי הטעם
  • עלי בזיליקום יבש / טרי

גבינת קשיו:

  • 1/2 כוס קשיו טבעי – מושרה שעה במים רותחים או לילה במים פושרים
  • ½ כוס מים
  • 2 כפיות קמח טפיוקה
  • 2 כפיות שמרי בירה
  • ¾ כפית מלח

הכנה

דפי לזניה:

  • הכינו משטח עבודה עם נייר אפייה
  • הרתיחו מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול ובשלו לפי הוראות יצרן עד לבישול אל דנטה
  • כשמוכן סננו בעזרת כף מחוררת והוציאו אחד אחד בזהירות למשטח עם הנייר אפייה – נערו היטב מהמים
    #לא נורא אם ישברו קצת 1-2 עדיין יש מספיק 

ריקוטה טופו:

  • בזמן בישול עלי הלזניה טחנו את כל המרכיבים למשחה חלקה ודביקה
  • ערבבו עם התרד הקצוץרוטב עגבניות:
  • ערבבו את כל הרכיבים בקערה ומזגו לתוך תבנית אפייה

    גבינת קשיו :
  • טחנו את כל המרכיבים במעבד מזון 

הרכבה:

  • חממו תנור על אפייה ל 175c
  • מרחו כמות של כף על כל עלה לזניה לכל אורכו וגלגלו את העלים
  • הניחו את העלים המגולגלים על גבי הרוטב עגבניות, ומזגו מעליהם את הגבינת קשיו.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 10 דק'

בתיאבון!

אל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה