רשמית אפשר להכריז ששבועות כבר מגיע?
זה תמיד היה החג האהוב עליי מבחינת המאכלים… בצקים, גבינות, ירקות, פירות אביב ופסטה!!! כבר אמרתי לכם כמה אני אוהבת פסטה? נראה לי שזה כבר מובן 🙂

באופן כללי אוכל איטלקי הוא האהוב עליי… אני ואיטליה זה סיפור אהבה, זו המדינה שביקרתי בה הכי הרבה פעמים (6) אפילו לתקופה ניסיתי לגור בה, במילאנו כשסיימתי ללמוד עיצוב תלבושות ותפאורה לתיאטרון… בדיעבד בחרתי בעיר הלא נכונה לרילוקיישן וחזרתי כעבור 3 חודשים בלבד, לא שאני חלילה מזלזלת במילאנו, יש לה את הסטייל שלה ללא כל ספק, פשוט אווירת המותגים והשופינג פחות השרו עליי השראה בזמנו, הייתי צעירה חסרת נסיון וחיפשתי את עצמי, היום אני יודעת שסביבה יותר יצירתית הייתה מתאימה לי יותר.

השנה יש לנו אביב אמיתי, ממש עונה בפני עצמה, החצר שלנו פורחת , המנגולד עולה על גדותיו, לכן זה היה רק טבעי שאמלא איתו את עלי הלזניה למרות שכתבתי ברכיבים תרד, הרגישו חופשי להשתמש במנגולד או בתרד או אפילו להמיר לפטריות מוקפצות 

טוב אפשר רגע לדבר על ריקוטה טופו?!… 

אני כבר שנים משתמשת בה במאכלים איטלקיים, אבל בואו רגע ניתן לה כבוד, בלי שהאפיפיור השני יתהפך בקברו מי היה מאמין שאפשר לקחת גוש של טופו ולטחון אותו עם כמה מרכיבים ושייצא ריקוטה במרקם מושלם!!!

תכינו אתם תודו לי אח”כ

רכיבים ל 4-6 מנות

דפי לזניה:

לריקוטה טופו:

  • 300 גר’ טופו במרקם קשה 
  • 2 כפות גדושות פרמז’ן טבעוני(ניתן להמיר בשתי כפות שקדים טחונים, ½ כפית שום גבישי, ½ כפית מלח, 1 כף שמרי בירה)
  • 1 כף שמרי בירה
  • מלח +פלפל לפי הטעם – אל תוותרו על הפלפל!
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות:

  • 2 פחיות של עגבניות מרוסקות – אני השתמשתי ב – Mutti ממליצה!
  • 3 שיני שום פרוסות
  • מלח + פלפל לפי הטעם
  • עלי בזיליקום יבש / טרי

גבינת קשיו:

  • 1/2 כוס קשיו טבעי – מושרה שעה במים רותחים או לילה במים פושרים
  • ½ כוס מים
  • 2 כפיות קמח טפיוקה
  • 2 כפיות שמרי בירה
  • ¾ כפית מלח

הכנה:

דפי לזניה:

  • הכינו משטח עבודה עם נייר אפייה
  • הרתיחו מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול ובשלו לפי הוראות יצרן עד לבישול אל דנטה
  • כשמוכן סננו בעזרת כף מחוררת והוציאו אחד אחד בזהירות למשטח עם הנייר אפייה – נערו היטב מהמים
    #לא נורא אם ישברו קצת 1-2 עדיין יש מספיק 

ריקוטה טופו:

  • בזמן בישול עלי הלזניה טחנו את כל המרכיבים למשחה חלקה ודביקה
  • ערבבו עם התרד הקצוץ

    רוטב עגבניות:

  • ערבבו את כל הרכיבים בקערה ומזגו לתוך תבנית אפייה 

    גבינת קשיו :
  • טחנו את כל המרכיבים במעבד מזון 

הרכבה:

  • חממו תנור על אפייה ל 175c
  • מרחו כמות של כף על כל עלה לזניה לכל אורכו וגלגלו את העלים
  • הניחו את העלים המגולגלים על גבי הרוטב עגבניות, ומזגו מעליהם את הגבינת קשיו.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 10 דק’

בתיאבון!

אל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות. נותרו מקומות אחרונים לסדנאת ספיישל שבועות >>>

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות