קטגוריות

לזניה טבעונית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מרכיבים לתבנית מרובעת 20-24 ס"מ:

  • 9-12 עלי לזניה ללא צורך בבישול מקדים (תלוי בגודל התבנית)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 2 גזרים קטנים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פלפל גמבה גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בקבוק רוטב עגבניות פסאטה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין, רוזמרין, כוסברה, בזיליקום)
  • 1 שקית מוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי

הגשה:

בצל ירוק חתוך / עלי בזיליקום

אופן הכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הגזר, הקישואים והגמבה, מערבבים וממשיכים לטגן כ-5-6 דקות, או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים למחבת את הפסאטה, מלח, פלפל, סוכר ותבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב כ-15 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית הלזניה.
  5. מרכיבים את הלזניה: משטחים בתחתית התבנית כמה כפות מהרוטב. מסדרים מעל 3 דפי לזניה שיהיו צמודים אחד לשני או אפילו בחפיפה קלה. יוצקים מעל עוד רוטב ומפזרים חופן נדיבה של מוצרלה הקשיו. ממשיכים הלאה באותו הסדר. מסיימים עם שכבת המוצרלה.
  6. אופים את הלזניה כ-40 דקות, או עד שהיא מתרככת, ושכבת הגבינה מתחילה להזהיב.
  7. מוציאים מהתנור, משאירים ל-10 דקות, מפזרים בצל ירוק, חותכים ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה