לא צריך לחכות לאירועים מיוחדים, אפשר ואף כדאי להכין את זה למשפחה גם באמצע השבוע. 

אם הייתי אומרת לכם שאתם יכולים לאכול פרוסה נאה מהלזניה הזאת ביומיום והיא לא תשמין אתכם הייתם מאמינים לי? אז כדאי לכם להאמין! יש פה מעט שומן ומהסוג הטוב בדיוק במידה הנכונה למה שהגוף רוצה וצריך, מלאאא חלבון, מלאאא ירקות הכל מהכל… קרמי, מפנק, עשיר בטעמים בקיצור יאמי אחד גדול!

מאז שהפכתי לטבעונית עברתי כל מני שלבים בחיפוש התפריט שמתאים לי ולסגנון חיי, תמיד נמשכתי לאוכל שהוא בריא, ולא צרכתי מזון מתועש ומעובד, אבל גם כשמאוד הקפדתי עדיין מצאתי את עצמי עולה הרבה במשקל.

זה נבע מחוסר ידע לגבי איזה דברים כדאי לי להפחית ומה כדאי לי להגביר, למשל : התחלתי לאכול פחות ובמידה שומנים מאגוזים, ולבסס את הארוחות על חלבונים מקטניות, פחמימות טובות מירקות שורש ודגנים מלאים, כמובן שלכל אחד יש את האיזון שלו וזה מה שמצאתי שמתאים לי, וככה גם נולד לו הבלוג.

איזה כייף לנו?! 🙂

השתמשתי בדפי לזניה ללא גלוטן מעדשים צהובות של המותג פליסיה האהוב עליי כדי להעלות את הערך החלבוני של המנה ולהעשיר אותה בסיבים תזונתיים.

אתם יכולים להשתמש באיזה דפים שבא לכם, רק תתייחסו להוראות יצרן על גבי האריזה.

השתמשתי פה בקשיו בכמות יחסית קטנה וזאת כדיי להעשיר את המנה ולהנות מהקרמיות שלו ומהערכים התזונתיים שלו.

הלזניה הזאת גדולה, היא תתאים ל8-10 אנשים, אתם יכולים לחלק את הכמות לחצי לפי הצרכים והתנאים שלכם.

רכיבים:

  • 600 גר’ טופו
  • 1 מארז גדול של מנגולד – בערך 300 גר’ – שטוף היטב וחתוך גס
  • 2 גזרים – מגורדים (לא חובה אבל ממש מוסיף)
  • 1 כרובית בינונית – מפורקת לפרחים
  • 4-5 שיני שום – קצוץ
  • 1 כף גדושה קמח עדשים אדומות
  • 140 גר’ קשיו מושרה
  • 4 כפות שמן זית
  • ¼ כוס מים  ½ כוס מים
  • דפי לזניה ללא גלוטן / דפי לזניה רגילים
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות – אני משתמשת ב MUTTI
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח פלפל

הכנה:

  • חממו תנור על 180C
  • בסיר אידוי או סיר עם מים אדו את פרחי הכרובית.
  • בקערה ערבבו את הרכיבים לרוטב עגבניות – עגבניות מרוסקות, 3 שיני שום, גזר, מלח פלפל, אורגנו, בזיליקום
  • במעבד מזון הכינו את הריקוטה טופו ומנגולד :
  • פוררו את הטופו לתוך המיכל והוסיפו 2 כפות שמן זית, קמח עדשים אדומות, 1 כף שמרי בירה, 1-2 כפיות מלח לפי הטעם ו-1/4 כוס מים – טחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק אבל גרגירי. כעת הוסיפו את המנגולד וטחנו למשך זמן קצר אפשר בפולסים כדי לשמור על המרקם של העלים בתוך הריקוטה.
  • כעת כדי לחסוך בקערות מלוכלכות החלו להרכיב את הלזניה כדי לפנות את המיכל של המעבד מזון.

    מרכיבים שכבה שכבה:

  • בתחתית התבנית: רוטב עגבניות – מעל דפי לזניה – מעל ריקוטה מנגולד
  • כעת שהמיכל פנוי – הכינו את הבשמל כרובית : טחנו את פרחי הכרובית , הקשיו, 2 כפות שמן זית, כף שמרי בירה, מלח פלפל, 1-2 שיני שום, ½ כוס מים עד למרקם חלק – הוסיפו נוזלים לפי הצורך המרקם צריך להיות סמיך וקרמי
  • מעל הריקוטה מרחו שכבה של בשמל – מעל דפי לזניה – מעל רוטב – מעל בשמל, קשטו עם בזיליקום ואורגנו
  • הכניסו לתנור ואפו 30 דקות
  • הוציאו והניחו ללזניה מעט להתייצב ולהתקרר לפני שתחתכו ממנה

+ היא עוד יותר טעימה ביום שאחרי, תשקלו להכין מראש 🙂

ובתיאבוןןןן! ספרו לי איך יצא 🙂

 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

היי היי היי ... 🙂 יודעים שחוץ מזה אנחנו גם מפתחים מוצרים שבקרוב יגיעו לחנויות הטבע?!?!? בואו לתמוך בהקמת פס ייצור טבעוני, איכותי וללא גלוטן.

סדנאות קרובות :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. הי. באיזו תבנית אופים את הלזניה, אולי כתוב אבל לא ראיתי איפה.
    תודה

    1. אני אפיתי בתבנית חרס שמתאימה לתנור בערך 20/40 כמו שרואים בתמונה.

  2. הכל נראה טעים בטירוף ומהמם.
    מתאים לתזונה שלי ולדרך חיים של בריאות. בקרוב אכין ואדווח.
    תודה לכם נהדרים!

    1. תודה רבה מלי!!! 👌👏🙏 בתיאבון ובשמחה.

  3. קודם כל תודה על מתכון מהמם וקל!! רציתי לשאול- נשארה לי כמות יפה מהריקוטה תרד, כמה זמן היא תישמר בקירור? אפשר להקפיא?

    1. איזה כיף לשמוע ❤️
      ההקפאה יכולה לשנות מעט את המרקם, ולגבי קירור אני מאמינה שבכלי סגור זה יישמר עד כ5 ימים במקרר.

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות