חזרה מבורכת לשגרה! החגים הם הפוגה נעימה אך מצד שני קורה שדברים חשובים נדחקים הצידה.

אחד מהדברים האלה שלרוב נדחקים הצידה בחגים זו שמירה על תזונה נכונה, דלה בשומן ועשירה בחלבון.

כטבעונים שעוסקים גם בפעילות גופנית, בשגרה אחד האתגרים שלנו הוא לגוון את הכריכים שלנו ועדיין שיישאר דל שומן, מזין ועשיר בחלבון.

אז הנה לכם מתכון ו- ½ קצרצר וקליל של חזרה לשגרה:
כריך סלט ים או אם תרצו סלט כמו “טונה” .

באמת שזה אחד הקלילים, הטעימים והכיפיים ביותר להכנה + בונוס למיונז דל שומן (כף שמן 1 על צנצנת שלמה!!)

רכיבים מיונז דל שומן:

  • 1 חב’ טופו משי
  • 2 כפות חרדל
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף שמרי בירה
  • קורט מלח שחור
  • 1 כף חומץ תפוחים

הכנה מיונז:

  • טחנו בבלנדר את כל הרכיבים עד שמתקבלת משחה חלקה

רכיבים סלט:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים (השתמשתי בסנפרוסט)
  • 2 דפים אצת נורי
  • 2-3 פרוסות לימון כבוש
  • 4 כפות מיונז טבעוני דל שומן (או 2 כפות מיונז רגיל)
  • 1 כפית חרדל דיז’ון משחה
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ½ פלפל אדום קצוץ דק
  • חופן שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 מלפפון חמוץ קצוץ דק
  • מלח לפי הטעם

הכנה:

  • הניחו במעבד מזון את הגרגרי חומוס, אצות, לימון כבוש, מיונז וחרדל ועבדו לזמן קצר כדי שהכל יתאחד אבל לא ייהפך למשחה – השאירו מעט גרגרי
  • בקערה ערבבו יחד עם יתר המרכיבים
  • הגישו בתוך כריך של לחם מחמצת קלוי עם ירקות טריים 🙂
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות