כרובית בקוקוס וקארי הודי

התגעגעתי ממש! בעקבות ההצלחה של ההדסטארט אנחנו כרגע במסלול מהיר של הוצאת המוצרים שלנו לתומכים ולחנויות ASAP ! כך שהסדר יום שלנו הפך להיות רווי באינספור משימות מבוקר ועד לילה לקראת ההשקה זה תהליך מרגש, מלחיץ, מבגר ובעיקר בעיקר משמח ! אנחנו לומדים המון 🙂

טוב אתם לא יכולים להאשים על כך שאני עושה המון מתכונים עם כרובית, קחו בחשבון שבקרוב אנחנו נפרדים ממנה לעונה החמה והיא תחסר לי! אז נהנית ממנה כל עוד אפשר…:)

תבשיל קארי הודי זה דבר אדיר, כמה סוגים כמה ווריאציות אפשר לשלב וזה אף פעם לא נמאס… הרוטב העמוק, סמיך ועשיר הזה שקשה להפסיק לאכול ממנו, לכן אני מציעה אותו פה בגרסה מופחתת שומן כך שאפשר לחסל את הסיר בלי רגשות אשמה.

המתכון הזה מבוסס על אבקת קארי הודי צהובה, אותה אני קונה בתבלינסקי בשוק לוינסקי, בגלל האיכות של התבלינים ששם, אני ממליצה לכם לא להתפשר על איכות התבלינים שלכם זה עושה את כל ההבדל, בדיוק כמו שמן זית איכותי, שום ישראלי, יין טוב ומלח אטלנטי.

 

והנה המתכון תהנו וספרו לי איך יצא 

רכיבים:

  • 1 ראש כרובית גדולה – מחולקת לתפרחות
  • 4 סמ’ ג’ינג’ר קלוף קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל צהוב גדול
  • ½ צרור כוסברה – מחולק
  • 100 גר’ רסק עגבניות – קופסא קטנה
  • ⅓ כוס – 80 מ”ל- נוזל קוקוס (אני השתמשתי בארוי די ירוק) – מחולק
  • ½ 1 כוס מים
  • ½ 1 כף שמן קוקוס – מחולק
  • ½ 1 כפית מלח
  • תבלינים – 2 כפיות תבלין קארי צהוב ½ כפית פלפל קאיין

    הכנה:
  • בקערה הניחו את פרחי הכרובית עם ½ כפית מלח, 2 כפות נוזל קוקוס, 1 כפית שמן קוקוס והניחו לכרובית לספוג טעמים כ-10 דק’.
  • בינתיים חממו תנור ל-200c.
  • הכניסו את הכרובית ואפו אותה על טורבו עד אשר היא משחימה קלות.
  • במחבת עמוקה חממו את שארית השמן קוקוס והקפיצו את השום, ג’ינג’ר והבצל עם מלח.
  • הוסיפו את התבלינים וטגנו עד אשר יפיצו ריח.
  • הוסיפו את הרסק עגבניות והמים ובשלו עד אשר מסמיך אבל לא מדי. הוסיפו מים במידת הצורך.
  • הוסיפו את נוזל הקוקוס וערבבו על אש נמוכה עד אשר מסמיך.
  • הוסיפו את הכרובית והכוסברה, ערבבו עד אשר כל הטעמים מתאחדים והכרובית נעשית מכוסה כולה ברוטב סמיך.
  • הגישו חם עם אורז בסמטי ועוד כוסברה טרייה מלמעלה 🙂
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות