קטגוריות

ירקות צלויים עם חומוס ופטה שקדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מרכיבים:

  • 1 סלק עם הקליפה, שטוף וחתוך לשמונה פלחים
  • 2-3 גזרים צבעוניים, חתוכים לרבעים לאורכם 
  • 1 פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות גסות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 6-8 עלי קייל, חתוכים גס
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • ½ חבילה פטה שקדים של פלנטי, חתוכה למלבנים או קוביות

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את הירקות בקערה, יוצקים מעל את שמן הזית, מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב בעזרת הידיים, עד שכל הירקות מכוסים בשמן.
  3. מעבירים את הירקות למחבת ברזל או תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך כ-25-30 דקות, או עד שהסלק מתחיל להתרכך.
  4. מוציאים את המחבת מהתנור, מוסיפים את גרגירי החומוס ועלי הקייל ומערבבים היטב עם הירקות והנוזלים שמצטברים בתחתית המחבת.
  5. שמים מעל כמה פרוסות פטה שקדים ומחזירים את המחבת לתנור, אל מתחת לגריל העליון, ל-5 דקות נוספות.
  6. מגישים מיד.

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה