קטגוריות

ירקות צלויים עם חומוס ופטה שקדים

מרכיבים:

  • 1 סלק עם הקליפה, שטוף וחתוך לשמונה פלחים
  • 2-3 גזרים צבעוניים, חתוכים לרבעים לאורכם 
  • 1 פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות גסות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 6-8 עלי קייל, חתוכים גס
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • ½ חבילה פטה שקדים של פלנטי, חתוכה למלבנים או קוביות

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את הירקות בקערה, יוצקים מעל את שמן הזית, מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב בעזרת הידיים, עד שכל הירקות מכוסים בשמן.
  3. מעבירים את הירקות למחבת ברזל או תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך כ-25-30 דקות, או עד שהסלק מתחיל להתרכך.
  4. מוציאים את המחבת מהתנור, מוסיפים את גרגירי החומוס ועלי הקייל ומערבבים היטב עם הירקות והנוזלים שמצטברים בתחתית המחבת.
  5. שמים מעל כמה פרוסות פטה שקדים ומחזירים את המחבת לתנור, אל מתחת לגריל העליון, ל-5 דקות נוספות.
  6. מגישים מיד.

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה